26 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Βλέπει ψηλά η Ιμπεροστάρ Τενερίφη

Είναι η πρώτη ομάδα που σήκωσε... κούπα στο Basketball Champions League και η πρώτη που φιλοξένησε το Final Four της νεότευκτης διοργάνωσης το 2017. Η Ιμπεροστάρ Τενερίφη, η οποία φέτος έφτασε ως τον τελικό του BCL στο Βέλγιο, δείχνει έτοιμη να κάνει το άλμα προς το EuroCup, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου της. Αυτό τουλάχιστον τόνισε σε συνέντευξή του στο Radio Club Ser ο Φέλιξ Ερνάντεθ, ο άνθρωπος που σε μεγάλο βαθμό, μαζί με τον Ανιάνο Καμπρέρα, χρεώνεται το μπασκετικό θαύμα που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο νησί.

Η Τενερίφη έκανε αισθητή την παρουσία της στην Ευρώπη, βρέθηκε την περίοδο 2016-17 ακόμη και στην κορυφή της βαθμολογίας της ACB, φιλοξένησε προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και συνεχίζει.

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να αναλάβουμε την διοργάνωση του SuperCup 2020 και σύντομα θα έχουμε νέα πάνω σ’ αυτό», δήλωσε ο Ερνάντεθ, συνεχίζοντας για το BCL: «Είναι μια διοργάνωση αξιόπιστη, η οποία έχει τα υψηλότερα οικονομικά οφέλη για τις ομάδες που παίρνουν μέρος. Αν όμως η κατάταξη στο τέλος της χρονιάς μας το επιτρέπει, θα πάμε στο EuroCup». Κάτι που φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή με την ομάδα να βρίσκεται ακριβώς στη γραμμή που χωρίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα play off από αυτές που θα αρχίσουν πρόωρα τις διακοπές τους.

Παράλληλα, προανήγγειλε κάτι που ίσως για την ομάδα του είναι πιο σημαντικό: «Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια υπάρχει πλάνο για την αύξηση της χωρητικότητας του Σαντιάγο Μαρτίν». Κοινώς το γήπεδο των 5.100 θέσεων, αναμένεται να φτάσει τις 8.000, βάζοντας υποψηφιότητα για την ανάληψη κι άλλων διοργανώσεων.

Αυτό που ξεκαθάρισε πάντως ο Ερνάντεθ, είναι πως, παρά τα όσα ακούγονται για ανάμιξή του στα ποδοσφαιρικά της Τενερίφης είναι πως «μπορεί να με τιμά και η σκέψη μόνο, αλλά είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο για ένα απλό λόγο: Δεν έχω ιδέα από ποδόσφαιρο!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ