25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Βιλερμπάν-Μακάμπι 85-93: Της έκοψε τον αέρα (pic, vids)

Δύο μέρες νωρίτερα δεν όρθωσε ανάστημα στη Μιλάνο. Το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν ήταν μία καλή ευκαιρία για τη Μακάμπι για να το κάνει. Οι Γάλλοι είχαν μπει με αέρα στο αποψινό ματς, χάρη στο 3-0 με το οποίο άρχισαν τη διοργάνωση όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τους τον έκοψε. Νίκησε μέσα στο «Αστρομπάλ» με 93-85 έχοντας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο της κατάστασης. Μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, η Μακάμπι ανέβηκε στο 2-2 ενώ η Βιλερμπάν υποχώρησε στο 3-1.

 

 

 

Η Μακάμπι άρχισε καλύτερα το παιχνίδι (2-8 στο 2’ και 6-12 στο 5’) και παρότι η Βιλερμπάν έβγαλε μία πρώτη αντίδραση κάνοντας το 13-12 με ένα 7-0 σε ένα λεπτό, συνέχισε να δίνει τον ρυθμό του αγώνα, κλείνοντας την πρώτη περίοδο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων ( 21-25). Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου διατήρησε τον έλεγχο στη δεύτερη περίοδο, επιστρατεύοντας εντυπωσιακή, επιθετική πολυφωνία αφού είχε πέντε παίκτες με 8+ πόντους. Έτσι στο τέλος του ημιχρόνου ήταν μπροστά με επτά (42-49).

 

 

 

 

Στα μέσα της τρίτης περιόδου, η Μακάμπι όχι μόνο έχτισε διψήφια διαφορά αλλά άρχισε και να ξεμακραίνει (50-64 στο 25’) με το χέρι «αλφάδι» του Κίναν Έβανς να την οδηγεί με 2/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Ήταν όμως νωρίς για να πετάξει λευκή πετσέτα η Βιλερμπάν. Με σερί 8-2, μείωσε στους οχτώ (58-66 στο 27’) αλλά με επτά πόντους του Νάναλι, η Μακάμπι ανέπνευσε ξανά (62-75 στο 30’). Οι γηπεδούχοι έψαχναν για μία μεγάλη ανατροπή αφού πέντε λεπτά πριν το τέλος η διαφορά άνοιξε στους 15 (66-81). Μείωσαν στους οχτώ (73-81 στο 34’) αλλά δεν είχαν τρόπο για να γίνουν περισσότερο απειλητικοί.

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Όταν πήρε φόρα ο Τζέιμς Νάναλι, η Βιλερμπάν δεν μπορούσε πια να αντισταθεί στη Μακάμπι. Ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε 12 πόντους στην τρίτη περίοδο και ήταν ο άνθρωπος που επί της ουσίας έκανε τη διαφορά στον αγώνα. Εκτέλεσε με εξαιρετικά ποσοστά (6/6δ, 4/7τρ.) και έμεινε έναν πόντο μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στην Ευρωλίγκα, σημειώνοντας 25.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι έκανε τη Βιλερμπάν να πληρώσει ακριβά τα λάθη της. Η διαφορά στους πόντους από τα λάθη (10-23) ήταν σημαντική και ένας από τους παράγοντες που έγειραν υπέρ της την πλάστιγγα, παρότι δεν ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση των δύο ομάδων στα λάθη (13-10)

 

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Euroleague, Asvel twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ