19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Βγήκε ζωντανή από το Μιλάνο η Μπάγερν

H Μπάγερν κατάφερε να παραμείνει αλώβητη στο "θρίλερ" του Μιλάνου επικρατώντας επί της Αρμάνι με 78-80, σε μία αναμέτρηση που τα ενδεχόμενα ήταν ανοικτά μέχρι και στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την ομάδα του Μονάχου να καταφέρνει να φύγει με τη νίκη με την εύστοχη βολή του Ντέντοβιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπάγερν τα έβαλε δύσκολα στην Αρμάνι. Μπορεί οι Μιλανέζοι να ξεκίνησαν με ένα 5-0 σερί, οι Βαυαροί ωστόσο απάντησαν με σερί 0-6. Δεν ήταν μέχρι το 8' της αναμέτρησης που η Μπάγερν κατάφερε να περάσει μπροστά (10-11, 8') κρατώντας το προβάδισμα αυτό μέχρι και το τέλος της περιόδου, όπου η Αρμάνι πήρε και πάλι προβάδισμα με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Τζέρελς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η οικοδεσπότες προσπάθησαν να πάρουν ένα προβάδισμα φτάνοντας τη διαφορά στο +4 με τον Κουζμίνσκας (25-21, 13'), οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς ωστόσο είχαν διαφορετική άποψη, ανατρέποντας τη διαφορά και παίρνοντας κεφάλι στο σκορ, φτάνοντας μάλιστα στο +6 (27-33, 16΄). Μετά από ένα επιθετικό κρεσέντο της Αρμάνι ωστόσο το παιχνίδι ισορρόπησε ξανά, με το ημίχρονο να κλείνει στο 40-41 που διαμόρφωσε ο Μαόντο Λο.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να βρει κάποιο προβάδισμα. Στο μοναδικό σημείο της περιόδου όπου η διαφορά ξέφυγε από το 1 ή τους 2 πόντους, ήταν στο 24' όταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς έγραψε το 52-46 με εύστοχο σουτ τριών πόντων. Η Μπάγερν απάντησε σχεδόν αμέσως και μείωσε και πάλι στον πόντο (52-51, 26') για να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ με σουτ του Ραντόσεβιτς (52-53, 26'). Το τελικό 57-58 της περιόδου διαμόρφωσε ο Ντέρικ Ουίλιαμς. Με το παιχνίδι να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία, το αποτέλεσμα έπρεπε να κριθεί στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ουίλιαμς και Κόπονεν μεγάλωσαν τη διαφορά για τους Βαυαρούς (59-65, 33'). Από την άλλη μεριά Μιτσόφ και Γκουντάιτις έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (65-65, 34'). Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης όπου το φάουλ του Μάικ Τζέιμς οδήγησε τον Ντέντοβιτς στη γραμμή των βολών και διαμόρφωσε το τελικό 78-80 για την Μπάγερν.

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο... ΩΡΑΙΟΣ:

Ο Μάικ Τζέιμς είναι σχεδόν πάντα ο ήρωας της τελευταίας στιγμής για την Αρμάνι αφού με τα σουτ του ή τις βολές του έχει καταφέρει να λυτρώσει του Μιλανέζους ουκ ολίγες φορές. Σήμερα ωστόσο ο Αμερικανός γκαρντ αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του αφού όχι μόνο έκανε το φάουλ που οδήγησε στις βολές του  Ντέντοβιτς για το 78-80, αλλά στη συνέχεια αστόχησε και σε σουτ που θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. 

Όσο για τον ωραίο της υπόθεσης δεν ήταν άλλος από τον Ντέρικ Ουίλιαμς που με την εκπληκτική του εμφάνιση έδειξε το δρόμο της νίκης για τους Βαυαρούς. Συγκεκριμένα, πέτυχε 21 πόντους, ενώ την ίδια στιγμή είχε 6 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 16-15, 40-41, 57-58, 78-80

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η Μπάγερν πήρε τη νίκη σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, μέσα από τη δυνατή της άμυνα αλλά και την ευστοχία της. Το στοιχείο ωστόσο που οδήγησε την Μπάγερν στο να επιζήσει από τα "δίχτυα" της Αρμάνι ήταν η σταθερότητα της. Συγκεκριμένα, η ομάδα του  Ντέγιαν Ράντονιτς είχε 53,1 % στα δίποντα την ώρα που η Αρμάνι είχε 41,2%.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ