19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α2: Ο Πανερυθραϊκός έχει πάντα… τον τρόπο του με το Μαρούσι (vids)

Ο Πανερυθραϊκός πέτυχε μια σπουδαία νίκη στο Μαρούσι και το Basketa.gr παρουσιάζει τη... μικρή παράδοση που δημιουργεί η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή και το πόσο σκούρα τα βρίσκουν οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα με αντιπάλους από τα Βόρεια προάστια.

Η Α2 είναι ένα πρωτάθλημα, στο οποίο ποτέ δεν πλήττεις. Μια κατηγορία, στην οποία καταλαβαίνεις καλύτερα από κάθε άλλο εθνικό πρωτάθλημα πριν από την Basket League, πόση σημασία έχουν οι λεπτομέρειες για ένα ματς, για μια άνοδο ή για μια σωτηρία.

Η τελευταία έως τώρα αγωνιστική, με τέσσερις ακόμη να έχουν μείνει για τη λήξη, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο αυτό τον ισχυρισμό. Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του κόντρα στον Αμύντα και η Ελευθερούπολη έκανε τη ζημιά στον Απόλλωνα Πατρών, στη «μάχη» για την άνοδο στην Basket League. Εκτός αυτών των αποτελεσμάτων, ωστόσο, υπήρξε κι άλλο ένα, που μοιάζει να καθορίζει εξελίξεις, με τον Πανερυθραϊκό να επικρατεί του Αμαρουσίου σε ένα «χορταστικό» ματς με 103-96.

Ενδεικτικό του τι συνέβη στον Άγιο Θωμά ήταν, ότι στην τελευταία περίοδο σημειώθηκε ένα επιμέρους σκορ 26-33 από το 70-70 του τρίτου δεκαλέπτου, σε ένα ρεσιτάλ ειδικά για τους παίκτες του Δημήτρη Χουχουλή, που «έπιασαν» την τέταρτη θέση σε μια εξαιρετική χρονιά για τους ίδιους. Πάνω από όλα, όμως, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια παράδοση έναντι του Αμαρουσίου, που απαρατήρητη δεν περνά.

https://www.youtube.com/watch?v=W29alwiCB-8&fbclid=IwAR1VO2U_S4t4bAhFaIACMZ72MLOdwvysPufpkJdp5O_VelX3t0XAA7J6SZM&ab_channel=Telesportgr

Βόρεια προάστια και Ερυθραία… βάζουν δύσκολα στο Μαρούσι

Το Μαρούσι είναι μια ομάδα, που δεδομένα αντλεί δύναμη από την έδρα της, με ή χωρίς κόσμο. Για να κατανοήσει κανείς το τι σημαίνει το Κλειστό του Αγίου Θωμά για τους παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα, διαθέτουν ένα ρεκόρ 17-3 στις τελευταίες δύο σεζόν (9-1 πέρυσι και 8-2 φέτος), ξεκινώντας από την περσινή Β’ Εθνική, επίδοση αρκετά αξιοσημείωτη.

Οι τρεις ήττες που μετρούν, όμως, είναι αποκλειστικά από ομάδες των Βορείων προαστίων και, μάλιστα, οι δύο προέρχονται από τον Πανερυθραϊκό. Οι παίκτες του Χουχουλή ήταν εκείνοι, που επικράτησαν στην πέμπτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου στη Β’ Εθνική πέρυσι με 76-69, ενώ στον πρώτο γύρο στην Ερυθραία είχαν πάλι κερδίσει με 66-63.

https://www.youtube.com/watch?v=yPU66XCjp2E&ab_channel=%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%85%CE%B8%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82BC

Την φετινή σεζόν στην Α2, το Μαρούσι πήρε… ρεβάνς στην Ερυθραία με 86-81 στις 31 Οκτωβρίου, αλλά χθες (9/6) θα ερχόταν η απάντηση από τον Πανερυθραϊκό. Νωρίτερα, επίσης, το Μαρούσι είχε ηττηθεί με 69-62 από το Ψυχικό στις 3 Απριλίου για την έκτη αγωνιστική της Α2, δείχνοντας όντως, ότι τα Βόρεια προάστια βάζουν… δύσκολα στους «κιτρινόμαυρους».

https://www.youtube.com/watch?v=xF3IAs65bJU&t=2s&ab_channel=TelesportgrTelesportgr

Αξίζει να σημειωθεί, φυσικά, ότι στην αρχή της χρονιάς ο Ολυμπιακός είχε περάσει επίσης νικηφόρα από τον Άγιο Θωμά με 92-87 για το Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο εδώ σημειώνονται οι επιδόσεις στο πρωτάθλημα. Κι αυτές δείχνουν, ότι ο Πανερυθραϊκός… έχει τον τρόπο του με το Μαρούσι.

https://www.youtube.com/watch?v=u24Vq84A_ow&ab_channel=TelesportgrTelesportgr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ