21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Βλέπει» Σλούκα και η Μακάμπι (pics)

Ο Κώστας Σλούκας αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο φετινό μεταγραφικό παζάρι και η μία μετά την άλλη οι ομάδες, που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, μπαίνουν στο… παιχνίδι της απόκτησής του.

Το συμβόλαιο του 29χρονου γκαρντ με τη Φενέρμπαχτσε, στην οποία βρίσκεται από το 2015, ολοκληρώνεται και το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να δώσει «μάχη» για να τον διατηρήσει στις τάξεις του. Για την απόκτηση του Έλληνα διεθνή ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ουκ ολίγες ομάδες και σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ στο… κόλπο έχει μπει πλέον η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η «ομάδα του λαού», μάλιστα, φέρεται αποφασισμένη να του προσφέρει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων.

Το ενδιαφέρον των Ισραηλινών έγινε πρόσφατα γνωστό, αλλά ο παίκτης βρισκόταν στο… μικροσκόπιό τους εδώ και καιρό. Όπως προστίθεται στα ρεπορτάζ, έχουν υπάρξει ήδη επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ εκπρόσωπος της Μακάμπι Τελ Αβίβ βρέθηκε στην Ελλάδα για την κηδεία του πατέρα του, Ιωάννη. Στην «ομάδα του λαού» ελπίζουν να επηρεάσουν θετικά και οι σχέσεις που διατηρεί ο παίκτης με τον προπονητή τους, Γιάννη Σφαιρόπουλο, καθώς οι δυο τους συνυπήρξαν στον Ολυμπιακό, ωστόσο γνωρίζουν πως οι μέτριες πορείες που έχουν τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα και η απουσία τους από τα Φάιναλ Φορ αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα.

Ο Κώστας Σλούκας αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2008 έως το 2015, με ένα διάλειμμα ενός έτους (2010-2011), οπότε φόρεσε τη φανέλα του Άρη. Μεταγράφηκε στη Φενέρμπαχτσε το 2015 και έχει μέχρι στιγμής κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο στην Ευρωλίγκα, μία με τους «ερυθρολεύκους» (2012) και δύο με το τουρκικό συγκρότημα (2013, 2017). Φέτος αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κρατούσε το «τιμόνι» του Ολυμπιακού από το 2014 έως το 2018 και μετακόμισε στο Ισραήλ τον περασμένο Νοέμβριο, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ενώ αναδείχθηκε και κορυφαίος κόουτς της σεζόν στη Winner League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ