23.5 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

«Βασιλιάς» έτοιμος να… σκουπίσει «Δεινόσαυρους»! (vids)

Μετά από ένα ακόμη εξωπραγματικό παιχνίδι του ΛεΜπρόν Τζέιμς στα playoffs, συνεπικουρούμενου αυτή την φορά από τον Κέβιν Λαβ, οι Καβαλίερς έκαναν και δεύτερο «μπρέικ» στο Τορόντο με 128-110 επί των Ράπτορς και είναι έτοιμοι να τελειώσουν τη σειρά στην έδρα τους.

Πολύ κοντά στους τελικούς Ανατολής βρίσκονται οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, οι οποίοι συνεχίζουν την εξαιρετική παράδοση που έχουν με τους Τορόντο Ράπτορς και μπορούν να προκριθούν μέχρι και με «σκούπα». Και αυτό, αν ενεργοποιήσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς το δικό του... βασιλικό διάταγμα, με τους «Ιππότες» να περνούν και στο Game 2 από το «Air Canada Center», με 128-110, «γράφοντας» το 2-0 στους μεταξύ τους ημιτελικούς και με τα επόμενα δύο ματς να διεξάγονται στο Οχάιο.

Ο «Βασιλιάς» για ακόμη μία φορά ήταν σε τρομερό βράδυ, με τον απολογισμό των 43 πόντων (19/28 σουτ, 4/8 β.), οκτώ ριμπάουντ και 14 ασίστ σε 41 λεπτά να μην είναι ο μόνος εντυπωσιακός. Ο Κέβιν Λαβ ήταν αυτή την φορά άξιος συμπαραστάτης, με 31 πόντους (11/21 σουτ, 7/7 β.), και 11 ριμπάουντ. Οι 24 πόντοι με 11/23 σουτ του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, όπως και οι 21 πόντοι, με τέσσερα ριμπάουντ και οκτώ ασίστ του Κάιλ Λόουρι, με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας να σημειώνει double double 16 πόντων και 12 ριμπάουντ, δεν ήταν αριθμοί αρκετοί για τους Ράπτορς, που από την τρίτη περίοδο κι έπειτα υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους.

Το παιχνίδι

Η τριάδα των προαναφερθέντων τριών διακριθέντων των «Δεινοσαύρων» προσπάθησε να δώσει την «ώθηση» που χρειαζόταν η ομάδα τους, ώστε να πάρει αυτή την φορά το πάνω χέρι και να γλιτώσει ένα δεύτερο συνεχόμενο «μπρέικ», με την ανωτερότητα του πρώτου δωδεκαλέπτου για αρχή να μην αποτυπώνεται σε μια σημαντική διαφορά (29-26). Εκεί, όπου κόντεψαν να ξεφύγουν οι παίκτες του Ντουέιν Κέισι, ήταν στη δεύτερη περίοδο, με το δεύτερο rotation να ανταποκρίνεται εξαιρετικά, με πρωταγωνιστές τους ΒανΒλίτ και Πολτλ, που έστειλαν την απόσταση στο +9, λίγο μετά τα μέσα του δωδεκαλέπτου (54-45). Οι «Καβς», όμως, παρά και την εξαιρετική απόδοση του Λόουρι σε εκείνο το διάστημα, γρήγορα μάζεψαν αυτή τη διαφορά, με τους ΛεΜπρόν και Γκριν να κάνουν «ζημιά» κι ένα καλάθι του πρώτου να σημειώνει το 63-61 του ημιχρόνου.

Η συνέχεια θα ανήκε στο Κλίβελαντ. Σμιθ και Κόρβερ ήταν μεταξύ αυτών που έδωσαν το «σύνθημα», για να συνεχιστεί το παιχνίδι με... το σόου των Τζέιμς-Λαβ, που ήταν ασταμάτητο απέναντι στην άμυνα των Ράπτορς. Κάπως έτσι, το σύνολο του Τάιρον Λου πήρε τα ηνία και στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου πήρε ένα προβάδισμα 11 πόντων, έχοντας φτάσει νωρίτερα ουκ ολίγες φορές στο +13 (87-98). Αυτό θα είχε και συνέχεια, αφού οι δύο ηγέτες των Καβαλίερς ήταν ασταμάτητοι και μερικά σουτ-«μαχαιριές» του Γκριν, ήρθαν να ολοκληρώσουν το τέλειο σκηνικό, με την απόσταση να «εκτοξεύεται» μέχρι και το +22, στα τρία περίπου λεπτά πριν από την εκπνοή του ματς (101-123). Οι «μηχανές» κάπου εκεί... έσβησαν, για να καταλήξουμε στο 110-128, που χάριζε το 2-0 στους Καβαλίερς, το οποίο μοιάζει μη αναστρέψιμο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ