25.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Α2: Ο Σάββας Συμεωνίδης αναλύει την 26η αγωνιστική

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οδεύει προς το τέλος της και ο προπονητής του Φάρου Κερατσινίου, Σάββας Συμεωνίδης αναλύει για το basketa.gr την 26η αγωνιστική της.

Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν έως το τέλος της regular season (που λένε και στο ΝΒΑ), η μάχη για την άνοδο έχει πάρει… φωτιά! Τρεις ομάδες, Πανιώνιος, Ηρακλής και Δούκας φλερτάρουν με την κορυφή την ώρα που… σφαγή γίνεται και στην ουρά! Με εξαίρεση το Παγκράτι που έχει υποβιβαστεί, μία ομάδα, ο ΓΣΛ παλεύει να μπει στα play out, Αρκαδικός και Μαχητές Δόξας Πεύκων προσπαθούν να βγουν από αυτά αν και δεν είναι στο χέρι τους, ενώ Καβάλα και Ηράκλειο αναζητάνε το πλεονέκτημα έδρας (επίσης δύσκολο το έργο τους). Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής περιλαμβάνει εφτά ντέρμπι και ο τεχνικός της ομάδας του Φάρου Κερατσινίου, Σάββας Συμεωνίδης, τα αναλύει ένα-ένα.

Παγκράτι – Αίολος Αστακού (Μετς Α, 17:00, Χαλαμπαλάκης-Μακρής-Κώτσου (Μαυρουδής))

“Το φαβορί είναι ξεκάθαρο σε αυτή την αναμέτρηση. Άλλωστε ο Αίολος βρίσκεται και σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Το Παγκράτι παίζει για το χειροκρότημα, παίζει για να το ευχαριστηθούν οι παίκτες του γιατί πλέον, στον σύλλογο κοιτάνε την επόμενη μέρα και πως θα κάνουν την ομάδα να επιστρέψει στην κατηγορία”.

Ηράκλειο – Μαχητές Δόξας Πεύκων (Δύο Αοράκια, 17:00, Διαμαντής-Βαρδάλος-Κωνσταντινίδου (Μαγκανάς))

“Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Πρόκειται για το ντέρμπι των play out. Το Ηράκλειο ψάχνει νίκες για να μπορέσει να μπει με άλλη ψυχολογία σε αυτό το μίνι τουρνουά σωτηρίας, ενώ οι Μαχητές παλεύουν για να μην βρεθούν σε αυτό αν και δεν είναι στο χέρι τους. Θα είναι αμφίρροπο παιχνίδι που μπορούν να γίνουν τα πάντα”.

Ηρακλής – ΑΕΛ (Ιβανώφειο, 17:00, Παφίλης-Τσιαπλής-Παπαδόπουλος Θ. (Παραλικίδης))

“Νομίζω πως για τους πρωτοπόρους, από δω και πέρα και επειδή κάθε παιχνίδι δεν έχει γυρισμό, δεν θα αφήσουν καμία ομάδα να περάσει από το γήπεδο τους. Έτσι κι ο Ηρακλής. Με πέντε αγωνιστικές έως το τέλος του πρωταθλήματος, κυνηγάει πλέον και την απ' ευθείας άνοδο του και δεν πρόκειται να αφήσει καμία ομάδα να τον επηρεάσει και μοιάζει ξεκάθαρο φαβορί για την νίκη κόντρα στην ΑΕΛ που έχει σώσει την χρονιά”.

ΓΣΛ – Καβάλα (Νεάπολης, 17:00, Γεωργιάδης-Ευφραιμίδης-Σιμητόπουλος (Σταμάτης Γ.))

“Ένα ακόμα ντέρμπι των… κάτω θέσεων. Ο ΓΣΛ παλεύει κάθε εβδομάδα για να μπει στα play out και αν θέλει να το κάνει, πρέπει να πάρει αυτό το ματς στο γήπεδο του. Δεν θα είναι όμως καθόλου εύκολο από την στιγμή ου η Καβάλα είναι ένας εξαιρετικός αντίπαλος. Δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Ηρακλή την περασμένη αγωνιστική και τα νεαρά παιδιά έχουν ένα επιπλέον κίνητρο, να παίξουν στα play out με πλεονέκτημα έδρας. Το παλεύουν”.

Ψυχικό – Φάρος Κερατσινίου (Ψυχικού,  17:00, Σκούτας-Ζακεστίδης-Τσάτσης (Δούκας))

“Εμείς έχουμε βάλει ως στόχο να πάρουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι να τελειώσει η χρονιά χωρίς βέβαια να έχουμε κι άγχος. Αυτή την στιγμή είμαστε σίγουρα στην τέταρτη θέση και σε αυτή φαίνεται πως θα καταλήξουμε γιατί δεν είναι στο χέρι μας, μετά την ήττα που κάναμε από τον Εθνικό. Παίζουμε κόντρα σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, σε μία από τις καλύτερες έδρες της Αθήνας και θεωρώ πως θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι”.

Πανιώνιος – Αμύντας (Ν. Σμύρνης, 17:30, Μπίκας-Ραχιώτης-Μηλαπίδης (Καρούσης))

“Ότι ισχύει για τον Ηρακλή, ισχύει και για τον Πανιώνιο. Αν θέλει να ανέβει, πρέπει να δείξει πως μπορεί να πάρει όλα τα παιχνίδια και πρώτα απ' όλα αυτό στην έδρα του κόντρα στον Αμύντα. Κόντρα σε μικρομεσαίους αντιπάλους, ομάδες που στοχεύουν στην… από πάνω κατηγορία, θα θα χαριστούν σε κανέναν. Εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσουν όποιο παιχνίδι έχουν. Θεωρώ πως ο Πανιώνιος θα κάνει το χρέος του”.

Εθνικός – Χολαργός (Εσπέρου, 17:00, Τζαφλέρης-Στρέμπας-Καλογερόπουλος Φ. (Ελευθεριάδης))

“Βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει αλλά είναι δύσκολο, τόσο για τον Εθνικό, όσο και για τον Χολαργό να προλάβουν τα play off. Ο Εθνικός δίνει μια μεγάλη δυναμική στο γήπεδο του και πιθανόν να έχει το προβάδισμα σε αυτό το παιχνίδι”.

Δούκας – Αρκαδικός (Δαΐς,  17:00, Κωνσταντινόπουλος-Κοντίλης-Λιότσιος (Κορασίδης))

“Ίδια λογική με τους Πανιώνιο και Ηρακλή έχει και ο Δούκας. Είναι μια ομάδα που κυνηγάει ακόμα την άνοδο, είναι άλλωστε μία ήττα πίσω από τους πρωτοπόρους και έχε να παίξει με τον Πανιώνιο την τελευταία αγωνιστική και να κάνει άνω κάτω το πρωτάθλημα. Στο γήπεδο του νομίζω πως δεν θα κινδυνέψει από κανέναν”.

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ