24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιάννης Διαμαντάκος στο basketa.gr: «Δικαίωση για την διοίκηση και τους φίλους του Αρκαδικού»

Η παραμονή στην Α2 ήρθε για τον Αρκαδικό, μέσω της διαδικασίας των play out, με δύο νίκες κόντρα στο Ηράκλειο (72-65, 66-75) και συνολικό 3-1.

Η ομάδα της Τρίπολης ήταν ανταγωνιστική στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή της, ωστόσο απέδειξε ότι άξιζε να συνεχίσει στην κατηγορία. Ο τεχνικός των Αρκάδων, Γιάννης Διαμαντάκος, μίλησε στο basketa.gr για το δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν μετά τον υποβιβασμό από την Basket League, για την ομαδική προσπάθεια που έγινε αλλά και για την δική του ηθική ικανοποίηση.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Ο Αρκαδικός κατάφερε να παραμείνει στην Α2, μπορούσε όμως να αποφύγει τα play out αν ήταν πιο προσεκτικός στην κανονική περίοδο;

«Δεν ήταν θέμα προσοχής, αλλά θέμα συγκυριών και κάποιων τραυματισμών. Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με αρκετές δυσκολίες που στην πορεία δεν αμβλύνθηκαν αλλά αντιθέτως οξύνθηκαν. Αν αναλογιστούμε όλα αυτά, δυστυχώς όσο και να φαίνεται ότι ήμασταν αρκετά κοντά, δεν μπορούσαμε να τα αποφύγουμε, παρότι μερικές φορές αδικήσαμε τους εαυτούς μας».

-Σε κάποια ματς όπως με τον Δούκα ή τον Εθνικό δηλαδή; Γενικά υπήρχαν ήττες της ομάδας στον πόντο.

«Κυρίως στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με τον ΓΣΛ και την Καβάλα στον πρώτο γύρο και σίγουρα το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αμύντα. Αυτά τα τρία ματς έπρεπε να είχαμε κερδίσει κατά την γνώμη μου. Δεν τα καταφέραμε και μπήκαμε στα play out. Στους δύο αγώνες αποδείξαμε ότι ήμασταν καλύτεροι από το Ηράκλειο και ότι αξίζαμε να μείνουμε στην κατηγορία, έστω και με αυτόν τον τρόπο».

-Είναι μια δικαίωση για εσάς, που επιλέξατε να προπονήσετε τον Αρκαδικό, μετά τον υποβιβασμό από την Basket League;

«Πρώτα απ’ όλα είναι δικαίωση για τον πρόεδρο, τον κύριο Σμυρνιώτη, την διοίκηση αλλά και τους φίλους της ομάδας. Ο μπασκετικός κόσμος γνωρίζει όλα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι με την επιλογή να αγωνιστεί ο Αρκαδικός στην Α2. Ήταν μια δύσκολη επιλογή, λόγω κόστους, αλλά και λόγω του ότι χρειάστηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να διαλέξει και προπονητή και μετά να προσπαθήσουμε μαζί να χτίσουμε μια ομάδα. Πρωτίστως, λοιπόν, αποτελεί δικαίωση γι αυτούς τους ανθρώπους. Για μένα είναι μια ηθική ικανοποίηση, ότι φέραμε εις πέρας την αποστολή μας, με την μεγάλη προσπάθεια των παικτών».

-Παρά και το γεγονός ότι η ομάδα δεν έκανε προετοιμασία, μπορέσατε να φτάσετε στον στόχο σας…

«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι δεν υπήρχε δυνατότητα για προετοιμασία. Γι’ αυτό σας είπα πως αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και πως αυτές αυξήθηκαν κατά την διάρκεια της σεζόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τραυματισμός του αρχηγού μας του Γιώργου Κοψαύτη, που μας επηρέασε».

-Τέλος, πως βλέπετε το δικό σας μέλλον στον σύλλογο;

«Το θέμα το δικό μου δεν είναι της παρούσης. Την στιγμή αυτή πρέπει όλοι να την απολαύσουμε. Σημασία έχει ότι η ομάδα πέτυχε της τον στόχο της και παρέμεινε στην κατηγορία. Είναι αρκετά νωρίς για οτιδήποτε άλλο».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ