24.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Βόβορας: «Μας έχουν πληγώσει οι τελευταίες ήττες»

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για ακόμα μία «διαβολοεβδομάδα» στην Ευρωλίγκα, τη δεύτερη για τη φετινή σεζόν, καλώντας να δώσει δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι «πράσινοι» θα παίξουν στην Ισπανία κόντρα στη Βαλένθια (17/11, 22.00) κι εν συνεχεία απέναντι στην Μπασκόνια (19/11, 21.30), για την 9η και τη 10η αγωνιστική αντίστοιχα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου. Προέρχονται από τις εντός έδρας ήττες τους από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Εφές Αναντόλου, στο ΟΑΚΑ, με τις οποίες υποχώρησαν στην κατάταξη.

Ο κόουτς Γιώργος Βόβορας, όμως, δεν μένει εκεί. Πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Ιβηρική, στην οποία συμπεριλήφθηκαν δεκατρείς παίκτες, εξήγησε: «Μας έχουν πληγώσει οι τελευταίες ήττες απέναντι σε καλές ομάδες, που πολεμήσαμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει χρόνος για το χθες, έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη εβδομάδα με δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια εκτός έδρας, πρέπει να συγκεντρωθούμε και να αφοσιωθούμε σε αυτά».

Αναφορικά με τις «νυχτερίδες», εξήγησε για το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του, ώστε να αναδειχθούν νικητές στο «La Fonteta»: «Η Βαλένθια είναι μια ομάδα που έχει εξαιρετική δημιουργία. Είναι πολύ καλή τόσο στο πικ εν ρολ όσο και στο χαμηλό ποστ. Πασάρει και προσπαθεί να εκτελέσει μέσα από το ''ζωγραφιστό'', κυρίως με τους Κάλινιτς και Ντούμπλιεβιτς, άρα έχουμε μια σύνθετη δουλειά στο αμυντικό μας κομμάτι, καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε παίκτες με μεγάλο ταλέντο στο σκοράρισμα, αλλά και τη δημιουργία».

O Χάουαρντ Σαντ-Ρος, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ειδικά στην Ευρωλίγκα όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι, ιδιαίτερα εκτός έδρας. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Βαλένθια βγάζοντας στο παρκέ την αμυντική νοοτροπία μας. Κάθε ριμπάουντ και κάθε κατοχή θα είναι σημαντική. Έχουμε γνωρίσει κάποιες ήττες, αλλά αυτή η ομάδα είναι πολύ καλύτερη από τα αποτελέσματα που έχει έως τώρα, βάσει του τρόπου με τον οποίο δουλεύουμε. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και σε αυτό το παιχνίδι και να κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο την πνευματική και αγωνιστική προσοχή μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ