23 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Για την πρωτιά στους Άγιους Τόπους

Η αυλαία του β' γύρου της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League ανοίγει με ντέρμπι κορυφής στον Γ' όμιλο. Η ΑΕΚ παίζει στα Ιεροσόλυμα με την τοπική Χάποελ (19:45), από την οποία έχασε στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης (75-79), αλλά από τότε δεν έχει ξαναχάσει. Η Χάποελ έχασε έναν αγώνα στην Οστάνδη κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στην κορυφή του ομίλου με 6-1 νίκες.

Από σήμερα μόνο η μία εκ των δύο θα παραμείνει πρώτη και η ΑΕΚ ελπίζει ότι θα είναι αυτή που θα συνεχίσει το σερί της. Δεν είναι καθόλου εύκολο το έργο της, η Χάποελ είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και μέσα στο γήπεδό της είναι ακόμα πιο δυνατή, άλλωστε σε επτά αγώνες μέχρι σήμερα σε πρωτάθλημα και BCL έχει χάσει μόνον ένα παιχνίδι, από τη Χάποελ Εϊλάτ. Το ξέρουν καλά αυτό οι παίκτες, το ξέρει και ο Λούκα Μπάνκι, ο οποίος όμως ποντάρει στη βελτίωση που έχει παρουσιάσει η ομάδα του από τον περασμένο Οκτώβριο κυρίως όσον αφορά την ομοιογένεια και τον τρόπο με τον οποίον αντμετωπίζει τα προβλήματά της.

Κι είναι αρκετά αυτά τα προβλήματα. Η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Ισραήλ χωρίς τρεις παίκτες, τους Γιαννόπουλο, Ξανθόπουλο και Καββαδά, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Εξέβιερ Ράταν Μέις, ο οποίος προσπάθησε να επιστρέψει στον αγώνα με τον Άρη, αλλά ήταν φανερό πως έχει επηρεαστεί από την αποχή του και δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος. Παρ' όλα αυτά οι υπόλοιποι δείχνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για να πάρουν μια νίκη, που θα τους μετατρέψει στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Η Χάποελ πάντως θα παρουσιαστεί υποψιασμένη σε μια δύσκολη εβδομάδα γι' αυτήν. Προέρχεται από μια σχετικά άνετη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Χάποελ Τελ Αβίβ με 87-75, ωστόσο το Σάββατο έχει ντέρμπι με τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου και το μυαλό των παικτών της βρίσκεται και εκεί. Ο Όντετ Κάτας, πάντως, περιμένει ότι η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πολύ διαφορετική σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου και προσπάθησε να πείσει και τους παίκτες του γι' αυτό. Θα έχει κι αυτός μια απουσία, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Κρις Τζόνσον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ