24.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : «Μαραθώνιος» για γερά νεύρα…

Αν κάποιο πρωτάθλημα είναι γεμάτο εκπλήξεις, αυτό είναι του Νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής, με το φετινό σιρκουί να μην μπορεί να δώσει ομάδα που ξεχωρίζει μόνο από το ρόστερ της.

Με το τζάμπολ να γίνεται σε λίγες ώρες, το basketa.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τους 16 μονομάχους, αναλύοντας τα δεδομένα σε κάθε ομάδα, και προσπαθώντας να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα.

ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ

«Μεταβατική σεζόν και...παραμονή»

Ο ΑΣ Παπάγου μπορεί να πήρε πολλούς έπαινους για την περσινή του πορεία στην Α2, αλλά ο τελικός υποβιβασμός του, και ο τρόπος που ήρθε αποτέλεσε ένα δυνατό σοκ για τους ανθρώπους του. Εν τέλει οι «Στρατηγοί» στάθηκαν στα πόδια τους, κράτησαν τον Σάββα Κατσούνη στον πάγκο τους, και δημιούργησαν μια ομάδα που θα στηριχτεί στη δυναμική που δίνει το «Σαλούν», ώστε να σώσει την κατηγορία. Από την ομάδα που αγωνίστηκε στην Α2 παρέμειναν οι Παπαπέτροου και Ζώρζος, ενώ αποκτήθηκε ο πολύπειρος Κουτρούλιας από τον Χολαργό, στον οποίο θα στηριχθεί ο Παπάγου στο παιχνίδι στην ρακέτα. Επίσης ήρθαν στην ομάδα οι Μάνδαλος (Ίκαρος Καλλιθέας), Μακρίδης (Φαίακας Κέρκυρας),  Πίνης (Αμύντας), Πρισκομάτης (Απόλλων Σμύρνης), Χρυσός (Δάφνη Δαφνίου), Αγγελόπουλος (Γλαύκος), Γιαννίκος (Παγκράτι), Παστήρας (ΑΓΕ Χαλκίδας) και ως τελευταία πινελιά ο Λεκάκης (Ιπποκράτης Κω). Πονοκέφαλο για τον Σάββα Κατσούνη αποτελεί ο τραυματισμούς του Δήμου Αγγελόπουλου στην προετοιμασία.

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ

«Γεμάτο ρόστερ...για όλα τα γούστα»

Ο Δούκας αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε την περσινή σεζόν, η οποία ωστόσο αποτελεί παρελθόν, με τη νέα προσπάθεια που γίνεται φέτος στο Δαΐς να είναι ιδιαίτερα σοβαρή, και η ομάδα των Βορείων προαστίων να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, Και πως να μην έχει, από τη στιγμή που ο νέος τεχνικός της ομάδας, Νάσος Χούμπαυλης, διαθέτει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, ίσως το μεγαλύτερο σε όλη την κατηγορία. Ουσιαστικά από το περσινό ρόστερ παρέμειναν κάποιοι παίκτες που προέρχονται από τις υποδομές, ενώ αποκτήθηκαν αθλητές όπως οι Μποχωρίδης και Λάκκας από το Ηράκλειο, Ευστρατίου (Τρίτωνας), Ξύδης και Τσιτσιγιάννης από τον ΕΦΑΟΖ, Μήτσιαλος (Παγκράτι), Δενδρινός (Κορωπί), Αποστολίδης (ΑΣ Παπάγου), Πετς (Κορωπί), Δραγάτης (Ρέθυμνο), Βουγιούκας (Ιωνικός Νικαίας), Μαργαρώνης (ΟΚΑΜ), ενώ ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε η απόκτηση του Άλκη Παππά από το Περιστέρι. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο coach Χούμπαυλης διαθέτει ένα ρόστερ για όλα τα...γούστα, έχοντας πολλές λύσεις σε κάθε θέση και για κάθε παιχνίδι.

ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ

«Ωρίμασε η ιδέα της ανόδου στα Σεπόλια»

Ο Τρίτωνας συνεχίζει κάθε χρόνο να κάνει ένα βηματάκι παραπάνω, με τον Μιχάλη Μιχελάκο να έχει πάρει στις πλάτες του την ιστορική ομάδα από την Β' ΕΣΚΑ, και να την οδηγεί στην περσινή 4η θέση και στους δυο ομίλους της Β' Εθνικής, δηλαδή στην καλύτερη που κατέκτησε τα τελευταία 40 χρόνια. Το κλειστό του Στρέφη αποτελεί την δυναμική της Αθηναϊκής ομάδας, η οποία θέλει τη φετινή σεζόν να κάνει πρωταθλητισμό. Το ρόστερ υπέστη λίφτιγκ, με παίκτες που πρωτοστάτησαν στις επιτυχίες να αποχωρούν (Γκαβανόπουλος, Καραδολάμης, Θυμνιός, Τασόπουλος και Ευστρατίου) να αποχωρούν, ενώ ο σοβαρός τραυματισμούς του Κούτουλα που ανανέωσε αποτελεί πρόβλημα στην περιφερειακή γραμμή. Ο Τρίτωνας με την πορεία του στο Κύπελλο, και τον αποκλεισμό δυο ομάδων της Α2 (Χ.Τρικούπης και Απόλλλων Πατρών) έδειξε τις ικανότητες του, ενώ πολύ ηχηρές θεωρούνται για την κατηγορία οι μεταγραφές των Ψαρόπουλου (ΑΣ Καρδίτσας), Μαλτέσιου (Κορωπί), Τσούτσου (Εθνικός Πειραιά) και Νικολακόπουλοθ (Πανελευσινιακός). Επίσης στου Στρέφη ήρθαν οι  Σπυριδάκης (Μελίσσια) και Χανιώτης (Ηλυσιακός). Από το υπάρχον ρόστερ παρέμειναν οι Ντιμπ, Δαμιανάκος, Ζησόπουλος, Βερτούδος, Κουκουνιάς, Καλαντζής και Φρέσκος.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

«Με ίδια λογική και φιλοσοφία»

Σχεδόν όλη η μπασκετική κοινότητα που ασχολείται με την Εθνικές κατηγορίες, μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Πρωτέα Βούλας, ο οποίος με τον Βαγγέλη Βλάχο στον πάγκο του τερμάτισε στην 5η θέση του Νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής, στην καλύτερη θέση στην ιστορία του. Το καλοκαίρι που μας αφήνει είχε περίεργη τροπή για την ομάδα των Νοτίων προαστίων, η οποία έφτασε μια ανάσα από προσθήκες πρωταθλητισμού (είχε συμφωνήσει με Κόκκαλη και Βουγιούκα), αλλά κάποιες εσωτερικές διαφωνίες τις επιβάλλουν να πορευτεί με το ίδιο νεανικό σχήμα, έχοντας ως στόχο μια παρόμοια πορεία. Από το περσινό ρόστερ παρέμεινε όλος ο βασικός κορμός, με σημαντικότερες παραμονές των Αγγελόπουλου, Ματαλιωτάκη, Μόρφη, Αυγενικό, αλλά και του Γάργαλη, ο οποίος εντυπωσίασε Εφήβων και έφτασε κοντά σε συμφωνία με το Περιστέρι. Επίσης συνεχίζουν οι Κρανιάς, Καματερός, Ματσάγγος, Λάτσης, Τσακναρίδης και Μπουρλακής, ενώ αποκτήθηκαν οι Παπαρέγκας και Γεωργιάδης από τον ΕΦΑΟΖ, Θοδωρής Κυριλής (Αγρίνιο) και Παπαδάκης (Ηράκλειο). Το καλοκαίρι που μας άφησε ήταν και αυτό στο οποίο κρέμασε την φανέλα του ο Κώστας Βαρδαβάς.

ΓΣ ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ

«Ολικό λίφτιγκ με υψηλή στόχευση»

Ο Μανδραϊκός μπαίνει στην τρίτη του σεζόν στην Β' Εθνική, και έχοντας τα οικονομικά εχέγγυα που του παρέχει η διοίκηση του, έβαλε πλώρη ώστε να κάνει το επόμενο βήμα, το οποίο μιλάει ακόμη και για άνοδο. Στην Δυτική Αττική αποφάσισαν μετά από δυο σεζόν με τον Θεόφιλο Μπεκέ στον πάγκο τους (απομακρύνθηκε τέσσερις αγωνιστικές πριν το περσινό φινάλε) να δώσουν τα ηνία στον Τζίμη Κουστένη, με τον Περιστεριώτη τεχνικό να χτίζει την δική του ομάδα. Από την ομάδα έφυγαν οι στυλοβάτες της την τελευταία διετία, Ψυλέας, Τζιβελέκας και Μουστόπουλος, αλλά και οι Κούσουλας και Καραμπάτσος, ενώ μόλις τρεις συνεχίζουν (Νίκος Γεωργοπαπαδάκος, Γκαϊτάσοφ και Παπανικολάου). Δίπλα στον Νίκο, προστέθηκε εξαιρετικός σκόρερ Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (Παγκράτι), αλλά και οι Βασιιλόπουλος (Ιωνικός Νικαίας), Δέδες (ΑΣ Παπάγου), Δαμίγος (ΑΣ Σαντορίνης), Κοπακάκης (Πανιώνιος), Χάλαρης (Ηράκλειο), Φωτόπουλος (Πανελευσινιακός), Σιμιτζής (Κορωπί), Ρεκουνιώτης και Σεργιένκο από το Μαρούσι.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΑΣ

«Με υπογραφή...Χουχουλή»

Πανερυθραϊκος χωρίς Χουχούλη και το αντίστροφο δε νοείται, με τον Έλληνα τεχνικό να συνεχίζει για μια ακόμη σεζόν, χτίζοντας μια ομάδα που όπως και ο ίδιος αναφέρει, έχει πολλές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια. Η έλευση του Δημήτρη Τσικόπουλου και η σύμπλευση του με την διοίκηση του Σπύρου Γριβέα άνοιξε νέους ορίζοντες στον σύλλογο των Βορείων προαστίων, οι οποίοι αναμένεται να φανούν σε βάθος χρόνου. Στο αγωνιστικό σκέλος η φιλοσοφία δεν αλλάζει, με τον coach Χουχουλή να «παντρεύει» την εμπειρία με εξελίξιμους αθλητές. Στην ομάδα παρέμεινε για 10η σεζόν ο Καλλιανιώτης, αλλά και οι Γιαουρτόγλου, Σκάνδαλος, Αντωνίου, Μπακοδήμος και Σπάχια, ενώ επέστρεψε ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ, Ματζιώρης (Πανελευσινιακός). Οι προσθήκες των Γεωργιάδη (Περιστέρι), Ντουζίδη (Νέα Κηφισιά), Καστανιώτης (ΕΦΑΟΖ), Στογιάνοβιτς (Άρης Νίκαιας), Κουντούρη (Αίολος Ταύρου) και Στάθη (ΕΦΑΟΖ) αποτελούν επιλογές με παρών και μέλλον.

ΔΑΦΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ

«Άλλη Δάφνη...άλλη φιλοσοφία»

Ακόμη μια ομάδα που άλλαξε άρδην την λογική της, επενδύοντας σε άφθονο νέο «αίμα» και στη συνεργασία της με το Περιστέρι από το οποίο έχει δανειστεί αρκετούς ποιοτικούς και εξελίξιμους αθλητές. Η ομάδα του Χαϊδαρίου κατάφερε να ανέβει τα σκαλιά από την Β' ΕΣΚΑ ως την Β' Εθνική με τον Μάριο Δεσποτάκη και με ένα συγκεκριμένο κορμό παικτών, ενώ την περσινή σεζόν, και έχοντας στο δεύτερο μισό της τον Κώστα Σορώτο έσωσε πανηγυρικά την παρτίδα. Από τον συγκεκριμένο κορμό που αναφέραμε δεν συνεχίζει κανείς στο «Χρ.Αγγουράκης», με τον Κουφόπουλο να είναι ο μοναδικός παραμένοντας. Προπονητής ανέλαβε ο Μάης Κωνσταντινίδης, ο οποίος θήτευσε ως βοηθός του coach Σορώτου, ενώ στην ομάδα ήρθαν από το Περιστέρι οι Γοργόνης, Τάταρης, Αρνόκουρος, Δρομπογιάννης και Σαλέχ. Επίσης αποκτήθηκαν οι Μουστόπουλος (Μανδραϊκός), Παπαδιονυσίου (Ψυχικό), Καννάς (Άρης Νικαίας), Ψημίτης (Παπαδός Γέρας), Γκάτζο (ΑΣ Παπάγου) και ως κερασάκι στην τούρτα ο Καραμπάτσος (Μανδραϊκός). Βασικός στόχος είναι η άνετη παραμονή, με την Δάφνη να αποτελεί μια ομάδα που τρέχει αρκετά και παίζει το μπάσκετ που αρέσει τον προπονητή της.

ΑΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ

«Με οδηγό το Κύπελλο...»

Το Παγκράτι κατάφερε να σώσει την παρτίδα μόλις την τελευταία αγωνιστική την περσινή σεζόν, με το ξεκίνημα της φετινής να έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις. Συγκεκριμένα η ιστορική ομάδα, την οποία ανέλαβε μετά από αρκετά χρόνια ο Δημήτρης Λιόγας, εντυπωσίασε στον θεσμό του Κυπέλλου, φτάνοντας να αγωνιστεί μόλις την προηγούμενη Τετάρτη (3/10) με τον Παναθηναϊκό στο Μετς. Φυσικά, άπαντες θα πρέπει να ξεχάσουν την συγκεκριμένη επιτυχία και να προσγειωθούν στην πραγματικότητα που είναι το πρωτάθλημα, και ο στόχος της άνετης παραμονής. Από το περσινό ρόστερ παρέμειναν οι ψηλοί Μπένος και Λυτόπουλος, αλλά και οι εξελίξιμοι Τζατζάς και Κούτρας. Αποκτήθηκαν οι  Τζιβελέκας (Μανδραϊκός), Ροδοστόγλου (Αγία Παρασκευή), Κατωπόδης (Mansfield),  Δόξας (Τυφώνας), Μαγιντόμπε (Ένωση Ιλίου), Αρμάος (Πανιώνιος), ενώ επέστρεψαν οι Φωτίου (Κεραυνός Αιγίου) και Δερμιτζάκης (Πανερυθραϊκός).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

«Τέλος εποχής, και ριζικές αλλαγές στην Ελευσίνα»

Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ο Πανελευσινιακός, ο οποίος παρουσιάζεται ανανεωμένος και θέλοντας να αποφύγει την περσινή ψυχοφθόρα διαδικασία και την σωτηρία την τελευταία αγωνιστική. Ο Λευτέρης Τσουσίδης σήμανε το τέλος μιας εποχής, που ήρθε να σφραγιστεί με την αποχώρηση του Δήμου Αβραμίδη που μετακόμισε στη γειτονική Μεγαρίδα. Την τύχη των «σταχυοφόρων» ανέλαβε ο Λευτέρης Καλογήρου, ενώ εκτός από τους Δούκα και Ηλιάδη που παρέμειναν, προστέθηκαν στο ρόστερ παίκτες μεγάλης εμπειρίας όπως οι Ψαρόπουλος (Νέα Κηφισιά), Κυριακόπουλος (Καστοριά), Βούλγαρης (Μελίσσια) και  Μουρατίδης (Αγρίνιο). Εκτός των τεσσάρων ήρθαν και οι Μαύρος (Χολαργός), Σταθόπουλος (Πανερυθραϊκός), Καράμπελας (Έσπερος Καλλιθέας) και Πικέας, αλλα και ο Γιώργος Μπάλας (Πρωτέας Βούλας), τον οποίο χτύπησε η ατυχία στην προετοιμασία και θα χρειαστεί να μείνει εκτός. Την θέση του στο ρόστερ πήρε ο ταλαντούχος, και με πολλές εμπειρίες, Γιάννης Αναγωνστάκης (Ψυχικό).

ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

«Η χρονιά της καθιέρωσης»

Ο ΚΑΟ Κορίνθου εμφανίστηκε σαν σίφουνας στην περσινή πρώτη του στην Β' Εθνική, και χωρίς κανείς ουσιαστικά να γνωρίζει τις δυνατότητες του, εντυπωσίασε, φτάνοντας σε μια άνετη παραμονή. Στην φετινή δεύτερη του σεζόν στην κατηγορία έχει ως στόχο την καθιέρωση, και για αυτό κράτησε στον πάγκο του τον Τάσο Νικητόπουλο, ενώ το ίδιο εγγυάται και η ασφάλεια που παρέχει το όνομα και η εμπειρία του Σταύρου Δανιήλ, ο οποίος ανανέωσε και σε αγωνιστικό επίπεδο. Από το περσινό ρόστερ παρέμεινε το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού (Πράτης, Κωνσταντίνου, Σακελλαράκης, Μακρής και Κατσαμάκης) ενώ αποκτήθηκαν παίκτες όπως οι Περρωτής (Χαρίλαος Τρικούπης), Νιφόρας (Γλαύκος), Γεωργίου (Νέα Ιωνία), Αρσένης (Ποσειδώνας Λουτρακίου), Θεοδωρίδης (Ρέθυμνο) και Μπαλής (Ολυμπιακός), σε ένα συνδυασμό εμπειρίας και ταλέντου.

ΟΙΑΞ ΑΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

«Η νέα δύναμη της Αργοναυπλίας»

Ο Οίακας Ναυπλίου αποτελεί την ομάδα που δείχνει να μπαίνει με φόρα στα τεκταινόμενα της κατηγορίας, μετρώντας δυο συνεχόμενες ανόδους, και έχοντας μια ιδιαίτερα φιλόδοξη διοίκηση. Στην φετινή πρώτη ιστορικά της συμμετοχή στην Β' Εθνική, έχει στόχο όχι μόνο την καθιέρωση, αλλά κοιτάζει με το βλέμμα στραμμένο προς τα πάνω πατώματα. Και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς, καθώς εκτός από δυνατή έδρα, διαθέτει και ένα προπονητή (Χάρης Κουλουριώτης) που πραγματοποίησε την ίδια πορεία την σεζόν που μας άφησε, με τον Ιπποκράτη Κω. Στο ρόστερ δεσπόζει το όνομα του Μιχάλη Πελεκάνου, στην δεύτερη του σεζόν στην Αργολίδα, αλλά και του νεοφερμένου Φάνη Κουμπούρα. Στο ρόστερ παρέμεινε ο αρχηγός της, και πολύπειρος γκαρντ, Δημήτρης Παπαντωνίου, αλλά και οι Γεωργιάδης, Μπουρτσουκλής και Ραζής. Αποκτήθηκαν οι ανερχόμενοι ψηλοί, Αναγνωστόπουλος (Απόλλωνας Πατρών), Σκορδάς (ΚΑΟ Κορίνθου) και  Μανάκας (Ελευθερούπολη) αλλά και οι ταλαντούχοι, Πασολάρι (Πήγασος Άστρους), Χάσα (ΑΟ Κρανιδίου) και Ευστρατίου (Π.Σ Άγιος Αδριανός «Η ΔΟΞΑ»), σε μια προσπάθεια η ομάδα να γεμίσει το ρόστερ της με παίκτες από την ευρύτερη περιοχή.

ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ

«Με όπλο την...Αποθήκη»

Ιστορικές είναι και οι στιγμές για τον Γλαύκο, ο οποίος θα ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία της Β΄Εθνικής, έχοντας ως βασικό στόχο να καταφέρει να κρατηθεί σε αυτή. Στοιχείο στο οποίο στηρίζονται ιδιαίτερα οι Πατρινοί είναι η έδρα τους, με την αποκαλούμενη «Αποθήκη» να γεμίζει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, και το κλειστό να στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της πρώην Πειραϊκής Πατραϊκής, από όπου έχει πάρει και το προσωνύμιο της. Μετά την αποχώρηση του Νίκου Βουρνά, την ομάδα ανέλαβε ο Χρήστος Μυριούνης, ο οποίος έχει εργαστεί στην ίδια κατηγορία, με επιτυχία στο Αγρίνιο, ενώ το ρόστερ υπέστη αλλαγές, μετά την αποχώρηση του πρώτου της σκόρερ Βασίλη Λαμπρόπουλου για τον Κόροιβο και του Βασίλη Νιφόρα για την Κόρινθο. Από το υλικό της ανόδου παρέμειναν οι Εφέπουλος, Σπυράκος, Γιαννικόπουλος, Σακελλαροπουλος και Τσεκλένης, ενώ τρεις παίκτες έκαναν το δρομολόγιο από την Αχαγιά'82 προς τον Γλαύκο (Μοσχοβάκης, Δαβάνης και Βανδώρος). Εμπειρία πρόσθεσαν οι Πατρινοί με την έλευση του πολύπειρου  Μαναβόπουλου (Κεραυνός Αιγίου) ενώ σημαντικές προσθήκες θεωρούνται οι γκαρντ,  Σερέτης (Κορωπί) και Καρακωνστανστάκης (Εθνικός Πειραιά). Επίσης αποκτήθηκαν οι Μοίραλης (δανεικός από τον Προμηθέα Πατρών), Αγγελόπουλος (Έσπερος Πατρών) και Κούτρας (Ιωνικός ΝΦ).

ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ

«Να μην γίνει ανσασέρ»

Αν μια ομάδα έχει μάθει καλά το δρομολόγιο από την Γ' Εθνική προς την Β' και ανάποδα, αυτή είναι η Ένωση Ιλίου, η οποία θέλει να σταματήσει να είναι ανσασέρ, και να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία. Την τελευταία δεκαετία έχει αγωνιστεί έξι φορές στην Γ' Εθνική, με την φετινή να είναι η τέταρτη στην Βήτα, με τον Γιάννη Κτιστάκη να έχει αυτό ως βασικό στόχο. Η ομάδα από τον Ίλιον κράτησε τον βασικό της κορμό, με τα αδέλφια Μπέλλα (Οδυσσέας και Γιάννης) να αποτελούν της σημαίες της και να συνεχίζουν. Επίσης παρέμειναν οι Φουντάς, Βαρσαμούλης, Πανουσόπουλος, Μανταλβάνος, Μπολάτογλου και Τσιουμπρής, και αποκτήθηκαν οι Παπαγεωργίου (Καλαμάτα’ 80), Τσακίρης (Πανερυθραϊκος) και  Χαϊκάλης (Νέα Κηφισιά).

ΠΟΚ ΕΣΠΕΡΟΣ 

«Επιστρέφει με φόρα ο Έσπερος»

Μετά από πολλά χρόνια περιπλανήσεων, με συγχωνεύσεις με τον Ίκαρο Καλλιθέας, ο Έσπερος επιστρέφει δυνατός, και με τον Αντώνη Μάντζαρη να έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική χημεία παικτών, έδειξε και από τα φιλικά παιχνίδια έτοιμος να εκπλήσσει και την φετινή σεζόν. Μπορεί η ομάδα της Καλλιθέας να μην τρομάζει σε ονόματα, αλλά παίζει σύγχρονο και γρήγορο μπάσκετ, ενώ έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό κορμό που αποτελείται από τα αδέλφια Χαρούνι (Κλαούντιο και Νίκος) και τους Αγγελόπουλο, Βάρσο, Βλασσόπουλο, Καρλάφτη και Χατζηκίδη. Σπουδαία προσθήκη θεωρείται αυτή τον εξαιρετικού σκόρερ, Γραμματικού,(Ίκαρος Νέας Σμύρνης) αλλά και του Σκουλούδη (Τρίκαλα), ενώ προστέθηκαν και οι Μπούτσι  (Οίακας Ναυπλίου), Θεοδοσίου (Δάφνη Δαφνίου), Παπαφλωράτος  (ΕΦΑΟΖ) και  Κοντραφούρης (Ιωνικός Νικαίας).

ΑΕ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

«Ζούνε το όνειρο τους στην Πεντέλη»

Δικαίωση στα αρκετά χρόνια προσπαθειών αποτελεί η άνοδος στην Β' Εθνική για την διοίκηση Χαρτοματσίδη, η οποία καλείται να απολαύσει την φετινή της περιπέτεια, και να προσπαθήσει να σώσει και την κατηγορία. Η ομάδα των Βορείων προαστίων έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανερυθραϊκό, ενώ ο τεχνικός της, Κώστας Χαρτοματσίδης, κράτησε τον βασικό κορμό, χάνοντας ουσιαστικά τον Μαλούκο που πήρε μεταγραφή για την Μεγαρίδα. Παρέμειναν οι Νάσσης, Γεωργακόπουλος, Λίτσος, Αποστολόπουλος, Πανέτης, Μάντζιος, Σαλτουρίδης και Μπίγγος, ενώ αποκτήθηκε ο πολύπειρος σκορερ, Μουράτης Κούσουλας (Μανδραϊκος). Στα βόρεια επέστρεψε ο Νίκος Καρούζος (ΚΑΟ Κορίνθου), ενώ προστέθηκαν ο πολύ καλός σέντερ, Κώστας Τάγαρης (Καβάλα), αλλά και οι Κουκάκης (Νίκη Αμαρουσίου), Μπέλης και Μπούτρης από τον Άρη Πετρούπολης.

ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜ.

«Επιστρέφει με γνώση ο Κρόνος»

Μετά από μια σεζόν στην Γ' Εθνική και ένα κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ, ο Κρόνος αποτελεί την τελευταία ομάδα που πήρε την άνοδο για την Β' Εθνική, μετά τις σχετικές αναδιαρθρώσεις. Το τιμόνι του Κρόνου ανέλαβε ο Φώτης Καρακώστας αντικαθιστώντας τον Κώστα Παπαμάρκο που αποχώρησε, και όπως φάνηκε από τα φιλικά παιχνίδια, αλλά και στο Κύπελλο, βασικός στόχος αποτελεί η παραμονή στην κατηγορία. Στον Άγιο Δημήτριο, μοναδική μεγάλη απώλεια ήταν η αποχώρηση του Χρονόπουλου για την Αγία Παρασκευή, ενώ παρέμεινε το μεγαλύτερο μέρος του βασικού κορμού (Σολωμός, Στραγανιώτης, Τσάβος, Ζαραϊδώνης, , Νάτσος, Ξιούρας, Κόης, Κακαργιάς και Ανδρεάτος). Αποκτήθηκαν ο πολύπειρος γκαρντ, Βούζας (Ίκαρος Νέας Σμύρνης) ο εξελίξιμος ψηλός, Στέφος (Πανελευσινιακό), αλλά και οι Κεφαλάς (Νέα Κηφισιά), Καρακεχαγιάς (δανεικός από Πανιώνιο) και Μπακλαβάς (επέστρεψε από Δάφνη).

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το μεταγραφικό παζάρι



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ