27.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Κρίσιμα μονοπάτια σε Χαϊδάρι, Βούλα και Καλλιθέα

Σε κάθε αγωνιστική η Β' Εθνική φιλοξενεί μια σειρά από κρίσιμα παιχνίδια, και αυτό δεν θα μπορούσε να μην γίνει και σήμερα (13/1) όπου δυο ομάδες της κορυφής συγκρούονται μεταξύ τους, σε ένα πρώιμο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Συγκεκριμένα στο «Χρ.Αγγουράκης», στο οποίο η Δάφνη Δαφνίου μετράει 5 νίκες σε 6 παιχνίδια, υποδέχεται τον Οίακα Ναυπλίου, ο οποίος διάγει μια εξαιρετική πορεία, και αν καταφέρει να φύγει με το διπλό θα βάλει υποψηφιότητα για την άνοδο του στην Α2. Ο Τρίτωνας από την πλευρά του, φιλοξενεί τον Παπάγου, σε ένα παιχνίδι που κρύβει αρκετές δυσκολίες, από τη στιγμή που οι «Στρατηγοί» δείχνουν να βρίσκουν τα πατήματα τους με τον Περικλή Ταυρόπουλο στον πάγκο του, και μετρούν δυο διαδοχικές νίκες.

Κομβικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες στην Βούλα, με Πρωτέα και Παγκράτι να παρουσιάζουν διαφορετικές δυναμικές. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μια νίκη πίσω από τους «ροσονέρι», και αποτελούν την μοναδική ομάδα που έχει περισσότερες νίκες μακριά από την έδρα της (4), παρά σε αυτή. Οι φιλοξενούμενοι έχουν μόλις μια νίκη μακριά από το απόρθητο Μετς, και σε περίπτωση δεύτερης, μπαίνουν για τα καλά στο παιχνίδι της πρώτης δυάδας. Και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Δημήτρης Λιόγας έχει να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες. Στην Καλλιθέα, ο Έσπερος υποδέχεται τον Δούκα, και ψάχνει νίκες ώστε να αρχίζει να ξεπερνάει τα άσχημα τελευταία του αποτελέσματα. Για τον Δούκα, το διπλό φαντάζει απαραίτητο, αν θέλει να κυνηγήσει με αξιώσεις την άνοδο.

Στον Άγιο Δημήτριο συγκρούονται δυο ομάδες με διαφορετικά σερί. Ο Κρόνος μετράει 8 συνεχόμενες ήττες, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τελευταία θέση, βλέποντας πλέον κάθε παιχνίδι ως τελικό. Ο Κώστας Ρουμελιώτης έχει παρουσιάσει με βελτιωμένο πρόσωπο την ομάδα του, αλλά οι πολλές απουσίες αποτελούν τροχοπέδη στην προσπάθεια του. Ο Πανελευσινιακός μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία. Καθόλου ανεβασμένη ψυχολογία δεν έχει ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος ψάχνει μια νίκη βάλσαμο, όντας μπλεγμένος από την αρχή του πρωταθλήματος σε σενάρια σωτηρίας. Η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, έχοντας απέναντι του την Ένωση Ιλίου, μια ομάδα που αγωνίζεται χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Ντέρμπι παραμονής αναμένουμε στην Πεντέλη, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον Γλαύκο, σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες πολύ καλά προετοιμασμένες από τους προπονητές τους, ενώ στην Μάνδρα, ο Μανδραϊκός βλέπει ως τελικό επιβίωσης το παιχνίδι με τον δυνατό ΚΑΟ Κορίνθου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα - 1ος Όμιλος

Γ. Γεννηματάς 17.00 Πρωτέας Βούλας-Παγκράτι Τσολάκος-Αργυρούδης (Ζώης)

Νέας Πεντέλης 17.00 Πεντέλη-Γλαύκος Χαλαμπαλάκης-Τσιμπούρης (Λιμνιάτης)

Χρ. Αγγουράκης 17.00 Δάφνη Δαφνίου-Οίαξ Κυριακόπουλος-Κωνσταντινίδου (Ηπιώτης)

Στ. Καλαϊτζής 17.00 Πανερυθραϊκός-Ένωση Ιλίου Θεοδωρόπουλος Ρ.-Ορφανός Εμ. (Δούκας)

Αγ. Δημητρίου (Ν) 17.00 Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Πανελευσινιακός Κωνσταντινόπουλος-Τηγάνης (Φαλούκας)

Εσπέρου 17.00 Έσπερος-Δούκας Σπυρόπουλος-Καλογριάς (Σταματόπουλος)

Στρέφη 17.00 Τρίτων-Παπάγου Ορφανός Ιορδ.-Νερομυλιώτης (Ζερδεβάς)

1ο ΚΓ Μάνδρας 17.00 Μανδραϊκός-ΚΑΟ Κορίνθου Καρπάνος-Μαραγκάκης (Τζουβάρας)

Η Βαθμολογία (σε 12 αγώνες) :

1.Τρίτωνας (9-3) 21
2.Δάφνη Δαφνίου (9-3) 21 
—————————————–
3.Οίακας Ναυπλίου (9-3) 21 
4.Παγκράτι (8-4) 20
5.Δούκας (8-4) 20
6.Πρωτέας Βούλας (7-5) 19
7.Πανελευσινιακός (6-6) 18 
8.ΚΑΟ Κορίνθου (6-6) 18 
9.Έσπερος Καλλιθέας (6-6) 18
10.Πεντέλη (5-7) 17  
11.Γλαύκος (5-7) 17
12.Παπάγου (5-7) 17  
—————————————–
13.Πανερυθραϊκός (4-8) 16  
14.Μανδραϊκός (4-8) 16
15.Ένωση Ιλίου (3-9) 15
16.Κρόνος Αγ.Δημητρίου (2-10) 14



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ