26.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Βατή για ΑΕΚ, δύσκολα ο ΠΑΟΚ

Στην κλήρωση των πλέι οφ του Basketball Champions League, η τύχη χαμογέλασε στην ΑΕΚ, η οποία βλέπει τον δρόμο προς το φάιναλ φορ να ανοίγει. Αντίθετα, για τον ΠΑΟΚ είναι πιο δύσκολη, κυρίως σε ό,τι αφορά τον αντίπαλο που θα έχει στα προημιτελικά, αν προκριθεί.

Η ΑΕΚ θα παίξει στη φάση των "16" με αντίπαλο την τσέχικη Νίμπουρκ, που ήταν ο προτιμότερος αντίπαλος σε σχέση με Καρσίγιακα και Λούντβιγκσμπουργκ. Αν προκριθεί στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νεπτούνας-Στρασμπούρ. Ίσως το πιο βατό από τα άλλα τρία ζευγάρια, που θα μπορούσε να βρει μπροστά της, παρότι από τη Στρασμπούρ έχει ήδη χάσει δύο φορές φέτος. Και τις δύο, όμως, έχασε στον πόντο.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει στη φάση των "16" με την τουρκική Καρσίγιακα και αν προκριθεί στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει ισπανική ομάδα. Ή τη Μούρθια ή την Τενερίφε των Φώτη Κατσικάρη και Κώστα Βασιλειάδη, από την οποία είχε αποκλειστεί πέρυσι στους "16" και η οποία στο τέλος κατέκτησε το τρόπαιο. 

Τα ζευγάρια της φάσης των "16" είναι:

1.ΠΑΟΚ - Καρσίγιακα
2. Ναντέρ - Μπάνβιτ
3. AEK - Νίμπουρκ
4. Όλντενμπουργκ - Λούντβιγκσμπουργκ
5. Ζιέλονα Γκόρα - Μονακό
6. Μπαϊρόιτ - Μπεσίκτας
7. Mούρθια - Τενερίφε
8. Νεπτούνας - Στρασμπούρ

Οι αγώνες της φάσης των "16" θα διεξαχθούν στις 6-7 Μαρτίου και 13-14 Μαρτίου και γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες που εμφανίζονται γηπεδούχες στην παραπάνω λίστα. Δηλαδή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα παίξουν τον πρώτο αγώνα στις έδρες τους.

Στην προημιτελική φάση θα τεθούν αντιμέτωποι οι νικητές των παραπάνω ζευγαριών ως εξής:

Νικητής 2 - Νικητής 5
Νικητής 1 - Νικητής 7
Νικητής 3 - Νικητής 8
Νικητής 4 - Νικητής 6

Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης θα διεξαχθούν στις 26-27 Μαρτίου και 3-4 Απριλίου και γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι ομάδες που εμφανίζονται ως γηπεδούχοι στην παραπάνω λίστα. Δηλαδή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αν προκριθούν, θα παίξουν και πάλι τον πρώτο αγώνα εντός έδρας.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ