25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Βίοι αντίθετοι για τους δύο Πάμπλο

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τη Βιτόρια. Η ελαφρώς μικρότερη από την Μαδρίτη. Η Ισπανία έβαλε τις πρώτες ειδήσεις αναφορικά με τους πάγκους των ομάδων της Ευρωλίγκας. Ο Πάμπλο Πριτζιόνι της Βιτόρια αποφάσισε νωρίς νωρίς πως δεν μπορεί. Ο Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ Μαδρίτης είδε την ομάδα να ανανεώνει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του με ένα νέο συμβόλαιο.

«Δεν νιώθω ικανός»

Η Βιτόρια προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι. Άλλαξε προπονητή, παίρνοντας τα κλειδιά από τον Σίτο Αλόνσο για να τα δώσει στον Πάμπλο Πριτζιόνι. Ο Αργεντίνος μόλις είχε κρεμάσει τα παπούτσια του και ο Χοσεάν Κερεχέτα, έδρασε λίγο όπως κάνει με τους παίκτες του: Βρήκε κάποιον που δεν έχει εμπειρία, που –προφανώς- δεν ζητούσε μεγάλο συμβόλαιο ακριβώς εξαιτίας αυτού και περίμενε πως η επένδυσή του θα αποδώσει. Τα αποτελέσματα των διέψευσαν. Μετά και την έκτη ήττα στη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά εντός έδρας από την Βαλένθια του Τσους Βιδορέτα για την Ευρωλίγκα, ο Πριτζιόνια ανακοίνωσε πως η θητεία του στον πάγκο των Βάσκων τελειώνει εδώ... Δύο μέρες πριν την παρέλαση για να το πούμε με... ελληνικούς όρους.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την ομάδα και τον κόσμο, γιατί δεν ήμουν ικανός να τους δώσω μια ομάδα που να παίζει καλό μπάσκετ. Νιώθω πολύ υπεύθυνος γι’ αυτό.» Όπως πρόσθεσε «δεν είναι το ρεκόρ 2-6 που οδήγησε στην απόφαση», αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό γι’ αυτόν: «Αν έβλεπα σημάδια πως η ομάδα μου μπορούσε να πάει εκεί που πιστεύω πως μπορεί να φτάσει, θα είχα μεγαλύτερη υπομονή. Δεν νιώθω ικανός. Νιώθω πολύ λυπημένος, γιατί κάποιοι με εμπιστεύτηκαν. Προσπάθησα, αλλά δεν ήμουν ικανός να αποδώσω καλό μπάσκετ ως προπονητής. Δεν θα συνεχίσω ως τεχνικός της Μπασκόνια. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ένα σωρό δικαιολογίες για το δύσκολο πρόγραμμα, τους τραυματισμούς, αλλά δεν θα το κάνω. Νιώθω πως δεν μπόρεσα να βοηθήσω ούτε ατομικά του παίκτες μου να γίνουν καλύτεροι, αλλά ούτε και την ομάδα συνολικά. Είναι ακόμη νωρίς και μπορεί να βρεθεί κάποιος που θα διώξει αυτήν την «κατάθλιψη» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα και θα κάνει τους παίκτες να νιώσουν καλύτερα πνευματικά για να συνεχίσουν. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα, στους παίκτες και σε όποιον αναλάβει από εδώ και πέρα».

Τείνει να γίνει μόνιμος

Για ένα ακόμη καλοκαίρι οι φήμες ήταν πολλές. Και πιο έντονες από ποτέ. Ο Πάμπλο Λάσο ίσως να βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ από την απομάκρυνση από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Και όμως... Ο Βάσκος τα κατάφερε για μία ακόμη φορά να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πάντων και όχι μόνο να είναι στην τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας» στην αρχή της χρονιάς, αλλά και να δει νωρίς νωρίς το συμβόλαιό του να ανανεώνεται ως το 2020!

Η αλήθεια είναι πως δεν τα λες και άσχημα όσα έχει πετύχει, όσο κι αν κάποιοι θεωρούν, πιστεύουν και το εκφράζουν πως με έναν άλλον προπονητή η Ρεάλ Μαδρίτης θα είχε πάρει περισσότερους από τους 13 τίτλους από τους 26 που διεκδίκησε στα χρόνια του Λάσο η ομάδα. Έτσι για να θυμίσουμε: 1 Διηπειρωτικό, 1 Ευρωλίγκα, 3 πρωταθλήματα Ισπανίας, 5 Κύπελλα Ισπανίας και 3 Σούπερ Καπ. Και να μας επιτρέψετε, αλλά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του είναι ο Λούκα Ντόντσιτς. Το ότι του έδωσε το χώρο και το χρόνο να γίνει αυτό που βλέπουμε και απολαμβάνουμε σήμερα.

 

Ο ίδιος πάντως –προφανώς και- γελάει με τις φήμες και όσα ακούγονται δηλώνει πως «η Ρεάλ είναι το σπίτι μου και είμαι ευτυχισμένος εδώ» και συνεχίζει να υποστηρίζει τον τρόπο παιχνιδιού που ο ίδιος επέβαλλε στην ομάδα, έχοντας φυσικά τα κατάλληλα υλικά: «Το σήμα κατατεθέν της ομάδας είναι το ελκυστικό μπάσκετ, αυτό που ο κόσμος απολαμβάνει να βλέπει.» Γι’ αυτόν από τα σημαντικότερα έργα του είναι η ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 50-60 παίκτες (εννοείται όχι μόνο από την Ισπανία), το γεγονός πως ο κόσμος θέλει να βλέπει την ομάδα και η αγάπη των φιλάθλων αυτά τα επτά χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της: «Για μένα το χειροκρότημα όταν αποκλειστήκαμε στο φάιναλ φορ από την Φενέρμπαχτσε ήταν από τις σημαντικότερες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια... Και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Έχουμε νέους στόχους. Κάθε μέρα, κάθε χρόνος, κάθε αγώνας, κάθε σεζόν είναι διαφορετικά και τα εμπόδια που συναντάμε σε αυτόν τον δρόμο μας βοηθούν να μεγαλώσουμε περισσότερο και να γινόμαστε κάθε μέρα και πιο δυνατοί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ