23.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Γιάννης, ο σούπερ σταρ όλου του κόσμου (vid+pics)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε αίσθηση και μόνο στο πρώτο φιλικό της Εθνικής κόντρα στην Ουγγαρία, με μερικές μόνο σκηνές από το γήπεδο και μια ομολογία ενός «μύθου» του μπάσκετ σε εθνικό επίπεδο να περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο, τι σημαίνει η παρουσία του στον μπασκετικό κόσμο.

Μερικές φορές δεν το πιστεύεις, ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ένα τέτοιο «διαμάντι». Τον Γιάννη της. Τον σούπερ σταρ της, που βγήκε MVP στο ΝΒΑ, ετοιμάζεται να οδηγήσει το Μιλγουόκι σε τίτλους και, παράλληλα, να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, με πάνω από 250 εκατομμύρια για 5 χρόνια, αν υπογράψει το νέο super max συμβόλαιο με τους Μπακς. Κάτι, που λογικά θα γίνει.

Είναι ο λόγος, που γεμίζουν τα γήπεδα. Ανοικτά ή κλειστά, όπου κι αν παρουσιάζεται, άλλωστε, το ίδιο είναι. Ο κόσμος τον λατρεύει και δικαιολογημένα. Για τις ικανότητές του, την νοοτροπία του, την ιστορία του, όλα όσα έχουν κάνει αυτή τη ζωή που είναι... κάτι σαν παραμύθι, να είναι τελικά ολότελα πραγματικότητα.

Αυτά τα ξέρουμε πάνω κάτω, όμως. Τα έχει διηγηθεί ο ίδιος, τα έχουν διηγηθεί κοντινοί του άνθρωποι για τον ίδιο. Έναν σούπερ σταρ, όμως, τι τον ξεχωρίζει; Αυτή η «θαμπάδα» από τα εκατομμύρια, με τα οποία πλουτίζει; Μπα, τέτοιους θα βρούμε πολλούς. Μάλλον αυτό που ξεχωρίζει τον σούπερ σταρ από έναν απλό «αστέρα», είναι παραδόξως η... απλότητα στον χαρακτήρα του. Η ηρεμία και η ευγνωμοσύνη που παρουσιάζει το «καθαρό» πρόσωπό του. Η ικανότητά του να κερδίσει το σεβασμό όλων.

Όλα αυτά, τα έχει ο «Greek Freak». Και ειδικά το τελευταίο. Αρκούν μόνο δύο περιστατικά, για να καταλάβει κανείς τι έχει καταφέρει αυτός ο παίκτης, κάνοντας όλο τον πλανήτη να υποκλιθεί. Στο ένα, ο παίκτης της Εθνικής Ουγγαρίας, Ζόλταν Περλ, πήγε στον ίδιο μετά το φιλικό με την Εθνική μας, στην καθιερωμένη χειραψία των μελών των δύο ομάδων μετά το ματς, για να του ζητήσει αυτόγραφο! Σε πόσες περιπτώσεις έχουμε δει μπασκετμπολίστες να ζητούν κάτι τέτοιο από συνάδελφό τους; Πρέπει, όντως, να είσαι κάτι ιδιαίτερο, για να φτάσεις σε σημείο να στο ζητούν.

Το άλλο περιστατικό, αφορά μια καθολική αποθέωση από τον Λουίς Σκόλα. Μιλάμε για τον ίδιο Σκόλα, που εδώ και χρόνια μας έχει κάνει να τον θαυμάζουμε για τη μοναδική αφοσίωσή του στην Εθνική Αργεντινής. Σε μέσο της πατρίδας του, λοιπόν, ο πολύπειρος σέντερ είπε, ότι αν είχε να διαλέξει ως συμπαίκτη τον Γιάννη ή τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, θα «ψήφιζε»... τον δικό μας. 

«Είναι ξεκάθαρο για μένα, ότι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου σήμερα είναι ο Αντετοκούνμπο. Ο ΛεΜπρόν είναι επίσης φανταστικός και γνωρίζουμε όλοι τι έχει κάνει, αλλά αν διάλεγα ανάμεσα στους δύο, θα έπαιρνα τον Γιάννη», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους πιο σπουδαίους μπασκετμπολίστες σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Και όταν μιλάνε άνθρωποι σαν τον Σκόλα, μάλλον γνωρίζουν λίγο καλύτερα τι λένε.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε τέτοιο επίπεδο έχει φτάσει. Να τον θαυμάζουν όλοι. Και τον αξίζει. Και, έτσι όπως τον υποδέχεται κάθε φορά το ελληνικό κοινό, ναι, τον αξίζουμε κι εμείς. Να είναι ο ηγέτης μας, που θα μας φέρει αυτές τις επιτυχίες, που για 10 χρόνια τώρα αναζητούμε, μετά την υπέρβαση του Κατοβίτσε. Στην Κίνα, ο Έλληνας σούπερ σταρ όλου του κόσμου μπορεί να γράψει το νέο έπος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ