26.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

“Γιάννη, μην βαρεθείς…”

Ο Τζέισον Κιντ είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ που έχουν παίξει ποτέ στα γήπεδα του ΝΒΑ, ένας μελλοντικός Hall of Famer, ένας πολύ καλός προπονητής γενικά και ο προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς. Έχοντας αυτό το background πίσω του, συζήτησε με τον Νικ Φριντέλ του ESPN για τον Γιάννη. Και είπε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα γι' αυτόν.

Από τα οποία ξεχώρισε η συμβουλή που του έδωσε. Μια συμβουλή από έναν πρώην σούπερ σταρ σε έναν νυν και μέλλοντα σούπερ σταρ:

"Μη βαρεθείς. Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που μόλις φτάσουν στην κορυφή του βουνού, δεν έχουν βαρεθεί. Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν ένας από αυτούς. Οι μεγάλοι δεν βαριούνται. Οι απλά καλοί βαριούνται. Ελπίζω, λοιπόν, αν μπορέσω να αφήσω κάτι στον Γιάννη στο τέλος της προπονητικής μου καριέρας, να είναι αυτό. Να τον πείσω να μη βαρεθεί όταν θα φτάσει στην κορυφή του βουνού".

Ο Κιντ είναι ενθουσιασμένος που είναι προπονητής του Αντετοκούνμπο:

"Είναι συναρπαστικό το να μπορείς να συνεργάζεσαι με κάποιον σαν τον Γιάννη, που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά. Το να συνειδητοποιείς τις ικανότητές του και να προσπαθείς να τον πας εκεί που θέλει να πάει αυτός. Τούτο κάνει τη δουλειά διασκεδαστική, αλλά και πρόκληση".

Δείτε με ποιους τον συγκρίνει:

"Βλέπεις τον Μάτζικ, βλέπεις και τον Κέβιν Γκαρνέτ και κάνεις έναν συνδυασμό. Ίσως ο Γιάννης είναι κάπως έτσι. Από την άλλη πάλι μπορεί να είναι ο εαυτός του..."!

Παραδέχεται ότι και ο ίδιος κάποιες φορές μένει άφωνος από θαυμασμό μπροστά σε μια ενέργεια του Γιάννη:

"Ναι. Αν σκεφτείς από πού ξεκινήσαμε και πού βρισκόμαστε σήμερα, καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη υπομονή έχει, πόσο εθισμένος στη δουλειά είναι και πόσο εμπιστεύεται εμάς για να τον βοηθήσουμε και να τον πάμε εκεί που θέλει αυτός. Και είναι μόνο στην αρχή, οπότε αξίζει τον κόπο να τον βλέπεις να παίζει. Σήμερα κάνει πράγματα που πριν από δύο χρόνια δεν μπορούσε να κάνει".

Και εξηγεί τι πρέπει να κάνει ο Γιάννης για να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο του ως ηγέτης και πρόσωπο των Μιλγουόκι Μπακς:

"Να μην παρασυρθεί, γιατί σε τελική ανάλυση είμαστε όλοι παίκτες του μπάσκετ που προσπαθούμε να πετύχουμε ένα στόχο κι αυτός είναι η νίκη. Ένας παίκτης μπορεί να συγκεντρώνει μεγαλύτερη προσοχή από τους άλλους, όμως αν είσαι καλός οργανισμός ή ομάδα, ό,τι κάνεις το κάνεις για την ομάδα ή τους συμπαίκτες. Κι ο Γιάννης είναι πράγματι πολύ καλός στο να διασφαλίζει ότι πάντα αναφέρει τους συμπαίκτες του πριν τους χρειαστεί και τον χρειαστούν. Έτσι χτίζεται όλο αυτό".

Πώς τον αποδέχονται, όμως, οι συμπαίκτες του;

"Τα περισσότερα από τα παιδιά που βρίσκονται εδώ για πολύ καιρό, τον έχουν δει να δουλεύει και να εξελίσσεται. Οπότε εύκολα μπορούν να τον αποδεχθούν. Επίσης καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο ταλέντο έχει και τι κάνει ώστε το παιχνίδι να γίνεται εύκολο γι' αυτούς. Προκαλεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους, τραβάει πάνω του μεγάλη προσοχή κι από εκεί και πέρα είναι θέμα αν μπορείς να πιάσεις την μπάλα και να βάλεις ένα ελεύθερο σουτ. Τότε θα επωφεληθείς από όλο αυτό. Νομίζω ότι έχουμε κάποια παιδιά που μπορούν να το κάνουν".

Και τι του είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να αναδειχθεί στο τέλος της σεζόν MVP;

"Κοίτα, άνθρωποι είμαστε, οπότε είναι δύσκολο να μην ακούει όλη αυτή την κουβέντα που γίνεται. Όλοι μπορούμε να δούμε, να ακούσουμε, να διαβάσουμε. Απλώς είναι πολύ νωρίς για όλα αυτά. Αυτό μόνο του λέω. Είναι πολύ νωρίς. Το θέμα δεν είναι πώς ξεκινά ο λαγός την κούρσα, αλλά πώς την τελειώνει. Κανείς δεν θα θυμάται πώς ξεκίνησες. Όλοι θα θυμούνται πώς τελείωσες".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ