22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Βιδορέτα: Τιμώρησε τα λάθη μας ο Ολυμπιακός

Ο Τσους Βιδορέτα αναγνώρισε το δίκαιο της νίκης του Ολυμπιακού. «Ήταν καλύτερος από εμάς από το πρώτο δεκάλεπτο», τόνισε ο προπονητής της Βαλένθια για να προσθέσει: «Είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ και είχε καλές επιθέσεις. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε αλλά είναι μεγάλη ομάδα και τιμώρησαν τα μεγάλα λάθη που κάναμε στην άμυνα. Κι αυτό απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης. Ήταν δύσκοο για εμάς να έχουμε τύχη για τη νίκη. Το αποτέλεσμα ήταν λογικό και ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς».

Ο Βιδορέτα ρωτηθηκε για τον Χοάν Σάστρε, ο οποίος τραυματίστηκε πέφτοντας στο παρκέ μετά από ένα κάρφωμα: «Δεν νιώθει το χέρι του, αλλά δείχνει να μην έχει κάποιο σπάσιμο, κάταγμα ή κάτι τέτοιο. Ίσως είναι κάποιο νεύρο. Όλα αυτά όμως είναι πρόωρα. Θα δούμε πως θα αντιδράσει τις επόμενες ώρες, θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα».

Οι ομάδες του Τσους Βιδορέτα συνήθως «μοιράζουν» την μπάλα και αναζητούν διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά απόψε Γκριν και Πλάις μονοπώλησαν την επίθεση της Βαλένθια: «Είναι το πλάνο μας, να μοιράζουμε την μπάλα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Και δεν ήταν εύκολο σήμερα. Δουλεύουμε πολύ, προσπαθούμε, διανύουμε μια κακή περίοδο και η αυτοπεποίθησή μας έχει κλονιστεί. Μην ξεχνάμε πως απέναντί μας είχαμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου με μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη».

Κουβέντα έγινε και για τα ριμπάουντ, και ιδιαίτερα τα επιθετικά, αλλά και τα 14 που μάζεψε ο Γιώργος Πρίντεζης με την ερώτηση να «χρεώνει» στον προσωπικό του «φρουρό» την απώλεια πολλών «σκουπιδιών» για την Βαλένθια: «Είναι κάτι το οποίο μας πόνεσε. Το ριμπάουντ δεν είναι κάτι που μπορείς να χρεώσεις σε έναν παίκτη ή σε μία θέση. Είναι ομαδική δουλειά. Ο Πρίντεζης έχει την ποιότητα, είναι από τους καλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Μπορεί η πρώτη εντύπωση να είναι πως φταίει αυτός που είχε αναλάβει να τον μαρκάρει, αλλά δεν είναι έτσι. Το ριμπάουντ είναι πάντα ομαδική δουλειά. Και ήταν κάτι που μας πλήγωσε, γιατί είμαστε ομάδα που τρέχουμε. Αν δεν πάρεις τα ριμπάουντ, δεν μπορείς να τρέξεις και πηγαίνεις σε παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε, κάτι που έγινε και με εμάς σήμερα κι εκεί ο Ολυμπιακός ήταν σίγουρα καλύτερος».

Η Βαλένθια έκανε την έκτη συνεχόμενη ήττα της στην Ευρωλίγκα και ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς βασικών παικτών με το ισπανικό πρωτάθλημα να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Επόμενος αντίπαλος για τους «πορτοκαλί» είναι η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα: «Πρέπει να ξεχάσουμε την Ευρωλίγκα, τι συνέβη και να προχωρήσουμε.Έχουμε τον αγώνα με την ΜόραΜπανκ Ανδόρρα και πρέπει να νικήσουμε, να κάνουμε ένα βήμα και μετά να το ξεχάσουμε κι αυτό και να πάμε να παίξουμε σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης, απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είναι δουλειά μου να βοηθήσω τους παίκτες μου να ξαναβρούν την αυτοπεποίθησή τους».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ