25.7 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Βασιλιάς στο Σακραμέντο είναι ο Γιάννης! (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε κέφια, οπότε οι Κινγκς δεν είχαν καμία τύχη, έστω κι αν έπαιζαν στο σπίτι τους, το Σακραμέντο. Ο Έλληνας σούπερ σταρ χρειάστηκε μόλις 26 λεπτά συμμετοχής για να σκοράρει 32 πόντους και να έχει επίσης 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίμαστε και να οδηγήσει με όλα αυτά τους Μπακς σε εύκολη νίκη με 112-87. Μια νίκη που χρειάζονταν πολύ, διότι τελευταία είχαν τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια.

"Δεν έχουμε καμία δικαιολογία ως ομάδα. Όταν παίζουμε δυνατά στην άμυνα, όπως σήμερα, θα προχωράμε", δήλωσε ο Γιάννης, που έβαλε τους 19 από τους 32 πόντους του στην τρίτη περίοδο και είχε ως άξιο συμπαραστάτη τον Έρικ Μπλέντσο με 21 πόντους. Από τους Κινγκς, που ήταν απογοητευτικοί, ο Γκάρετ Τεμπλ σκόραρε 18 πόντους, ενώ ο Κώστας Κουφός πέτυχε μόνο δύο βολές σε 14' συμμετοχής απολαμβάνοντας από τον πάγκο κατά κύριο λόγο το σόου του Γιάννη.

Στο Κλίβελαντ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία, αλλά αρνητική αυτή τη φορά. Διότι μετά από 15 χρόνια καριέρας και 1082 παιχνίδια στο ΝΒΑ είδε τον διαιτητή να τον αποβάλει και να τον στέλνει στα αποδυτήρια με ντισκαλιφιέ! Συνέβη κάποια στιγμή στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τους Μαϊάμι Χιτ όταν ο Τζέιμς διείσδυσε στο αντίπαλο καλάθι, αλλά έχασε την μπάλα. Ο ίδιος ήταν σίγουρος πως του έγινε φάουλ και βλέποντας τους διαιτητές να μην σφυρίζουν τίποτα, έγινε έξαλλος. Άρχισε να κάνει χειρονομίες και να φωνάζει προς τον διαιτητή Φιτζέραλντ, ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αποβάλει. "Ήταν η πρώτη φορά που αποβλήθηκα από παιχνίδι όχι μόνο στο ΝΒΑ, αλλά από τότε που άρχισα να παίζω μπάσκετ στο Άκρον", ισχύριστηκε μετά και καθώς προσπαθούσε να ηρεμήσει ο Τζέιμς.

Ο ΛεΜπρόν έφυγε πρόωρα από τον αγώνα έχοντας σκοράρει 21 πόντους, αλλά ευτυχώς για τους Καβαλίερς ο Κέβιν Λαβ ήταν ασταμάτητος και με 38 πόντους τούς οδήγησε στη νίκη με 108-97. Άλλους 17 έβαλε ο Ντουέιν Ουέιντ, ενώ από τους Χιτ οι Ντίον Ουέιτερς με 21 πόντους και Μπαμ Αντεμπάγιο με 19 ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

Στο Σικάγο ο Ντέβιν Μπούκερ σκόραρε 33 πόντους και έριξε μια κρίσιμη τάπα πάνω στον Ούλις 30'' πριν από το φινάλε με αποτέλεσμα να οδηγήσει τους Φίνιξ Σανς σε σπουδαία νίκη με 104-99 επί των Μπουλς, που βυθίστηκαν κι άλλο στον πάτο της κατάταξης της Ανατολικής Περιφέρειας. Ο Τζάστιν Χολιντέι σκόραρε 25 πόντους για το Σικάγο.

Στη Μινεσότα οι Ουίζαρντς βρήκαν στο πρόσωπο του Ότο Πόρτερ τον άνθρωπο που θα τους κουβαλούσε στην πλάτη του, καθώς απουσίαζε λόγω τραυματισμού ο Τζον Ουόλ. Με 22 πόντους και πολλά κρίσιμα σουτ ο Πόρτερ οδήγησε την ομάδα της Ουάσιγκτον σε νίκη με 92-89 επί των Τίμπεργουλφς, για τους οποίους ο Καρλ Άντονι Τάουνς πέτυχε το 18ο φετινό του νταμπλ νταμπλ με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι, τέλος, η Γιούτα Τζαζ έκανε... πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς νικώντας εύκολα με 106-77. Ο Ντέρικ Φέιβορς με 24 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Τζαζ, που με ένα σερί 20-6 στις αρχές της τρίτης περιόδου ξέφυγαν και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Ο Νίκολα Γιόκιτς έχασε κατά κράτος τις μάχες μέσα και στις δύο ρακέτες από τον Φέιβορς, ενώ ο μόνος παίκτης που διασώθηκε από τους Νάγκετς ήταν ο Γκάρι Χάρις με 18 πόντους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ