27.2 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Βασιλικό γλέντι στο Μπερναμπέου

Το 2018 μάλλον είναι η χρονιά της Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν δύο βδομάδες η «βασίλισσα» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ ύστερα από την επικράτηση με 85-80 επί της πρώην κάτοχο του τίτλου, Φενερμπαχτσέ. Οι επιτυχίες του συλλόγου ωστόσο δε σταμάτησαν εκεί αφού το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαΐου, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο του UEFA Champions League στο ποδόσφαιρο κερδίζοντας τη Λίβερπουλ με 3-1.

 

Το βράδυ της Κυριακής 27/5 σύσσωμοι οι μαδριλένοι συγκεντρώθηκαν στις εξέδρες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να γιορτάσουν και τους δύο τίτλους τους. Η τελετή ξεκίνησε με την υποδοχή της ομάδας μπάσκετ, με τον αρχηγό της Φελίπε Ρέγιες να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου κρατώντας στα χέρια του το τρόπαιο της Euroleague. Τον Ρέγιες ακολούθησαν και όλοι οι παίχτες και το προπονητικό team της πρωταθλήτριας Ευρώπης με μοναδική εξαίρεση τον Τρέι Τομπκινς ο οποίος απουσίαζε λόγω της πρόσφατης απώλειας της μητέρας του. Ο Τόμπκινς μπορεί βέβαια να έλειπε από την τελετή αλλά οι συμπαίκτες του δεν τον ξέχασαν και έτσι όταν ο παρουσιαστής ανακοίνωσε το όνομα του Σέρχιο Γιούλ, εκείνος εμφανίστηκε φορώντας μία φανέλα του Τόμπκινς και ξεσηκώνοντας τις εξέδρες του «Μπερναμπέου». Αντίστοιχη υποδοχή είχε και ο Λούκα Ντόντσιτς που καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της «βασίλισσας», έχοντας αναδειχθεί MVP της κανονικής σεζόν της Euroleague, MVP του final four  και τέλος MVP του τελικού.

 

Στη συνέχεια έπειτα και από την παρουσίαση των παιχτών της ομάδας του ποδοσφαίρου, παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου έχοντας μαζί τους τη “δέκατη” και τη “δέκατη τρίτη“, όπως αποκαλούν τις κούπες που κατέκτησαν φέτος σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο αντίστοιχα, και έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία. Μία φωτογραφία που θα μείνει για χρόνια στην ιστορία αφού σηματοδοτεί την πρώτη χρονιά που η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να αναδειχτεί πρωταθλήτρια Ευρώπης και σε μπάσκετ και σε ποδόσφαιρο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ