25.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Α2 Ανδρών : Γράφουν ιστορία Καρδίτσα, Καστοριά και Ερμής

Το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών συνεχίζεται με την 2η αγωνιστική, με το Περιστέρι να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί να φτάσει στο 2/2, ενώ δυσκολότερο έργο έχει ο Ηρακλής που φιλοξενείται στην Καρδίτσα, σε μια επανάληψη του Κυπέλλου.

Ιστορική η δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος για Καρδίτσα, Καστοριά και Ερμή Αγιάς που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση μπροστά στο κοινό τους σε επίπεδο Α2.

Α. Παπανδρέου 16.00 Περιστέρι-Ψυχικό Σκούτας-Στρέμπας-Καλογερόπουλος Φ. (Κορασίδης)

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι, με τους γηπεδούχους να θέλουν το 2/2 μετά το εντυπωσιακό τους ξεκίνημα στην Λάρισα. Εκτός παραμένει ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος θα επιστέψει το 2018. Για το Ψυχικό η νίκη της πρεμιέρας, και η αμυντική του επίδοση (δέχτηκε 38 π. από τον Αμύντα) αποτελούν την πυξίδα του, ενώ θα κάνει ντεμπούτο ο Ντιάλο.

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-ΑΕ Λάρισας Τσαρούχα-Θεοδωρόπουλος-Πολυχρόνης (Κουκάκης)

Στα ζευγάρια σαν αυτό ο εκάστοτε γηπεδούχος έχει το άγχος του πρέπει, και αυτό κουβαλάει και ο Αρκαδικός που ψάχνει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ από την πλευρά της θα παραταχθεί με τον Κατσαρέ, έχοντας εκτός τον τραυματία Ναούμη, και αναζητώντας ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξε στην πρεμιέρα με το Περιστέρι.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Ηρακλής Παντελίδης-Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης (Γκαρτζονίκας)

Ιστορικό παιχνίδι για τον ΑΣΚ, που δίνει μπροστά στο κοινό του το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του για την Α2. Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο και για το Κύπελλο, με τον Ηρακλή να κερδίζει δύσκολα. Οι Θεσσαλοί διαθέτουν δυνατή έδρα, αλλά ο Ηρακλής την εμπειρία, έχοντας μικρό προβάδισμα.

Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Δόξα Λευκάδας Δεσλής-Ζαχαρής-Ξέρας (Κηπουρίδης)

Όπως και για την Καρδίτσα, και στην Καστοριά το παιχνίδι είναι μια γιορτή, με την πρώτη της ομάδας σε επίπεδο Α2. Το παιχνίδι με την δυνατή Δόξα Λευκάδας αναμένεται αμφίρροπο, με την Καστοριά να έχει την έδρα, και τους «νησιώτες» μεγαλύτερη εμπειρία.

ΕΑΚ Παπάγου 17.00 Παπάγου-Χολαργός Μαγκλογιάννης-Ζακεστίδης-Μαγκουνής (Σταύρου)

Βάσει ρόστερ το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είχε ως μεγάλο φαβορί τον Χολαργό, αλλά το γεγονός ότι οι δυο ομάδες βρίσκονται στον ίδιο Δήμο μας δίνει ένα γειτονικό ντέρμπι, σε ένα «Σαλούν» που αναμένεται να είναι κατάμεστο, στο παιχνίδι της επιστροφής των «Στρατηγών» στην Α2. Απουσίες δεν υπάρχουν, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το 2/2.

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Μαρούσι Συμεωνίδης-Σιμητόπουλος-Τζίμα (Μπεκιάρης)

Ακόμη ένα ζευγάρι με ιδιαιτερότητες. με τον Ερμή να κάνει την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό του, σε επίπεδο Α2, με το κλειστό να αναμένεται κατάμεστο. Για τον Γρηγόρη Γιάσσαρη αμφίβολος σε ένα ακόμα παιχνίδι είναι ο Λιθουανός γκαρντ, Ντοβίντας Ρεντίκας, ενώ το Μαρούσι ταξίδεψε στην Θεσσαλία έχοντας παρακαταθήκη τη νίκη της πρεμιέρας, και χωρίς άγχος.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Εθνικός Ανδρικόπουλος-Διμπινούδης-Μηλαπίδης (Μπεσκάκη)

Το κλειστό της «Πυρκάλ» αποτελεί παραδοσιακά την κινητήριο δύναμη για τον Αμύντα, ο οποίος ξεκίνησε με άσχημο τρόπο το πρωτάθλημα, μετά την ήττα στο Ψυχικό. Αυτό που ενόχλησε τους ανθρώπους του δεν ήταν η ήττα, αλλά η παραγωγικότητα των 38 πόντων στην επίθεση. Αντίπαλος των «πορτοκαλί» είναι ο Εθνικός, ο οποίος επικράτησε στο «Π.Σαλπέας» της Καστοριάς, και δείχνει και φέτος επιθετικές αρετές.

Περιβόλας 19.00 Απόλλων Π.-Δούκας Τζαφλέρης-Καλογερόπουλος Λ.-Γερακίνης (Θεοδωρόπουλος)

Στον δρόμο για την Πάτρα βρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας ο Αλέξης Κυρίτσης, ο οποίος ωστόσο παρέμεινε στον Δούκα, και θα αγωνιστεί στην «Περιβόλα» σήμερα (14/10) το απόγευμα, αλλά ως αντίπαλος του Απόλλωνα. Αν και νωρίς στη σεζόν, το παιχνίδι θεωρείται κρίσιμο για τους Πατρινούς του Δημήτρη Παπαδόπουλου, ενώ και η ομάδα του Αμαρουσίου, μετά την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τον Παπάγου ψάχνει διπλό ώστε να την καλύψει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ