26.8 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Α2 Ανδρών : Η Θεσσαλία στις «φλόγες», πρώτη Καλαμπάκου στην Κω

Στην 8η της αγωνιστική μπαίνει η Α2 Ανδρών, με τους δυο προπορευόμενους να μην αγωνίζονται, με το μεγάλο ντέρμπι του Ηρακλή με τον Ιωνικό Νικαίας στο Ιβανώφειο να έχει μετατεθεί για τις 12/12, λόγω συμμετοχής παικτών και των δυο ομάδων στα «παράθυρα» της FIBA. Για αυτό το λόγο αναβλήθηκε και το παιχνίδι του Ψυχικού με το Μαρούσι. Αντίθετα, ξεχωρίζει το Θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Καρδίτσα και Ερμή Αγιάς, ενώ ντεμπούτο στον πάγκο του Χαρίλαου Τρικούπη θα κάνει ο Ντίνος Καλαμπάκος.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Κω 15.00 Ιπποκράτης-Χαρίλαος Τρικούπης Θεονάς-Τσαχάκης-Τσολάκος (Βιτζηλαίος)

Με διπλό έφυγε από την Χαλκιδική ο Ιπποκράτης, ο οποίος στην πρώτη του Κώστα Παπαδόπουλου στον πάγκο της, «δραπέτευσε» από την έδρα του Πευκοχωρίου, κερδίζοντας στην δεύτερη παράταση, και καλύπτοντας την εντός έδρας ήττα από την Καστοριά. Πλέον οι νησιώτες αντιμετωπίζουν τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος είχε πολύ κακή παρουσία εκτός Μεσολογγίου, στην πρώτη του Ντίνου Καλαμπάκου, ο οποίος επέστρεψε στην Α2 μετά από τρεις σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα με 78,7 πόντους στην επίθεση και πολύ καλή δημιουργία (18 ασίστ), την ίδια στιγμή που η ίδια πετυχαίνει 66 πόντους μακριά από την βάση της.

«Στ. Βενέτης» 17.00 Διαγόρας Δρ.-Ευρώπη Πευκ. Διαμαντής-Δημόπουλος-Σταθόπουλος (Σταύρου)

Στον Διαγόρα έχουν αισθανθεί για τα καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Α2 Ανδρών, και έτσι μετά την ήττα στην Καστοριά βρίσκονται στο 4-3, και με μια σειρά ομάδων βρίσκονται στο μετέχμειο του βαθμολογικού πίνακα. Στο σημερινό παιχνίδι με το Πευκοχώρι η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη θέλει να επιστρέψει στις νίκες έχοντας ως όπλο την επιθετική συγκομιδή στα εντός έδρας παιχνίδια (84,7 π.) η οποία πέφτει αν υπολογίσουμε και την παρουσία εκτός Αιγάλεω (73,7 π.). Το Πευκοχώρι είδε να χάνει την μεγάλη ευκαιρία να νικήσει τον Ιπποκράτη, χάνοντας στην Χαλκιδική μετά από δυο παρατάσεις, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση κοινοτικού μετά την συνεχιζόμενη απουσία του βασικού του σέντερ, Σάββα Μανούσου (10,7 π., 6,3 ριμπ.).

Μ.Μουρούτσος» 17.00 Αμύντας-Καστοριά Παντελίδης-Κατραχούρας-Καρπάνος (Δούκας)

Ουσιαστικά και πάλι εκτός έδρας αγωνίζεται ο Αμύντας, ο οποίος θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το κλειστό «Μ.Μουρούτσος» μετά από μια πενταετία, και αυτό διότι το συγκρότημα της Πυρκάλ συνεχίζει να έχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση. Η ομάδα του Αλέξανδρου Ζαβού εντυπωσιάζει, έχοντας πετύχει 4 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες και φτάνοντας με ρεκόρ 5-2 σε θέσεις πλέι οφς. Το μόνο ανησυχητικό είναι το πόσες θα είναι οι αντοχές των παικτών του, που θα δώσουν 3 παιχνίδια σε 7 ημέρες. Οι «πορτοκαλί» διαθέτουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (67,4 π.), και αντιμετωπίζει μια ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία με δυο συνεχόμενες νίκες. Η Καστοριά συνηθίζει επίσης να πηγαίνει σε ελεγχόμενο ρυθμό τα παιχνίδια της (δέχεται 71, 8 π.) ενώ αποτελεί την δεύτερη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα στα ριμπάουντ (33,3 ανά παιχνίδι).

«Π. Σαλπέας» 17.00 Εθνικός-Απόλλων Π. Μαλαμάς-Παγώνης-Πιτσίλκας (Άκελ)

Μόνο εύκολο δεν αναμένεται το παιχνίδι για τον Απόλλωνα, με τον Εθνικό να γιορτάζει τα 95 χρόνια του με βραβεύσεις στο «Π.Σαλπέας» και να θέλει να φτάσει στην πρώτη του νίκη. Η ομάδα του Πειραιά δείχνει ανταγωνιστικό πρόσωπο, χάνοντας τα παιχνίδια κυρίως μένοντας από δυνάμεις, διαθέτοντας παράλληλα και την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα (89,7 π.). Ο Απόλλων ηττήθηκε στην πρώτη του Κώστα Δελέγκου από τον Αμύντα στην Περιβόλα, και με μια μόλις νίκη έχει ως στόχο να αποφύγει την τελευταία δυάδα που οδηγεί στην Β' Εθνική. Οι «μελανόλευκοι» από την πλευρά τους διαθέτουν την χειρότερη επίθεση της λίγκας (66,9 π.).

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ερμής Αγιάς Σταματόπουλος-Ζαχαρής-Σιμητόπουλος (Τσοπουρίδης)

Το συγκεκριμένο ζευγάρι τείνει να γίνει κλασσικό, με τις δυο ομάδες να πορεύονται χέρι με χέρι από τα τοπικά πρωταθλήματα της Θεσσαλίας, ως την Α2, και την περσινή σωτηρία. Την φετινή σεζόν και οι δυο ομάδες φαίνεται να έβαλαν ως στόχο να κάνουν ένα παραπάνω βηματάκι, με τον ΑΣΚ να βρίσκεται χτυπημένος από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να δεχθεί δυο εντός έδρας ήττες από Αμύντα και Ψυχικό, και να μην θέλει να σκέφτεται άλλη. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα βρίσκεται σε πλήρη ισορροπία, όντας 7η σε επίθεση (76 π.) και άμυνα (73,8 π.). Ο Ερμής Αγιάς προέρχεται από μια δύσκολη νίκη απέναντι στην Καβάλα, και ταξιδεύει στην γειτονική Καρδίτσα με οδηγό το περσινό παιχνίδι, γνωρίζοντας πως αν φύγει με το διπλό θα εδραιωθεί στην τετράδα των πλέι οφς, και στηρίζεται στην δυνατή επίθεση του (78 π.)

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Καβάλα Μπίκας-Παπαθανασίου-Ραχιώτης (Πίγκας)

Στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος αισθάνεται πολύ καλά, έχοντας 3/3, και θέλοντας να πετύχει ακόμη μια νίκη στο κλειστό της 'Ηλιδας, έχοντας ως βασικό στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Κώστα Σορώτου οδηγεί ψηλά το σκορ στα εντός έδρας παιχνίδια της, σκοράροντας 83,7 πόντους, έχοντας ως ηγετική μορφή τον Τομς Λειμάνις σε πολύ καλή κατάσταση (18,4 π., 6,6 ασίστ). Κοντά στην επιστροφή του βρίσκεται ο βασικός σέντερ των γηπεδούχων, Γιώργος Τσιάκος (13 π., 5 ριμπ.). Η Καβάλα έχοντας αλλάξει κοινοτικό αθλητή (Ματ Γκαμπερόνι αντί Λούκ α Μίτροβιτς) πάλεψε στα ίσια στην Λάρισα απέναντι στον Ερμή Αγιάς, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 79-77, και μένοντας χωρίς εκτός έδρας νίκη, και με μόλις μια στο πρωτάθλημα (1-6). Πρόβλημα της ομάδας του Ανδρέα Καραπιπερίδη η κακή της άμυνα (δέχεται 78,1 πόντους) ενώ απών είναι οι Νίκος Καμαράς (13,8 π., 4 ριμπ.) και Σταύρος Κουμλέλης (5 π., 3,6 ριμπ.).

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Μαρούσι 

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Ιωνικός Ν. 

Η Βαθμολογία (σε 7 αγώνες)

1.Ιωνικός Νικαίας (6-1) 13  
—————————————–
2.Ηρακλής (6-1) 13  
3.Ερμής Αγιάς (5-2) 12
4.Αμύντας (5-2) 12      
5.Καρδίτσα (4-3) 11    
—————————————–  
6.Ψυχικό (4-3) 11    
7.Καστοριά (4-3) 11
8.Ιπποκράτης Κω (4-3) 11
9.Διαγόρας Δρυοπιδέων (4-3) 11  
10.Κόροιβος Αμαλιάδας (4-3) 11
—————————————–  
11.Πευκοχώρι (3-4) 10
12.Μαρούσι (3-4) 10 
13.Χαρίλαος Τρικούπης (2-5) 9
14.Καβάλα (1-6) 8  
—————————————–  
15.Απόλλων Πατρών (1-6) 8
16.Εθνικός Πειραιά (0-7) 7  

photo credit : karditsasportiva.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ