22.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Γιαννακόπουλος: «Ευρωλίγκα όπως ΝΒΑ»

Στα χνάρια του ΝΒΑ θα πρέπει να κινηθεί η Ευρωλίγκα, τηρώντας τους κανονισμούς σε οικονομικό επίπεδο, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική όπως επανέλαβε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της πλατφόρμας στήριξης του εγχειρήματος «Pao Alive» και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο μπάσκετ. Σε ερώτηση που του έγινε για τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις επικεντρώθηκε στο Financial Fair Play, που δεν τηρείται από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το μπάσκετ συνολικά στην Ευρώπη ανεβαίνει. Έχουμε δει και άλλες ομάδες να κάνουν πολύ ηχηρές μεταγραφές. Να "χτίζουν" πάρα πολύ δυνατά ρόστερ. Τα μπάτζετ ανεβαίνουν συνεχώς κι ένας από τους λόγους που κάνουμε αυτό εδώ το εγχείρημα είναι για να μπορέσουμε και στο μπάσκετ να ακολουθήσουμε αυτά τα νούμερα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει κάποια πράγματα να μπουν σε μια τάξη, όπως το κομμάτι του Financial Fair Play. Δεν είναι δυνατόν κάποιες ομάδες να έχουν τη δυνατότητα να ξοδεύουν 40, 50 και 60 εκατομμύρια, ενώ δεν έχουν τα αντίστοιχα έσοδα».

Συμπληρώνοντας, εξήγησε για το Financial Fair Play: «Το FFP λέει ξεκάθαρα ότι το 65% ενός μπάτζετ μπορεί να έρχεται από ιδία συμμετοχή και το 35% θα πρέπει να είναι από έσοδα. Αυτό από ό,τι φαίνεται δεν τηρείται και θα πρέπει η Ευρωλίγκα να είναι πιο αυστηρή σε αυτό το κομμάτι, ώστε να μπορέσει να υπάρχει ανταγωνισμός. Να πηγαίνουν συνέχεια οι ίδιες ομάδες στο Φάιναλ Φορ λόγω της δυνατότητας που έχουν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα νομίζω πως δεν κάνει καλό στο μπάσκετ. Βλέπουμε στο ΝΒΑ πως κάθε 2-3 χρόνια άλλες ομάδες ξεπηδούν και βγαίνουν μπροστά. Το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ