22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Α2 Ανδρών : Ξεκίνημα με ματς τίτλου στην Κω

Επανέρχεται το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με τα μεγάλα παιχνίδια να μην απουσίαζουν ούτε από την 12η αγωνιστική. Το σπουδαιότερο παιχνίδι στο πρόγραμμα θα λάβει τόπο στην Κω, όπου ο Ιπποκράτης φιλοξενεί τον Ηρακλή, με το basketa.gr να σας αναλύει και τις 8 αναμετρήσεις της ημέρας.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου Παφίλης-Ταρενίδης Κ.-Τζίμας (Χλωρός)

Κομβικό παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες, με το αποτέλεσμα του να είναι ικανό να αλλάξει και τις σκέψεις τους. Ο ΑΣ Καρδίτσας βρίσκεται μια νίκη πάνω από το Πευκοχώρι, αλλά έχοντας 4-2 στην έδρα του, και ήττες από Αμύντα και Ψυχικό, θέλει να επικρατήσει της ομάδας της Χαλκιδικής, η οποία καραδοκεί ώστε να τον προσπεράσει βαθμολογικά. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θα έχουν και τον Μανούσο στη σύνθεση τους, θα αγωνιστούν χωρίς άγχος, και έχοντας ως στόχο να ξεφύγουν από τα πλέι άουτ.

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Καστοριά Διαμαντής-Δαρλαμήτσος-Καρακάσης (Ντάβαρης)

Το Μαρούσι βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, και βλέπει το παιχνίδι με την Καστοριά ως ένα πρόωρο τελικό, θέλοντας να ξεφύγει από τις 4 νίκες, και τις δυσκολίες που παρουσιάζει η μάχη των πλέι άουτ. Ο Κώστας Κεραμιδάς είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του, ενώ είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί ενισχυμένη με τον Κουκουλά, δυναμώνοντας στην ρακέτα, σημείο που εμφάνιζε αδυναμίες. Απέναντι του βρίσκεται μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που ξέρει να οδηγεί τα παιχνίδια στον ρυθμό της. Το συγκρότημα του Νίκου Καραγιάννη μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, και ψάχνει το τρίτο της διπλό, έχοντας ως βασικό της στόχο τα πλέι οφς, και όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα σε αυτά.

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Ερμής Αγιάς Λάρισας Καλδίρης-Κάρδαρης-Τσολάκος (Κωστής)

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Απόλλωνα, ο οποίος υποδέχεται στην Περιβόλα τον Ερμή Αγιάς και θέλει να ξεκινήσει όπως ολοκλήρωσε το 2018, με νίκη, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από την στενωπό στην οποία έχει εμπλακεί. Απέναντι της βρίσκεται μια ομάδα, η οποία προέρχεται από την πολύ μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή στη Λάρισα, και όντας μόνη της στην 3η θέση κάνει τα δικά της όνειρα ενόψει πλέι οφς. Αμφίβολοι, αλλά λογικά θα αγωνιστούν Κόμματος και Σπυρόπουλος.

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Χαρίλαος Τρικούπης Αναστόπουλος Αντ.-Πιτσίλκας-Κοντίλης (Ελευθεριάδης)

Το Ψυχικό προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες, έχοντας χάσει δυο οριακά παιχνίδια με Καστοριά και Πευκοχώρι, και επιστρέφει στην έδρα του, αναζητώντας μια νίκη ώστε να μπορέσει να αναπνέει πιο άνετα, έχοντας ως βασικό του στόχο την αποφυγή των πλεί άουτ. Απέναντι του βρίσκεται μια ομάδα που έκλεισε το 2018 όντας σε φόρμα, και με τον Ντίνο Καλαμπάκο να έχει περάσει μέρος της φιλοσοφίας του, να κερδίζει στον Υμηττό τον Αμύντα και στο Μεσολόγγι τον Εθνικό, φτάνοντας στις 4 νίκες. Εννοείται ότι αν πάρει και νέο διπλό, θα κάνει άλμα προς τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την παραμονή.

Π.Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Ιωνικός Ν. Καραβίτης-Μηλαπίδης-Πολυχρόνης (Σταύρου)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει την δική του ιστορία, με τις ομάδες να έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε μεγάλα παιχνίδια, και σε αναμετρήσεις που έκριναν ανόδους, όπως στην ΕΣΚΑΝΑ και την Γ΄Εθνική, Πλέον βιώνουν βίους αντίθετους, με τον Εθνικό να δίνει μια δύσκολη μάχη αναφορικά με την παραμονή του, και τον Ιωνικό να αποτελεί το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Basket League. Μοναδικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι το μικρής χωρητικότητας «Π.Σαλπέας».

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Καβάλα Μαλαμάς-Κυριακόπουλος-Κωνσταντινίδου (Δούκας)

Ο Αμύντας δεν ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το 2018, και μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες που τον είχαν φέρει προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, υπέστη τρεις συνεχόμενες ήττες, και έτσι ο Αλέξανδρος Ζαβός θέλει να δει την ομάδα του να επιστρέφει στις επιτυχίες, έχοντας στα «πιτς» τον Καμπούρη.  Η Καβάλα από την πλευρά της αναπτέρωσε τις ελπίδες της μετά την μεγάλη νίκη απέναντι στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, αλλά πλέον ο Ανδρέας Καραπιπερίδης δεν υπολογίζει στον Γάλλο σέντερ Γκαμπερόνι, ο οποίος αποχώρησε, έχοντας βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Μακεδονίας ταξίδεψε 12 ώρες χθες (4/1) για να φτάσει στην Αττική, έχοντας μεγάλη καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας.

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Κόροιβος Συμεωνίδης-Χαλαμπαλάκης-Νάστος (Γολεγού)

Παιχνίδι ανάμεσα σε δυο «πληγωμένες» ομάδες, με την κάθε μια από αυτές να βλέπει ως βάλσαμο τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Διαγόρας, ο οποίος έχει ως βασικό στόχο τα πλέι οφς, υπέστη αναπάντεχη ήττα στην Καβάλα από την τοπική ομάδα, κλείνοντας μουδιασμένα το 2018, το οποίο ήταν ένα ιστορικό έτος για τον σύλλογο της Κύθνου, καθώς βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α2. Ο Κόροιβος από την πλευρά του ηττήθηκε στην Αμαλιάδα από τον Ιπποκράτη, και συμπληρώνοντας τρεις συνεχόμενες ήττες, βρέθηκε αίφνης στην ζώνη των πλέι αουτ.

Κω 17.00 Ιπποκράτης-Ηρακλής Ανδρικόπουλος-Θεονάς-Θεοδωρόπουλος Ρ. (Βιτζηλαίος)

Το σπουδαιότερο παιχνίδι στην ιστορία της φιλοξενεί ο Κως, με τον Ιπποκράτη να αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τον Ηρακλή, σε μια γιορτή για το νησί της Δωδεκανήσου στην έναρξη του 2019. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι προέρχονται από το σπουδαίο διπλό στην Αμαλιάδα ψάχνουν μια ιστορική νίκη στην έδρα τους, ώστε να εδραιωθούν στην τετράδα των πλέι οφς, ενώ ο Κώστας Παπαδόπουλος περιμένει και την επιστροφή του Ψαθά. Ο Ηρακλής δεν θέλει να έχει δεύτερη εκτός έδρας απώλεια, μετά από αυτή στην Λάρισα με τον Ερμή Αγιάς, θέλοντας τη νίκη ώστε να συνεχίσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ντεμπούτο θα κάνει ο νεοφερμένος Λιάπης, απών θα είναι ο τραυματίας, Πολυτάρχου.

Η Βαθμολογία (σε 11 αγώνες)

1.Ηρακλής (9-2) 20
————————————-
2.Ιωνικός Νικαίας (9-2) 20
3.Ερμής Αγιάς (8-3) 19
4.Καστοριά (7-4) 18
5.Ιπποκράτης Κω (7-4) 18
————————————-
6.Αμύντας (6-5) 17
7.Ψυχικό (6-5) 17
8.Καρδίτσα (6-5) 17
9.Διαγόρας Δρυοπιδέων (6-5) 17
10.Πευκοχώρι (5-6) 16
————————————-
11.Κόροιβος Αμαλιάδας (5-6) 16
12.Μαρούσι (4-7) 15
13.Χαρίλαος Τρικούπης (4-7) 15
14.Απόλλων Πατρών (3-8) 14
————————————-
15.Καβάλα (2-9) 13
16.Εθνικός Πειραιά (1-10) 12



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ