22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Βάζει «φωτιά» το Πελοποννησιακό ντέρμπι, παιχνίδια κλειδιά σε Μεσολόγγι και Κω

Συνεχίζεται με την 18η αγωνιστική το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με τους δυο πρωτοπόρους (Ιωνικό και Ηρακλή) να έχουν θεωρητικά εύκολα εντός έδρας παιχνίδια.

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Ερμής Αγιάς στο Μεσολόγγι απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη, ενώ το παιχνίδι που ξεχωρίζει, είναι αυτό που κλείνει το πρόγραμμα (20:00), το Πελοποννησιακό ντέρμπι ανάμεσα σε Κόροιβο Αμαλιάδας και Απόλλων Πατρών.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Ιβανώφειο 15.00 Ηρακλής-Μαρούσι Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Ταρενίδης Κ. (Γκούμας)

Νωρίτερα θα κάνει τζάμπολ το παιχνίδι του Ηρακλή με το Μαρούσι στο Ιβανώφειο, με τους φιλοξενούμενους να συναινούν στο αίτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, εξυπηρετώντας τους φίλους της ώστε να παρακολουθήσουν το ντέρμπι στο βόλεϊ με την ΑΕΚ (17:00). Στα αγωνιστικά η ομάδα του Κώστα Μέξα αναζητεί το 9-0 στην έδρα της, ώστε να μείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και τον Ιωνικό Νικαίας. Απών θα είναι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πέλμα, ενώ στην Θεσσαλονίκη δεν ξεχνούν την ήττα του πρώτου γύρου, που είχε φέρει και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την απομάκρυνση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη. Το Μαρούσι ανάσανε βαθμολογικά μετά τη νίκη του επί του Κόροιβου, αναζητεί την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, αλλά δύσκολα θα την βρει στο Ιβανώφειο.

Κω 15.00 Ιπποκράτης-Καρδίτσα Θεονάς-Τσαχάκης-Ζακεστίδης (Ξάνθος)

Ο Ιπποκράτης επέστρεψε στην Κω έχοντας ένα πολύ σημαντικό διπλό στις βαλίτσες του, μετά τη νίκη του Ψυχικό, και με 10 νίκες μπήκε για τα καλά σε τροχιά πλέι οφς. Φυσικά για να μπορέσει να πιστοποιήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Καρδίτσας, που μόνο εύκολο δεν είναι. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου ποντάρει στην ισχυρή της έδρας, και εκτός από τον Παναγιώτη Καυκή, που δεν αγωνίστηκε ποτέ, και χάνει τη σεζόν, εμφανίζεται πλήρες. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται δυο νίκες πίσω, έχουν στις αποσκευές τους το +17 από τον πρώτο γύρο, αλλά πλέον ψάχνουν νίκες ώστε να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

Νίκαιας «Πλάτων» 17.00 Ιωνικός Ν.-Ευρώπη Πευκοχωρίου Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινίδου-Δολγύρας (Ντίνος)

Το 9-0 εντός των τειχών ψάχνει ο Ιωνικός, ο οποίος φιλοξενεί στο κλειστό το Πλάτωνα το Πευκοχώρι, σε ένα παιχνίδι που αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να παραμείνει στην κορυφή και να φτάσει στο 16-2. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα δεν θα έχει στη διάθεση της ως το τέλος του πρωταθλήματος τον Άγγελο Τσαγκαράκη ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με τους πρωτοπόρους. Το Πευκοχώρι δεν μπήκε σε διαδικασία να προσθέσει κοινοτικό παίκτη στο ρόστερ του, και έτσι θα προσπαθήσει για το καλύτερο σε μια αναμέτρηση που δεν θα έχει το παραμικρό άγχος.

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Καστοριά Πιτσίλκας-Τζιοπάνος Ν.-Σιμητόπουλος (Μπρίγκος)

Τα ψέμματα δείχνουν να τελειώνουν για την Καβάλα, η οποία παίζει ένα παιχνίδι τελικό, που δεν δείχνει να έχει γυρισμό. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη βρίσκεται στις 4 νίκες στο πρωτάθλημα, και χωρίς τον Ερεμπενάζιε προσπάθησε για 30 λεπτά στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα, και στο τέλος ένιωσε τυχερή που δεν έχασε την διαφορά των 22 πόντων, από τη νίκη της στον πρώτο γύρο. Απέναντι της βρίσκεται το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Καστοριάς, η οποία μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ιωνικό, θέλει να αναρτήσει το χαμένο έδαφος, ώστε να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφς.

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Ψυχικό Τσώνος-Μπούκας-Λύρας (Άκελ)

Στον πρώτο γύρο, το Ψυχικό ήταν η πρώτη ομάδα που έδειξε στον νεοφώτιστο Διαγόρα πόσο δύσκολη κατηγορία είναι η Α2, με τους γηπεδούχους να φαίνεται να έχουν μάθει για τα καλά και να μην θέλουν να αφήσουν την θέση που τους οδηγεί στα πλέι οφς. Ωστόσο, τα περισσότερα θέματα βρίσκονται στους φιλοξενούμενους, και τα όσα άφησε πίσω της η εντός έδρας ήττα από τον Ιπποκράτη. Το πως θα παρουσιαστεί η ΑΕΨ αρκεί να φανεί στο γήπεδο...

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Εθνικός Μπίκας-Πολυχρόνης-Ορφανός Ιορδ. (Δούκας)

Ο Αμύντας δεν παρουσιάστηκε σε καλή αγωνιστική κατάσταση απέναντι στον Ερμή Αγιάς και έτσι ηττήθηκε με σχετική ευκολία στο φινάλε στην έδρα του από τους Θεσσαλούς. Πλέον έχει μπροστά του τον Εθνικό, σε ένα παιχνίδι που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Μεσολογγίου 17.00 Χαρ. Τρικούπης-Ερμής Αγιάς Διαμαντής-Βαρδάλος-Τσακαλογιάννης (Πατσαντζόπουλος)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε συνηθίσει να μαζεύει μόνο ροζ φύλλα αγώνα, και έτσι μετά από επτά συνεχόμενες νίκες γνώρισε την ήττα στην Χαλκιδική από το Πευκοχώρι, αλλά βαθμολογικά δεν έχασε κάτι ουσιαστικό, μένοντας δυο νίκες πάνω από την ζώνη των πλέι άουτ, και κοντά στα πλέι οφς. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου θέλει να επιστρέψει στη νίκη, έχοντας απέναντι της μια εξαιρετική ομάδα, και έχοντας εκτός τον Μιχάλη Πολίτη. Εκτός θα έχει και ο Γιάννης Λίβανος τον Νέστορα Κόμματο, και θέλει να συνεχίσει το δικό του νικηφόρο σερί, μετρώντας διπλά σε Καστοριά και Υμηττό επί της δικής του θητείας, έχοντας ουσιαστικά κλειδώσει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Ήλιδας 20.00 Κόροιβος-Απόλλων Π. Ψαριανός-Μαγκλογιάννης-Κάρδαρης (Θεοδοσόπουλος)

Τεράστιο Πελοποννησιακό ντέρμπι, το οποίο ενδέχεται να κρίνει πολλά αναφορικά με την μάχη των πλέι άουτ, και την παραμονή. Ο Κόροιβος έχει καταφέρει να πανηγυρίσει δυο διπλά στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά το πρώτο, αυτό στην Περιβόλα ενδέχεται να του φανεί χρυσάφι, αν καταφέρει να το διπλασιάσει, καθώς με ένα 2-0 απέναντι στον Απόλλωνα θα βρίσκεται σε θέση ισχύος και θα ψάχνει να τον συναντήσει σε περίπτωση που παραμείνει στην τετράδα των πλεί άουτ. Οι «μελανόλευκοι» βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, έχασαν για ένα σουτ σε Καστοριά και Μεσολόγγι, και ψάχνουν διπλό...εξιλέωσης και σωτηρίας.

Η Βαθμολογία (σε 17 αγώνες)

1.Ιωνικός Νικαίας (15-2) 32
——————————————
2.Ηρακλής (14-3) 31
3.Ερμής Αγιάς (13-4) 30
4.Διαγόρας Δρυοπιδέων (10-7) 27
5.Ιπποκράτης Κω (10-7) 27
——————————————
6.Χαρίλαος Τρικούπης (9-8) 26
7.Καστοριά (9-8) 26
8.Αμύντας (9-8) 26
9.Ψυχικό (8-9) 25
10.Καρδίτσα (8-9) 25
——————————————
11.Πευκοχώρι (7-10) 24
12.Κόροιβος (7-10) 24
13.Απόλλωνας Πατρών (6-11) 23
14.Μαρούσι (6-11) 23
——————————————
15.Καβάλα (4-13) 21
16.Εθνικός Πειραιά (1-16) 18



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ