22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

«Βαυαροί» σοβαροί και ικανοί για υπέρβαση

Η Χίμκι ερχόταν... με φόρα στο Μόναχο, μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες, που μαρτυρούσαν ολική επαναφορά, αλλά η Μπάγερν Μονάχου της την έκοψε, παίρνοντας με 72-65 την πέμπτη φετινή της νίκη και μοιάζοντας ικανή, με τη σοβαρότητα που επέδειξε, έχοντας τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τις απαντήσεις σε κάθε γενναία προσπάθεια του συνόλου του Γιώργου Μπαρτζώκα, που έπαιζε χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ, να απειλήσει πραγματικά για την οκτάδα.

Το παιχνίδι

Η πρώτη, που πήρε ένα προβάδισμα δύο κατοχών, ήταν η Μπάγερν στα μέσα της πρώτης περιόδου με τον Γιόβιτς (10-6), παίρνοντας λύσεις από αρκετούς της παίκτες, με τη δράση του Ραντόσεβιτς στη ρακέτα να φέρνει το +6 στο επόμενο 1.5 λεπτό (14-8). Ο Γκριν και ο Μίκι επανέφεραν την Χίμκι με μακρινά σουτ και το δεκάλεπτο έληξε στο «Χ» (16-16).

Η συνεισφορά των Μπαρτέλ και Λο, ήταν αυτή, που έβαλε ξανά τους «Βαυαρούς» σε θέση οδηγού, με αποτέλεσμα ξανά στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου να έχουν τον έλεγχο (27-21), έχοντας «μπλοκάρει» πλήρως την επίθεση των Ρώσων και αναγκάζοντάς τους σε αρκετά χαμένα μακρινά σουτ. Η ζημιά, όμως, δεν ήταν τόσο μεγάλη, αν σκεφτεί κανείς πως οι λύσεις του Τζένκινς ήταν αρκετές, για να πλησιάσουν οι παίκτες του Μπαρτζώκα σε απόσταση τριπόντου στο ημίχρονο (31-28).

Ο Γιόβιτς και ο Λούτσιτς έδωσαν «ώθηση» στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για την Μπάγερν, με το τρίποντο του Ουίλιαμς να διαμορφώνει το 43-32 στο 25ο λεπτό, σε άλλο ένα πολύ καλό της ξεκίνημα σε δεκάλεπτο. Η αντίδραση ήρθε, αυτή την φορά, από τους ψηλούς για τους φιλοξενούμενους, για να έρθει να συμπληρώσει ένα σερί 4-12 ο Τζένκινς, αλλά συνέχεια να μην υπάρξει, καταλήγοντας στο 54-50 της περιόδου με τον Ντάνγκουμπιτς να κρατά τους γηπεδούχους.

Στο τρίποντο του Τόμας, οι παίκτες του Ράντονιτς βρήκαν αρχικά λύσεις από τον Ντζέντοβιτς και ο Λούτσιτς συνέχισε την εξαιρετική του δουλειά, με το τρίποντό του στα 98" πριν από το φινάλε, να μοιάζει να δίνει τον πρώτο λόγο στην Μπάγερν, σε ένα ματς που συνέχισε να είναι πολύ κλειστό (65-57). Δύο τρίποντα του Μάρκοβιτς κράτησνα όρθια την Χίμκι, για να πάρει τάιμ άουτ ο Ράντονιτς και ο Ουίλιαμς με βολές να διαμορφώσει το 68-63 στα 50" για την εκπνοή. Τα λάθη των παικτών του Μπαρτζώκα, έχοντας την μπάλα, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ντζέντοβιτς να κλειδώσει την νίκη στα 25" ξανά με βολές, φέρνοντας τη διαφορά στο +7 (70-63). Ο Γκιλ μείωσε από κοντά και από την Μπάγερν πήραν τάιμ άουτ, για μια επίθεση, που θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη διαφορά, κάτι που ήρθε από τις νέες βολές του Ντζέντοβιτς, για το τελικό 72-65.

Δεκάλεπτα: 16-16, 31-28, 54-50, 72-65

ΚΑΘΑΡΙΣΕ: Ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς είναι, αναμφιβήτητα, μία από τις ηγετικές προσωπικότητες αυτής της ομάδας και ήταν παρών, εκεί που τον χρειάστηκε. Με 14 πόντους (2/4 δ., 1/4 τρ., 7/8 β.) και τέσσερα ριμπάουντ, σκόραρε σε κρίσιμα σημεία στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε τις βολές, που «σφράγισαν» το αποτέλεσμα για την Μπάγερν.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με τα ποσοστά των δύο ομάδων περίπου ισοσκελισμένα, ίσως η μικρή απόκλιση στην αναλογία ασίστ-λαθών (17-13 έναντι 14-13) και η σημαντική απόκλιση στην αναλογία διπόντων-τριπόντων (35-17 και 26-30) να έπαιξαν το ρόλο τους σε ένα παιχνίδι λεπτομερειών για την Μπάγερν. Με Σβεντ στο παρκέ, ίσως να ήταν διαφορετικό το μοίρασμα για τους φιλοξενούμενους.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ