24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Για τον Ναβάρο και την τετράδα!

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η απόσυρση της φανέλας του Χουάν Κάρλος Ναβάρο και, λίγο αργότερα, η Μπαρτσελόνα θα «πατούσε» την «αιώνια» αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης, και στο παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα» στη ρεβάνς του τελικού του Copa del Rey με 77-70, κάνοντας νεό αποφασιστικό «βήμα» για την τετράδα στην Ευρωλίγκα, που θα παίξει... όλα για όλα στην Πόλη με την Εφές.

Το παιχνίδι

Στο αρχικό 0-5 των «Μερένχες», ο Ερτέλ είχε δικούς του επτά σερί πόντους ως απάντηση, σε ένα πρώτο δεκάλεπτο όπου τα σερί... διαδέχονταν το ένα το άλλο και ο Κάρολ με δύο του καλάθια διαμόρφωσε το 16-17. Ο Αμερικανός και ο Ρούντι «πυροβολούσαν» από μακριά, φέρνοντας την απόσταση στο +8 για την ομάδα τους στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου (21-29), για να έρθει η καταλανική αντεπίθεση σε ένα επιμέρους σκορ 14-4 για την ανατροπή, με αποτέλεσμα η ανάπαυλα να βρει την Μπαρτσελόνα προηγούμενη, με τον Ερτέλ να «οργιάζει» οργανωτικά (42-37).

Το δίδυμο της ανατροπής έφερε τους «Μπλαουγκράνα» σε ξεκάθαρη θέση ισχύος στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου, με την απόσταση στο +13 (50-37). Η αντίδραση, όμως, ήταν σίγουρο πως θα έρθει και από την πλευρά της Ρεάλ, με μια αντίστοιχη συνεργασία του Γιουλ με τον Ράντολφ, με αποτέλεσμα να έχουμε... ξανά ντέρμπι μπαίνοντας με 56-51 στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ένα τρομερό κάρφωμα του Κλαβέρ ήταν αφορμή, για να πάρουν και πάλι φόρα οι παίκτες του Πέσιτς και στα μέσα της περιόδου η διαφορά να είναι πάλι στους 13 πόντους (67-54). Δρόμος γυρισμού δεν υπήρξε, με τον Ρούντι ουσιαστικά να είναι μόνος του και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται ουσιαστικά από τη γραμμή των βολών, ενώ ένα τρίποντο του Καμπάτσο στα 92" για το 75-70 δεν είχε συνέχεια, ερχόμενο πολύ αργά τελικά.

Δεκάλεπτα: 16-17, 42-37, 56-51, 77-70

ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΕ... ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΗ ΦΟΡΜΑ: Ο Άντε Τόμιτς υπολογίζεται πολλές φορές ως... αδύναμος κρίκος, λόγω των αμυντικών του δυσκολιών, αλλά στη μέρα του αποδεικνύει, ότι είναι ένας κορυφαίος Ευρωπαίος σέντερ. Ο Κροάτης είχε 22 πόντους με 13 τρίποντα, συνθέτοντας μια εξαιρετική τριάδα με τους Τομά Ερτέλ (17 π., 10 ασ.) και Κάιλ Κούριτς (15 π.) για την νέα επικράτηση στο clasico.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μπαρτσελόνα είχε ελαφρώς καλύτερα ποσοστά σε δίποντα (53.7% έναντι 52.9%) και τρίποντα (27.8% έναντι 25.8%) και για αυτό το λόγο επικράτησε, καθώς οι κατοχές ήταν ουσιαστικά μοιρασμένες.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ