25.6 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Γκαλινάρι: «Θέλουμε να φτάσουμε μακριά στα playoffs» (vid)

Οι Ατλαντα Χοκς είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες της τρέχουσας σεζόν στο NBA, καθώς υλοποίησαν δυνατές κινήσεις κατά την offseason και αναμένεται να κάνουν το βήμα παραπάνω φέτος. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι είναι ένα από νέα ηχηρά πρόσωπα του οργανισμού, ο οποίος προβλέπεται να ανεβάσει επίπεδο τα «γεράκια». Ο πολύπειρος Ιταλός φόργουορντ προχώρησε σε δηλώσεις, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, και το YouTube κανάλι "NBA Europe" απομόνωσε τα πιο σημαντικά του λόγια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 32χρονος παίκτης:

Αναφορικά με τις κινήσεις της ομάδας του κατά την offseason: «Πιστεύω πως έκαναν τρομερή δουλειά σε αυτή την free-agency για να χτίσουν αυτή την ομάδα που κατάφεραν δημιουργήσουν».

Σχετικά με την προσαρμογή του στην νέα του ομάδα: «Από μικρός άλλαζα συχνά πόλεις και ομάδες, οπότε το να έχω καινούργιους συμπαίκτες δεν είναι κάτι νέο για εμένα. Πιστεύω πως ο τρόπος που βλέπω την ζωή και το μπάσκετ και ο τρόπος προσεγγίζω την ομάδα μου είναι πάντα ο ίδιος και αυτό με βοηθά απερίγραπτα στο να ενσωματώνομαι σε νέες ομάδες κάθε χρόνο με νέους συμπαίκτες. Από την φύση μου δεν είμαι εγωιστής, οπότε αυτό είναι που βοηθάει περισσότερο».

Για το επίπεδο της ομάδας: «Θεωρώ πως διαθέτουμε ένα καλό μείγμα με νέους ταλαντούχους παίκτες και ηγετικούς βετεράνους με σπουδαία σταδιοδρομία. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Έχουμε πολλά επιθετικά όπλα και πιστεύω πως θα είναι δύσκολο να μας σταματήσει κάποιος ειδικότερα όταν η χημεία μας γίνει καλύτερη».

Για τον συμπαίκτη του Κόλινς: «Το ότι ο Τζον (Κόλινς) παίζει σε παρόμοια θέση με τη δική μου σημαίνει ότι μπορώ να τον βοηθήσω πολύ. Πιστεύω ότι είναι πολύ ταλαντούχος σε άμυνα και επίθεση και είναι πολύ αθλητικός επίσης. Ο ουρανός είναι το όριο για αυτόν... Ανυπομονώ να παίξω μαζί του και να τον βοηθήσω».

Για τους στόχους της ομάδας: «Πιστεύω πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να φτάσουμε μακριά στα playoffs. Ο στόχος μας είναι να μπούμε στην post-season. Το σημαντικότερο όμως είναι να πηγαίνουμε μέρα με την μέρα και τον αλτρουισμό που βγάζουμε στην προπόνηση να τον φέρουμε και στους αγώνες».

Για τον ρόλο του στους Χοκ: «Απλώς πρέπει να είμαι ο εαυτός μου... Να δουλεύω σκληρά και να παίζω όπως ξέρω να παίζω, κάνοντας τα πράγματα που έχω κάνει καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας μου. Πρέπει να βοηθήσω στην ανάπτυξη των νέων παικτών και αυτό είναι κάτι που το έχω κάνει τα δύο τελευταία χρόνια και το απολαμβάνω».

Σχετικά με τους προσωπικούς του στόχους: «Ο μόνος στόχος που έχω θέσει είναι κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Είναι ομαδικός στόχος... Δεν έχω κάποιον ατομικό στόχο... Ο μόνος στόχος μου είναι να μην κάνω τα ίδια λάθη και να κάνω βήματα μπροστά σε κάθε παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να είσαι καλύτερος, δεν πρέπει να κάνεις πισωγυρίσματα. Μπαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε και αυτός είναι ο κύριος στόχος. Ο στόχος μου από τότε που ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ είναι να νικάω, οπότε ό,τι μου ζητηθεί από την ομάδα ή τον προπονητή για να κερδίσουμε θα το κάνω».  



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ