19.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Βαλένθια και Μπανταλόνα στο Copa del Rey (pics)

Με ένα παιχνίδι να απομένει για την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής η οχτάδα του Copa del Rey συμπληρώθηκε. Μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ιμπεροστάρ Τενερίφη, Ουνικάχα Μάλαγα, Εστουδιάντες, ήρθαν και οι Βαλένθια - Μπανταλόνα να προστεθούν στις ομάδες που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο στη Μαδρίτη.

Η Βαλένθια δεν είχε κανένα πρόβλημα εκτός έδρας απέναντι στην Μπρεογάν, όπως δείχνει και το τελικό 65-77. Κράτησε σταθερά το προβάδισμα ξέφυγε στο τρίτο δεκάλεπτο με το επιμέρους 19-30 και έφτασε στη νίκη με τους Τόμας και Ντόρνεκαμπ να σημειώνουν από 15 πόντους  με τον δεύτερο να μαζεύει και έξι ριμπάουντ. Σε καλή μέρα και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (15π, 6ρ), ενώ ο Αντουάν Ντιό είναι εκεί πλέον και δίνει λύσεις όπως σήμερα με 5 πόντους, αλλα΄και 6 ασίστ. Ο Άλεκ Μπράουν με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπρεογάν.

Ακόμη πιο εύκολη έκανε την αποστολή της η Μπανταλόνα με το 87-65 επί της Σαν Πάμπλο Μπούργος και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Νίκολα Λαπροβίτολα με 18 πότνους, ο Σον Ντόσον με 15 και ο Λουκ Χαρανγκόντι με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Πένια. Χούσκιτς και Λόπεθ είχαν 16 και 11 αντίστοιχα για τους γηπεδούχους.

H Ομπραντόιρο με τον Κώστα Βασιλειάδη να σημειώνει 18 πόντους με 4/10 τρίποντα πήρε τη νίκη από την Ουνικάχα Μάλαγα με 89-86. Μπροντζιάνσκι (19) και Σίμονς (15) ήταν οι άλλοι δύο παίκτες που βοήθησαν επιθετικά τους γηπεδούχους με τον πρώτο να μαζεύει και 7 ριμπάουντ. Ο πρώην "ερυθρόλευκος" Μπράιαν Ρόμπερτς με 23 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μάλαγα με τον Ντάνι Ντίεθ να ακολουθεί με 14. Από 10 σημείωσνα Κάιλ Ουίλτζερ και Ματίας Λεσόρτ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ήδη τη θέση της εξασφαλισμένη στο Copa del Rey, αλλά προβλημάτισε για μία ακόμη φορά. Νίκησε εκτός έδρας την Μανρέσα με 83-78, κυρίως χάρη σε ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο (15-23) και αφού είχε βρεθεί να κυνηγάει στο σκορ. Σημαντικό της όπλο τα σουτ τριών πόντων (15/32, 47%) με τον Φαμπιέν Κοσέρ πρώτο σκόρερ (17 με 5/7 τρίποντα), τον Τρέι Τόμπκινς να ακολουθεί (16, με 4/5 τρίποντα) και τους Σέρχιο Γιουλ και Ταβάρες να έπονται με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από 14 σημείωσαν Τούλσον και Φίσερ για την Μανρέσα.

Άνετη νίκη εκτός έδρας πήρε η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα, η οποία φαίνεται πως έχει βρει το ρυθμό της και τη χημεία της μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα. Επικράτησε 97-77 της Σαραγόσα μακριά από το σπίτι της με τους Σούρνα και Ουόκερ να σημειώνουν από 16 πόντους και να ακολουθούν οι Ντίλαν Ένις (14), Τζερόμ Τζόρνταν (13), Ρέτζι Άπσο (12). Κι όλο αυτό έχοντας μόλις 4/18 τρίποντα. Με 18 πόντους ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων.

*Στις 20.3ο άρχιζε ο τελευταίος αγώνας της ημέρας ανάμεσα στην μπασκόνια και την Μπαρτσελόνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ