19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Για τον Πολ… (vids)

Οι Ρόκετς συνεχίζουν την εξαιρετική πορεία τους στα κορυφαία στρώματα της Δυτικής περιφέρειας. Νίκησαν στο Ντάλας του Μάβερικς (104-97) για έκτη συνεχόμενη φορά, ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε για άλλη μια φορά τη δουλειά του με 25 πόντους και 14 ασίστ, ετοιμάζεται να παίξει για έκτη συνεχόμενη φορά στο All Star Game, όμως το μυαλό όλων βρίσκεται στον Κρις Πολ. Γιατί αυτός δεν κλήθηκε στο All Star Game;

"Έχει μέσους όρους κάτι σε 19 πόντους και 9 ασίστ. Τι ανταμείβουμε τελικά; Κερδίζουμε και αυτός έχει καλά νούμερα. Προφανώς έχουμε μεγάλο βάθος ως ομάδα, αλλά δεν κάνω τη δουλειά μόνος μου. Ελέγχει κι ο Κρις το παιχνίδι", έλεγε μετά τον αγώνα ο Χάρντεν θέλοντας να συμπαρασταθεί στον συμπαίκτη του, που προς το παρόν σιωπά. Μετά από εννέα συνεχόμενες παρουσίες ο Κρις Πολ θα απουσιάσει φέτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά από τη γιορτή των αστέρων και ο Μάικ Ντ' Αντόνι πέταξε επίσης το "καρφάκι" του: "Αυτοί που πρέπει να παρακολουθούν τα παιχνίδια δεν τα παρακολουθούν και δεν βλέπουν τι κάνει αυτός ο τύπος. Αυτό περιπλέκει τα πράγματα". Κόντρα στους Μάβερικς ο Πολ είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από τους Μάβερικς ο Ουέσλι Μάθιους είχε 29 πόντους με 7 τρίποντα.

Στη Φιλαδέλφεια ένας άλλος "κομμένος" από το All Star Game έδειξε πόσο λάθος ήταν η μη επιλογή του. Ο καταπληκτικός ρούκι Μπεν Σίμονς έκανε πράματα και θάματα πάνω στο παρκέ, πέτυχε το πέμπτο φετινό του τριπλ νταμπλ με 19 πόντους, 17 ριμπάουντ και 14 ασίστ και οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη επί των Μπουλς με 115-101. "Μακάρι να έπαιζα στο all star game. Ευτυχώς όμως έχω πολλά χρόνια ακόμα μπροστά μου", αρκέστηκε να πει ο νεαρός. Ο Ντάριο Σάριτς με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Ζοέλ Εμπίιντ με 22 πόντους ξεχώρισαν επίσης για τους Σίξερς, ενώ από τους Μπουλς ο Μπόμπι Πόρτις με 22 πόντους και ο Ζακ Λα Βιν με 21 ήταν οι καλύτεροι.

Στο Μέμφις ο Πάου Γκασόλ νίκησε τον αδερφό του Μαρκ, κόντεψε μάλιστα να κάνει και τριπλ νταμπλ. Ο γερόλυκος Πάου είχε 14 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε μια απολαυστική βραδιά και οδήγησε τος Σπερς σε άνετη νίκη με 108-85. Ο Μαρκ από την άλλη πλευρά είχε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ. Οι δύο ομάδες είχαν πολλές απουσίες και τελικά αυτό που μέτρησε ήταν το μεγαλύτερο βάθος που διαθέτουν οι Σπερς, οι οποίοι έπαιξαν χωρίς τους ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Κάουι Λέοναρντ, Μανού Τζινόμπιλι και Ρούντι Γκέι.

Στο Λος Άντζελες οι Σέλτικς διέκοψαν ένα σερί ήττων που είχε φτάσει τις τέσσερις επικρατώντας με 113-102 των Κλίπερς, οι οποίοι με τη σειρά τους διέκοψαν ένα σερί έξι νικών. Ο Κάιρι Ίρβινγκ σκόραρρε 20 πόντους και ο Τζέισον Τέιτουμ 18 για την ομάδα της Βοστόνης, που σούταρε 14/40 τρίποντα, ενώ από τους Κλίπερς ο Γκρίφιν είχε 23 πόντους, αλλά και 1/7 τρίποντα.

Στην Ατλάντα ο Γιόνας Βαλανσιούνας κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια σκοράροντας 16 πόντους και μαζεύοντας 13 ριμπάουντ κα οδήγησε τους Ράπτορς σε εύκολη νίκη επί των Χοκς με 108-93. O παγκίτης Φρεντ Βαν Φλιτ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους για την ομάδα του Τορόντο, ενώ από τους Χοκς ξεχώρισε ο Ντένις Σρέντερ με 20 πόντους. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αγωνίστηκε για 14 λεπτά και πέτυχε 5 πόντους με 1/1 τρίποντο.

Στη Σάρλοτ ο Τζειρού Χολιντέι σκόραρε 19 πόντους και ο ΝτεΜάρκους Κάζινς είχε 16 πόντους και 13 ριμπάουντ και οι δύο μαζί οδήγησαν τους Πέλικανς σε νίκη επί των Χόρνετς με 101-95. Ήταν η πέμπτη νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια για την ομάδα της Νέας Ορλεάνης. O Ντουάιτ Χάουαρντ έπαιξε για 1000η φορά στο ΝΒΑ, είχε 22 πόντους και 16 ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να φέρει τη νίκη στους Χόρνετς.

Στο Ντιτρόιτ ο Τζο Ινγκλς ήταν ο παίκτης-κλειδί για τους Τζαζ, καθώς ισοφάρισε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τους Πίστονς και τον έστειλε στην παράταση, όπου με δύο κρίσιμα τρίποντα "καθάρισε" για την ομάδα του. Οι Τζαζ νίκησε με 98-95 (κ.α. 89-89), ο Ίνγκλς τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 7 ασίστ, ενώ οι Ρούντι Γκομπέρ και Ντένις Μίτσελ σκόραραν από 15. Ο Αντρέ Ντράμοντ έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση για τους Πίστονς με 30 πόντους και 24 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετή. Ο δε Τομπάιας Χάρις είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο τέλος της παράτασης, αλλά το τρίποντό του ήταν άστοχο.

Στο Φίνιξ οι Πέισερς πέρασαν ένα σχετικά εύκολο βράδυ κερδίζοντας τους Σανς με 116-101. Φρόντισαν γι' αυτό τόσο ο Βίκτορ Ολαντίπο με τους 21 πόντους και τις 9 ασίστ του, όσο και ο Ταντέους Γιανγκ, που σκόραρε 22 πόντους. Ο Τζος Τζάκσον σκόραρε 20 πόντους για τους Σανς.

Στο Πόρτλαντ οι Μπλέιζερς πέτυχαν την έβδομη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους επικρατώντας των Τίμπεργουλφς με 124-113. Ήταν ένα παιχνίδι-επιθετική πανδαισία, ειδικά δε στην τρίτη περίοδο, οπότε οι Μπλέιζερσ σημείωσαν 43 πόντους! Ο Ντάμιαν Λίλαρντ με 31 πόντους ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής, ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Σι Τζέι Μακ Κόλουμ με 28 πόντους. Από τους Τίμπεργουλβς, που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Τζίμι Μπάτλερ, ο Άντριου Ουίγκινς σκόραρε 24 πόντους.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ