22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Βασιλιά μου, στη Βοστόνη είναι αλλιώς… (vids)

Σε «αφεντικά» της Ανατολής μοιάζουν να ανακηρρύσσονται για την κανονική περίοδο οι Μπόστον Σέλτικς, που «συνέτριψαν» με 102-88 τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και συνεχίζουν να βρίσκονται στο δρόμο για την κατάκτηση της πρωτιάς.

Στο Κλίβελαντ δεν κατάφεραν στο «νήμα» να επικρατήσουν, αλλά στο «TD Garden» οι Σέλτικς θα κατάφερναν να υποτάξουν τους Καβαλίερς, κερδίζοντας άνετα στο ντέρμπι με 102-88 και κάνοντας άλλο ένα καθοριστικό «βήμα» για να πάρουν την πρώτη θέση στην Ανατολική Περιφέρεια, ενώ ελπίζουν πως το αποτέλεσμα αυτό θα μπορέσει να τους δώσει μεγάλη ψυχολογική «ώθηση» εν όψει πιθανής τους συνάντησης στα playoffs.

Οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κάνοντας εξαιρετική δουλειά απέναντι στην παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς που ανησυχεί βέβαια για τον τραυματισμό του Κέβιν Λαβ στον αστράγαλο, με τον Τέρι Ροζίερ να έχει 20 πόντους και 8/12 σουτ, για να ακολουθήσουν οι Τζέισον Τέιτουμ (15 π., 5 ρ.), Μάρκους Σμαρτ (15 π., 4 ρ., 4 ασ.) και Τζέιλεν Μπράουν (14 π., 8 ρ., 4 ασ.). Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Σέμι Οζελέγιε, ο οποίος μπορεί να έχει «άδεια» στατιστική, αλλά στην τρίτη περίοδο ανέλαβε με επιτυχία να σταματήσει τον «Βασιλιά», ο οποίος κάνοντας «θαύματα» επί της ουσίας μέχρι το ημίχρονο, είχε 19 πόντους, με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Κάιλ Κόρβερ να προσθέτει 15 πόντους με 5/8 τρίποντα.

Το παιχνίδι

Το πρώτο πεντάλεπτο εξελίχθηκε σε αγώνα ανάμεσα σε Σέλτικς και... ΛεΜπρόν, που με προσωπικές ενέργειες κρατούσε μπροστά για λίγο την ομάδα του, αλλά κάτι τέτοιο δε θα κρατούσε για πολύ. Οι Χόρφορντ και Ίρβινγκ έδωσαν το «σύνθημα» και οι Σμαρτ-Ροζίερ πρόσφεραν φοβερές βοήθειες από τον πάγκο, με το τρίποντο του δεύτερου σχεδόν με το τέλος της πρώτης περιόδου να διαμορφώνει το 32-21. Οι παίκτες του Στίβενς είχαν απάντηση και στα συνεχόμενα τρίποντα του Κόρβερ, με τον Τάις να παίρνει το «χρίσμα» του σκοραρίσματος, ενώ ο Χόρφορντ μπήκε στο «πνεύμα» του αγώνα την κατάλληλη στιγμή, όταν δηλαδή ο Τζέιμς άρχισε ξανά να σκοράρει. Οι «Καβς», βέβαια, βρήκαν ένα δικό τους buzzer beater δια χειρός Σμιθ, ελπίζοντας πως το 55-47 του ημιχρόνου θα αναπτέρωνε το ηθικό τους.

Ο Τέιτουμ βρήκε ρυθμό και, σε συνδυασμό με τις εξαίρετες συνεργασίες των Ίρβινγκ-Χόρφορντ στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, η απόσταση έφτασε στο +20 (75-55). Με τον Τζέιμς να έχει χάσει τα δικά του πατήματα και να μαρκάρεται υποδειγματικά από του Οζελέγιε, οι Σμιθ-Γκριν ανέλαβαν να βρουν λύσεις για τους πρωταθλητές Ανατολής, με αποτέλεσμα να υπάρξει για αυτούς μία «χαραμάδα» ελπίδας μπαίνοντας στο τελευταίο δωδεκάλεπτο (81-68). Εκεί, όμως, επιβεβαιώθηκε ξανά η φοβερή κατάσταση του Ροζίερ, που εκτελώντας είτε από κοντά είτε από μακριά, «καθάρισε» επί της ουσίας το ματς στα 5.5 λεπτά πριν από τη λήξη (98-77). Με τον Τζέιμς στον πάγκο και τον Λαβ να τραυματίζεται στον αστράγαλο στην τρίτη περίοδο, άλλωστε, οι ελπίδες είχαν εκμηδενιστεί για το Κλίβελαντ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ