19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιαννάκης: “Η αρχή του μέλλοντός μας”

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν χαρούμενος για τη νίκη του Άρη και στην αρχική τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου προσπάθησε να εξηγήσει πώς αυτή ήρθε:

«Για μας ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε νωθρά, παρότι είχαμε ευκαιρίες να ελέγξουμε το παιχνίδι αλλά κάναμε εύκολα λάθη. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου φάγαμε εύκολα λέι απ κυρίως από τα γκαρντ της ΑΕΚ. Ξέραμε ότι παίζαμε με μια ομάδα με ποιότητα και η οποία είναι δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ και θέλει να τρέξει το παιχνίδι. Σε αυτά τα δύο κομμάτια ελέγξαμε το παιχνίδι. Δεν μας πήραν πολλά ριμπάουντ, αντιθέτως πήγαμε εμείς στο επιθετικό ριμπάουντ κι όταν περάσαμε μπροστά, παρότι η ΑΕΚ ήταν κοντά στο σκορ, εμείς ήμασταν οι οδηγοί. Ασχέτως του ότι η ΑΕΚ πήρε το τελευταίο σουτ, αυτό ήταν αποτέλεσμα της δικής μας νευρικότητας και όχι της πίεσης του αντιπάλου. Φάγαμε ένα τρίποντο, ενώ είχαμε πει να κάνουμε αλλαγή, αλλά δεν την κάναμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε τα ποσοστά μας και αντιστοίχως μειώσαμε αυτά της ΑΕΚ. Χρειαζόμαστε δουλειά, προσπαθώ να πω στα παιδιά να μην είναι ανυπόμονοι και να προσπαθούν να δουν τα παιχνίδια από δύο πλευρές. Να κερδίσουμε και να διαβάσουμε τα απλά πράγματα. Τα παιδιά θέλουν πολύ να κερδίζουν, δείχνουν πάθος, ενέργεια και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ομοίως και στον κόσμο από τον οποίον ζητήσαμε να έρθει κοντά στην ομάδα και να την σπρώξει. Και θέλουμε να αγοράσει διαρκείας, γιατί έχει ανάγκη η ομάδα να είναι ενωμένη, γιατί έχουμε προσόντα και περιθώριο να δημιουργήσουμε μια καλή χρονιά που θα είναι η αρχή του μέλλοντός μας».

Η πρώτη ερώτηση προς τον "δράκο" αφορούσε τον Γιάννη Αθηναίου και την καταλυτική παρουσία του: «Γι’ αυτό τον φέραμε εδώ. Έχει σημασία να είναι ήρεμος και να διαβάζει το παιχνίδι. Τότε θα μας δίνει λύσεις και στα δύο κομμάτια του γηπέδου. Όπως όμως και τα άλλα παιδιά, είναι ανυπόμονος να γίνουμε γρήγορα καλοί. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζονται πολλές ώρες να γνωρίσει ο ένας τον άλλον, να το αντιληφθούμε και να το διαχειριστούμε. Κι όλα αυτά σε καθεστώς πίεσης από τον κόσμο μας και τον αντίπαλο. Κάναμε καλή νίκη αλλά θέλουμε δουλειά».

Για τη διαχείριση των επιθέσεων σε οργανωμένο παιχνίδι σχολίασε: «Είναι πρόβλημα όλη της ομάδας. Με ενδιαφέρει να έχουμε ταχύτητα στο παιχνίδι μας και να ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν με απασχολεί αν μας μείνει η μπάλα στα χέρια, αλλά αν έχουμε κίνηση και ταχύτητα. Δεν θέλω να δεχόμαστε εύκολο καλάθι. Το πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά τη μετακίνηση από την επίθεση στην άμυνα έχει σημασία. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά εμπιστοσύνη. Οι περισσότερες ομάδες δεν βάζουν καλάθι πάνω από 40% των επιθέσεών τους στο σετ παιχνίδι.

Υπήρξαν στιγμές που δημιούργησε ο Ουίβερ. Έχουμε παιδιά που μπορούν να οργανώσουν, αλλά πρέπει να μάθει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Έχουμε πολλές πληροφορίες στο μυαλό τους και δεν είναι εύκολο. Αν μια ομάδα παίζει στην Ευρωλίγκα, καταλαβαίνει τι πληροφορίες παίρνει. Εμείς δεν κάναμε προετοιμασία όλοι μαζί. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν παραπονιόμαστε, θα δουλέψουμε».

Για την ήττα στην πρεμιέρα από τον Κόροιβο είπε: «Στην Αμαλιάδα δεν μπήκαμε στο γήπεδο. Νωθροί, χωρίς πάθος. Δεν έχω κάτι να πω γι’ αυτό το παιχνίδι, νομίζαμε ότι θα μπει η μπάλα μόνη της και ότι στην άμυνα θα έρθει η μπάλα μόνη της. Στην Αμαλιάδα πήραμε ένα πολύ καλό μάθημα. Μετά από τέτοιες ήττες, συνήθως οι ομάδες εμφανίζονται ράκος».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δέχθηκε ερώτηση και για την Εθνική ομάδα, στην οποία απάντησε: «Πιστεύω στις Εθνικές ομάδες, είναι προβολή για το παγκόσμιο μπάσκετ, πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν ξέρω αν διαβάσετε τις δηλώσεις του Πίρλο, που σταμάτησε. Όταν παίζει με την Εθνική ομάδα, όταν ένας συμπαίκτης του έχει πάει με πολλές γυναίκες και το καυχιέται αλλά εγώ στην Εθνική. Η Εθνική αναδεικνύει παίκτες. Τα παιδιά δεν είναι ρομπότ, θέλουν ξεκούραση, να δουλέψουν με το σώμα τους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ