25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Βίλιαμσον: «Νούμερο ένα κίνδυνος, ο Πρίντεζης» (vid)

Είναι από τους παίκτες που γνωρίζουν καλά τι σημαίνουν Ελλάδα και ελληνικό μπάσκετ. Ο Χόρντουρ Βίλιαμσον αγωνίστηκε στα μέρη μας και έχει μια κουβέντα παραπάνω να πει για τον αυριανό αγώνα. Και τους πιο... επικίνδυνους παίκτες, το περιβόητο θέμα του ρυθμού. Και εννοείται για το στόχο της δικής του ομάδας, της Ισλανδίας.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα παίξω απέναντι στην Ελλάδα, γιατί μιλάμε για υψηλού επιπέδου μπάσκετ και έξυπνο. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Παίζετε πιο έξυπνα και σταματώντας το ρυθμό ειδικά τώρα χωρίς τον Γιάννη, εμείς πιο γρήγορα. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα είναι εδώ. Ο Βίλιαμσον δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά όταν καλείται να απαντήσει για το ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ελλάδας: «Ο νούμερο ένα κίνδυνος είναι ο Πρίντεζης πιστεύω. Το ξέρω καλά. Αλλά και ο Μπουρούσης, γιατί είναι μέγεθος μέσα στη ρακέτα, αλλά και πολύ ικανός. Γενικά πιστεύω πως θα πρέπει να δουλέψουμε καλά στην άμυνα και να βρούμε τρόπο να τους περιορίσουμε. Θα πρέπει να τους δυσκολέψουμε.»

Με τι θα είναι ευχαριστημένη η Ισλανδία στο τέλος του Ευρωμπάσκετ; «Θέλουμε φεύγοντας από εδώ να είμαστε περήφανοι. Να φύγουμε το κεφάλι ψηλά. Να τα έχουμε δώσει όλα. Αν αυτό είναι αρκετό για να τα πάμε καλά, μια χαρά. Αν δεν είναι τότε θα ξέρουμε πως τουλάχιστον τα δώσαμε όλα.»

Πέτερσεν: «Η Ελλάδα ξέρει και να τρέχει»

Είχε φτάσει σχεδόν ως το πούλμαν της ομάδας, αλλά όταν τον ενημέρωσαν πως θέλουν εκπρόσωποι του Τύπου από την Ελλάδα να του μιλήσουν, επέστρεψε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και είχε αρκετά να πει, δείχνοντας πως και αυτός κατέχει σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό μπάσκετ. Ο Κρεγκ Πέτερσεν είχε λίγο από όλα να πει για τον Γιάννη, για τον ρυθμό, τον Χλίνασον και το ισλανδικό μπάσκετ.

«Ο στόχος μας δεν αφορά μόνο την πρεμιέρα, αλλά όλο το τουρνουά. Να παίξουμε καλά, να μείνουμε στο παιχνίδι όσο περισσότερο μπορούμε και ελπίζουμε σε κάποια παιχνίδια να έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε και τη νίκη. Ξέρουμε πως η Ελλάδα δεν θα έχει τον απόλυτο σταρ της, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά έχει πολύ καλούς παίκτες, παίκτες που παίζουν στην Ευρωλίγκα. Οπότε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να καταφέρουμε να μείνουμε μέσα στο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα μας ευνοήσει ο γρήγορος ρυθμός. Έχω δει αρκετούς από τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδας να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο ανοιχτό γήπεδο. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού της, το οποίο σεβόμαστε ιδιαίτερα.»

Λέει το αυτονόητο, πως «κάθε ομάδα για να νικήσει μπαίνει στο γήπεδο» και ο ίδιος πιστεύει πως παίκτες που έχουν βγει μέσα από τις εθνικές ομάδες Νέων της Ισλανδίας θα τον βοηθήσουν σε αυτό: «Δεν ήταν κάτι ξαφνικό που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι «μικρές» Εθνικές Ομάδες. Έχει γίνει καλή δουλειά στους νέους και οι παίκτες αυτοί μεγαλώνουν, έχουν μάθει να παίζουν ένα συγκεκριμένο στυλ,  παίζοντας μαζί και γρήγορα. Έχει γίνει δουλειά. Και είναι ο Τρίγκβι (Χλίνασον) χάρη και στον οποίο η Εθνική Νέων Ανδρών είχε επιτυχία. Θα είναι σημαντικό τα παιδιά αυτά να παίξουν στην Εθνική Ανδρών.»

Γκιούναρσον: «Βλέπαμε την Ελλάδα ως παιδιά...»

Μεγάλο σεβασμό τρέφει για το ελληνικό μπάσκετ και ο Λόγκι Γκιούναρσον και το λέει με αρκετά εύγλωττο τρόπο: «Είναι μεγάλη τιμή να παίξουμε απέναντι σε ένα έθνος όπως η Ελλάδα. Είμαστε εδώ για δεύτερη φορά. Είναι μια ομάδα που βλέπαμε από μικρά παιδιά να παίζει στα μεγάλα τουρνουά. Αν παίξουμε το μπάσκετ μας, μπορούμε να δυσκολέψουμε την Ελλάδα και με ένα καλό παιχνίδι έχουμε μια ευκαιρία. Εννοείται πως πρέπει να προσέξουμε περισσότερο το παιχνίδι στη ρακέτα. Είμαστε μια ομάδα χωρίς τα μεγάλα ύψη και πρέπει να δουλέψουμε μαζί όταν παίζουμε άμυνα στους ψηλούς. Να κλείσουμε να βοηθήσουμε όλοι και μετά να επιστρέψουμε γρήγορα να μαρκάρουμε και στην περιφέρεια. Είναι ομαδική δουλειά.»

Ο... ψηλότερος ψηλός είναι ο 19χρονος Χλίνασον, στον οποίο ξαναγυρίζει η κουβέντα: «Δεν έχει σημασία που είναι 19. Είναι έτοιμος. Απένατι στη Λιθουανία πήγε πολύ καλά κόντρα στον Βαλαντσιούνας. Είναι έτοιμος για τη μεγάλη σκηνή. Είναι πολύ ταπεινός δεν το πιστεύει ακόμη πως είναι μεγάλος παίκτης. Εϊναι συγκεντωμένος στο να γίνει καλύτερος, ακούει τους προπονητές και θα είναι έτοιμος. Θα μας βοηθήσει πολύ.»

Δείτε τι δήλωσαν οι Ισλανδοί...

https://www.youtube.com/watch?v=7wTEVG27lZs&feature=youtu.be



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ