28.2 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Για την πρωτιά οι αήττητες Ισπανία και Κροατία

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», Ισπανία και Κροατία θα τεθούν αντιμέτωπες στην Κλουζ Ναπόκα με… φόντο την κορυφή του Γ’ Ομίλου του 40ού Ευρωμπάσκετ.

Αμφότερες θέλουν να δώσουν συνέχεια στο αήττητο σερί τους, ώστε να «αγκαλιάσουν» την πρώτη θέση και να ελπίζουν σε ιδανικό διασταύρωμα στα χιαστί, νοκ άουτ, ματς. Στα άλλα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής, Τσεχία και Μαυροβούνιο θα επιδιώξουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους και η Ουγγαρία θα τεθεί αντιμέτωπη με την αδύναμη Ρουμανία, έχοντας και ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς προέρχεται από την πρώτη επικράτησή της σε Ευρωμπάσκετ ύστερα από 48 χρόνια. Στο Δ’ Όμιλο, στην Κωνσταντινούπολη, η αήττητη Ρωσία θα επιχειρήσει να «σταματήσει» τη Λετονία, η Σερβία λογικά δεν θα έχει πρόβλημα κόντρα στη μαχητική αλλά αδύναμη Μ. Βρετανία και η οικοδέσποινα Τουρκία θα παίξει με το Βέλγιο που προέρχεται από αρνητικό σερί δύο ηττών.

Στο Ελσίνκι, για τον Α’ Όμιλο, η Σλοβενία καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ισλανδίας που παραμένει χωρίς νίκη, η Γαλλία δεν επιθυμεί να πέσει θύμα έκπληξης απέναντι στην Πολωνία και η Φινλανδία με όπλο τον παθιασμένο κόσμο της θέλει να πετύχει την τρίτη νίκη της, κόντρα στην Ελλάδα, που από την πλευρά της στοχεύει στην επιστροφή της στα νικηφόρα αποτελέματα. Στο Β’ Όμιλο, στο Τελ Αβίβ, η αυλαία θα ανοίξει με το Ουκρανία-Λιθουανία κι εν συνεχεία θα παίξουν οι προερχόμενες από ήττα Ιταλία και Γερμανία. Ισραήλ και Γεωργία έχουν από μία νίκη, με αμφότερους τους αντιπάλους να επιζητούν τη δεύτερη επιτυχία τους στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Tο πρόγραμμα (05/09):
13.45 Ελσίνκι, Ισλανδία-Σλοβενία ΕΡΤ2
14.15 Κωνσταντινούπολη, Ρωσία-Λετονία
15.00 Κλουζ Ναπόκα Τσεχία-Μαυροβούνιο
15.45 Τελ Αβίβ, Ουκρανία-Λιθουανία
16.30 Ελσίνκι, Πολωνία-Γαλλία ΕΡΤ1
17.00 Κωνσταντινούπολη, M. Βρετανία-Σερβία
17.45 Κλουζ Ναπόκα, Κροατία-Ισπανία ΕΡΤ2
18.30 Τελ Αβίβ, Ιταλία-Γερμανία
20.00 Ελσίνκι, Ελλάδα-Φινλανδία ΕΡΤ1
20.30 Κλουζ Ναπόκα, Ρουμανία-Ουγγαρία
21.00 Κωνσταντινούπολη, Τουρκία-Βέλγιο
21.30 Τελ Αβίβ, Ισραήλ-Γεωργία



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ