20.7 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Βασιλόπουλος στο Basketa.gr: «Αυτή η ατμόσφαιρα μάς πωρώνει» (pics)

Το «καυτό» ΟΑΚΑ δίνει έξτρα κίνητρο στους παίκτες της ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου στο φετινό Basketball Champions League, όπως τόνισε στο Basketa.gr ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Η «Ένωση» ξεπέρασε το εμπόδιο της Μούρθια στα ημιτελικά και στο μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μονακό, που έκαμψε με άνεση την αντίσταση της Λούντβιγκσμπουργκ. Οι «κιτρινόμαυροι», πριν καν προλάβουν να αποφορτιστούν από την πρόκρισή τους στον τελικό, επέστρεψαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και ξεκίνησαν τη μίνι προετοιμασία τους για το παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο στη φετινή διοργάνωση. Ο 34χρονος φόργουορντ εξήγησε πως δεν έχουν προλάβει ακόμα να μάθουν πολλά για την αντίπαλό τους στον τελικό της Κυριακής (06/05, 20.30), γνωρίζουν όμως πως μόνο μέσα από την ομαδική δουλειά θα μπορέσουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το τρόπαιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά πράγματα, βλέπεις λίγο επιγραμματικά, παίρνοντας κάποιες απλές πληροφορίες. Η κόπωση ύστερα από ένα τέτοιο ματς με πάρα πολύ μεγάλη ένταση, σε συνδυασμό με το γεγονός πως όλοι μας έχουμε λίγο-πολύ κάποιους τραυματισμούς, είναι μεγάλη. Περιμένουμε, πάντως, να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα παίξει για σαράντα λεπτά πάρα πολύ δυνατά, θα μας πιέσει πάρα πολύ, μια ομάδα που δύσκολα βγαίνει από το στόχο της και τον τρόπο παιχνιδιού. Θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ ομαδικά εάν θέλουμε να πούμε πως έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Πρωταθλητής Ευρώπης και δευτεραθλητής κόσμου με την Εθνική Ελλάδας, πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, Κυπελλούχος με την ΑΕΚ κι άλλες δύο φορές με τους «ερυθρόλευκους» είναι μόνο μερικές από τις διακρίσεις του διεθνούς φόργουορντ, ο οποίος κι αν έχει ζήσει τελικούς… Στα 34 του, μόλις λίγους μήνες μετά το νικηφόρο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στα Δύο Αοράκια, καλείται να παίξει σε ακόμα έναν τελικό με την «Ένωση», αυτή τη φορά για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της FIBA.

Υπάρχουν συμπαίκτες του που δεν έχουν παίξει ποτέ στην καριέρα τους σε παιχνίδι που κρίνει τίτλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο ίδιος θα τους μεταφέρει τις εμπειρίες του, συμβουλεύοντάς τους: «Λίγο-πολύ όλοι είναι προετοιμασμένοι, ξέρουν τι είναι να παίζεις σε έναν τελικό. Αυτό που θα τους πω εγώ, γιατί δεν έχουμε προλάβει ακόμα να μιλήσουμε, είναι πως θα πρέπει να το ευχαριστηθούμε όλοι όσο γίνεται περισσότερο. Υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει τεράστια καριέρα και δεν έχουν παίξει σε τελικό Φάιναλ Φορ. Θα πρέπει να το ευχαριστηθούμε, να δώσουμε το 100% του εαυτού μας κι όταν τελειώσει το παιχνίδι να ξέρουμε πως έχουμε προσπαθήσει για το καλύτερο».

Αυτή η εμπειρία της απόλαυσης γίνεται ακόμα μεγαλύτερη με τη συμβολή του κόσμου, που γέμισε στον ημιτελικό με τους Ισπανούς το ΟΑΚΑ και το ίδιο θα κάνει και στο μεγάλο τελικό, ενισχύοντας με ακόμα μεγαλύτερο πάθος τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα. «Δεν υπάρχει, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική! Είναι ο λόγος που παίζουμε όλοι οι παίκτες, να γεμίζουμε το γήπεδο και να καταφέρνουμε να δίνουν χαρά στον κόσμο. Κακά τα ψέματα, ο κόσμος μάς έδωσε το παιχνίδι χθες (04/05). Εάν δεν υπήρχε αυτό το γεμάτο γήπεδο, σε εκείνες τις στιγμές που κάναμε κάποια λάθη και δείξαμε να λυγίζουμε, οι φίλαθλοι ήταν εκείνοι που μας έδωσαν το… κάτι παραπάνω για να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι. Δεν μας αγχώνει, εγώ φοβόμουν χθες (04/05) μήπως μας επηρεάσει, γιατί όταν μπαίνεις μέσα και βλέπεις 18.000 κόσμο είναι λίγο δύσκολο να παίξεις, αλλά από ό,τι είδα όχι μόνο δεν αισθανθήκαμε πίεση, μας έδωσε το έξτρα κίνητρο και όλα τα παιδιά πωρώθηκαν, από την αρχή του ζεστάματος κιόλας. Πόσο μάλλον αύριο (06/05), που θα είναι ακόμα πιο πολύς ο κόσμος...».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν, από την αρχή της σεζόν, πως το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου είναι η Μονακό. Οι Μονεγάσκοι έκαναν το πρώτο βήμα, να φθάσουν μέχρι τον τελικό, και ρωτήσαμε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο τι θα πρέπει να κάνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του για να τους διαψεύσουν και να κατακτήσουν εκείνοι το τρόπαιο: «Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να παλέψουμε. Αυτό κάνουμε, άλλωστε, από την αρχή της χρονιάς με καλές και κακές στιγμές. Θα παίξουμε χωρίς άγχος, εξάλλου πάντα το περισσότερο το έχεις στον ημιτελικό. Έμεινε ένα παιχνίδι και θα πάμε να το απολαύσουμε, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Η Μονακό έχει ομάδα με εμπειρία, παίζει πολύ καλά από την αρχή της σεζόν, αλλά δεν νομίζω πως δεν υπάρχουν φαβορί σε ένα παιχνίδι. Εάν ήταν μια σειρά αγώνων ίσως να σου έλεγα πως συμφωνώ πως έχει περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει το τρόπαιο, αλλά σε έναν αγώνα τα πάντα μπορεί να γίνουν».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ