25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Βασίλισσα στην Πόλη!

Η Ρεάλ δεν καταλαβαίνει από απουσίες, παρά μόνο συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το μπάσκετ που παίζει και την αποτελεσματικότητά της. Το 79-77 μέσα στην Πόλη, ήρθε δίκαια για την ομάδα του Λάσο που υποχρέωσε αυτήν του Ομπράντοβιτς στην τρίτη ήττα της στα τέσσερα τελευταία ματς!

Η Φενέρ μπήκε με φόρ στο ματς, οι Αμερικανοί ήταν ζεστοί και με Νάναλι και Ουαναμέικερ να την καθοδηγούν στο σκορ, βρέθηκε στο 7' στο +9, με σκορ 17-6. Το δεκάλεπτο έληξε 17-10, η Ρεάλ είχε ρίξει στο παρκέ Ντόντσιτς και Κάρολ και άρχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση, αλλά και αμυντική ισορροπία και να γυρίζει το ματς.

Το 23-15 στο 13' με δυο τρίποντα του ντίξον ήταν η τελευταία αναλαμπή των γηπεδούχων και μετά η Ρεάλ άρχισε το... ροκάνισμα. Και ο Τέιλορ είχε πολύπλευρη παρουσία και οι Ισπανοί όχι μόνο μείωσαν, αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου πέρασαν και μπροστά με το 36-37 που πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η μάχη πόντο με πόντο συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ουαναμέικερ και Ντόντσιτς  το είχαν πάρει προσωπικά στις επιθέσεις, η άμυνα της Ρεάλ πάντως λειτουργούσε καλύτερα κόβοντας τη δημιουργία των γηπεδούχων και η ομάδα του Λάσο έκλεισε την περίοδο προηγούμενη και πάλι με βραχεία κεφαλή, 61-62.

Με τον Ρέγιες κρυφό χαρτί και με ένα γκολ φάουλ του Τόμπκινς η Ρεάλ στο 36' βρέθηκε στο +4, 70-74. Με την ίδια διαφορά μπήκαν και στο τελευταίο δίλεπτο, με το 75-79 να έρχεται από 3/4 βολές του Ντόντσιτς μετά από χαζό αντιαθλητικό φάουλ του Βέσελι, αφού στην αρχή της φάσης είχε ήδη χρεωθεί άλλος συμπαίκτης του.

Ο Μέλι μείωσε σε 77-79 στα 54'' πριν το τέλος, Τόμπκινς και Ουαναμέικερ έχασαν από ένα τρίποντο, αλλά ο Αμερικανός της Φενέρ πήρε το ριμπάουντ, o Μέλι κέρδισερ το φάουλ στα 6'', αλλά από τα πλάγια, η τελευταία επίθεση χάθηκε και η νίκη έμεινε στη Ρεάλ.

ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΣ: Οσοι κι αν λείπουν από την Ρεάλ, όσο ο Ντόντσιτς είναι εκεί, τα πράγματα μοιάζουν να γίνονται απλά. Με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, και 37 αξιολόγηση, ο θαυματουργός Σλοβένος ήταν και πάλι η εγγύηση για τους Μαδριλένους.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ τελείωσε το ματς με 20 ασίστ, η Φενέρ με 13, αφού οι Ισπανοί με την άμυνά τους μπλόκαραν την ομαδική λειτουργία και τη δημιουργία των Τούρκων.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ