24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφιέρωμα : Η ανάλυση του πρώτου τριμήνου του Νότου της Β’ Εθνικής και οι πόντοι των 224 παικτών

Το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής έχει διανύσει το ένα τρίτο της διαδορμής, με τα πράγματα στο Νότο να φαίνονται ξεκαθαρισμένα μόνο όσο αφορά την πρώτη θέση, με τον Ιωνικό Νικαίας να μην έχει αντίπαλο στα μέτρα του, και να οδεύει για το ιστορικό ρεκόρ του 30-0.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι 12 ομάδες συνοστίζονται σε απόσταση μιας νίκης, με τις ομάδες που έχουν ρεκόρ 6-5 να απέχουν μια νίκη από την άνοδο, ενώ οι ομάδες με ρεκόρ 5-6 να υποβιβάζονται.

Το basketa.gr σας παρουσιάζει σε ένα μοναδικό αφιέρωμα όλους τους πόντους και των 224 παικτών που έχουν αγωνιστεί, καθώς και τις συμμετοχές τους, ενώ αναλύει τα πεπραγμένα κάθε ομάδας ξεχωριστά.

Ιωνικός Νικαίας (Ρεκόρ 11-0)

Ομάδα άλλης κατηγορίας

Η ομάδα της Νίκαιας, έχοντας πάνω από τα 2/3 του περσινού ρόστερ του Φάρου Κερατσινίου, το οποίο είχε κερδίσει δεύτερη διαδοχική άνοδο από την Α2 προς την Basket League, χτίστηκε για να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες την στενωπό της Β' Εθνικής, και αυτό πράττει μέσα στα παρκέ, έχοντας ως στόχο το αήττητο και το 30-0.

Έχοντας πετύχει σε 11 αγωνιστικές τέσσερις κατοστάρες, και σκοράροντας 92.7 πόντους ανά παιχνίδι, και διαθέτοντας τρεις σκόρερς στους πρώτους δέκα του πρωταθλήματος δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις γιατί κάθε παιχνίδι είναι και μια γιορτή στο κλειστό του Πλάτωνα. Για κλειδιά της επιτυχίας και για το ποιος ξεχωρίζει δεν μπορούμε να μιλήσουμε, μιας και η ίδια ομάδα με μια δυο προσθήκες θα διεκδικούσε άνοδο και από την Α2.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Θοδωρής Βασιλόπουλος 2,1 π. (10)
Βαγγέλης Καράμπουλας 20,3 π. (11)
Άλεξ Βουγιούκας 5,7 π (10)
Χρήστος Πετροδημόπουλος 7,7 π. (11)
Βαγγέλης Παλαιοχωρίτης 0,2 π. (8)
Μάριος Μπατής 5,6 π. (7)
Σωτήρης Κατούφας 9 π. (11)
Ανδρέας Παπαδόπουλος 3 π. (11)
Φώτης Βασιλόπουλος 16,9 π. (11)
Ανδρέας Κανονίδης 19 π. (11)
Ορφέας Κατράνης (2)
Μπάμπης Κοντραφούρης 0,6 π. (10)
Γιώργος Χατζηκυριάκος 1 π. (4)
Γιώργος Κουντουράς 4,5 π. (8)
Παναγιώτης Λεκάκης (2)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Πανερυθραϊκός (Ρεκόρ 7-4)

Με σφραγίδα Χουχουλή

Ο Δημήτρης Χουχουλής έχει βάλει την σφραγίδα του στην ιστορία του Πανερυθραϊκού, διανύοντας την 18η συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» της Νέας Ερυθραίας. Το καλοκαίρι που μας πέρασε αποφάσισε να προχωρήσει με εν μέρει ανανέωση στο ρόστερ της ομάδας του, κρατώντας τους έμπειρους Τάσο Καλλιανιώτη στην όγδοη του σεζόν στην ομάδα, Λουκά Γιαουρτόγλου, Γιώργο Δέλλιο και Τάσο Αντωνίου, και σύμφωνα με το μπάτζετ που είχε συμφώνησε με παίκτες διψασμένους για επιτυχία, αλλά με πολλά ερωτηματικά.

Παρόλα αυτά, και παρά το αρχικό 0-3, πέτυχε 7 συνεχόμενες νίκες, φτάνοντας στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, και έχοντας πετύχει ως τώρα 115 τρίποντα, ενώ μεγάλη αποκάλυψη για τον Έλληνα τεχνικό αποτελεί ο 18χρονος γκαρντ, Μηνάς Στεργίου, ο οποίος αποτελεί βασικό στέλεχος στο ροτέισιον της ομάδας. Ο Δημήτρης Χουχουλής δεν θέλει να ακούει για την λέξη άνοδος, έχοντας ως στόχο να μαζέψει τις απαιτούμενες νίκες ώστε να παραμείνει άνετα στην κατηγορία, και άπαντες στα Βόρεια να ευχαριστηθούν το πρωτάθλημα. Έτσι και αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια, αυτό είναι το μότο τους.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Γιώργος Δέλλιος 7,1 π. (11)
Τάσος Καλλιανιώτης 12,6 π. (11)
Μάριος Δερμιτζάκης 2,4 π. (11)
Δημήτρης Τσακίρης 9 π. (11)
Χρήστος Σκάνδαλος 9,9 π. (11)
Λουκάς Γιαουρτόγλου 15,8 (11)
Γιώργος Τσικόπουλος (4)
Τάσος Αντωνίου 5,3 π. (11)
Παναγιώτης Μακρόπουλος 10,1 π. (11)
Γιώργος Σταθόπουλος 4,2 π. (11)
Μηνάς Στεργίου 0,5 π. (8)
Νίκος Λέπουρης 0,3 π. (6)
Χρήστος Καλούδας (3)
Σταύρος Κωνστναντινόπουλος (2)
Γιάννης Μπακοδήμος (1)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Ιπποκράτης Κω (Ρεκόρ 6-5)

Αν μάθει να κερδίζει και μακριά από το νησί

Δυο πρόσωπα παρουσιάζει ο νεοφώτιστος Ιπποκράτης Κω, ο οποίος μπορεί να καυχιέται ότι διάγει επιτυχημένη πορεία, έχοντας ωστόσο ως τρωτό του σημείο τα εκτός έδρας παιχνίδια, και όντας μια από τις δυο ομάδες του πρωταθλήματος (η άλλη είναι το Ηράκλειο) που έχει να κάνει 15 επίπονα και οικονομικά δύσκολα, ταξίδια. Φυσικά δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε ότι ο Ιπποκράτης διαθέτει μακράν του δευτέρου την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, έχοντας ως παθητικό 69,5 πόντους ανά αγώνα.

Η ομάδα του ταλαντούχου τεχνικού, Χάρη Κολουριώτη στηρίζεται σε μια εξάδα έμπειρων παικτών, ενώ στα εντός έδρας παιχνίδια όπου μετράει ρεκόρ 5-1, έχοντας δυσκολέψει και τον αήττητο Ιωνικό Νικαίας, παίρνει πόντους από παίκτες όπως οι Γιώργος Τρύπας (χαρακτηριστικά τα 5/6 τρίποντα στην ανατροπή με τον Διαγόρα Δρυοπιδεών), Γιώργος Σκούφης, Γιάννης Λεκάκης και Ανδρέα Παπαδημητρίου. Εκτός του νησιού έχει νικήσει μόνο τον Ίκαρο στη Νέα Σμύρνη, ενώ έχοντας ένα αρκετά ακριβό ρόστερ βασικός στόχος είναι η άνετη παραμονή ως πρώτη σεζόν σε αχαρτογράφητα νερά για τον σύλλογο.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Πέτρος Καραθωμάς 0,5 π. (4)
Φάνης Κουμπούρας 17,6 π. (11)
Γιώργος Τρύπας 5,4 π. (10)
Θοδωρής Ονάσογλου 14,2 π. (11)
Γιώργος Σκούφης 4,9 π. (11)
Αντώνης Ασημακόπουλος 10,6 π. (11)
Γιάννης Λεκάκης 3,2 π. (11)
Κώστας Χαρίσης 10,1 π. (11)
Ευθύμης Τσακαλέρης 7,3 π. (10)
Ανδρέας Παπαδημητρίου 1 π. (8)
Χρήστος Καταβαίνης (5)
Χρήστος Γερογιάννης (2)
Χουσεΐν Γιουσέμογλου (1)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Ηράκλειο (Ρεκόρ 6-5)

Το προδίδει το «μικρό» ρόστερ

Αν ο στόχος του Γιώργου Μακράκη ήταν ο πρωταθλητισμός τότε ο έμπειρος τεχνικός σίγουρα γνώριζε ότι διαθέτοντας με το ζόρι μια πεντάδα έμπειρων παιδιών θα είχε δύσκολο έργο, βάζοντας ως σημαντική συνιστώσα τα 15 ταξίδια μακριά από την Κρήτη.

Παρόλα αυτά το Ηράκλειο ξεκίνησε πολύ καλά την σεζόν, και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Νίκο Μποχωρίδη, βρισκόταν σταθερά στην πρώτη τριάδα. Αυτό που έφερε τα πάνω κάτω ήταν το παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών στα «Δυο Αοράκια» που ανάγκασε σε  «έξωση» στο κλειστό της Αλικαρνασσού το Ηράκλειο, όπου και ηττήθηκε ακριβώς στην εκπνοή από τον Πανερυθραϊκό. Η τελευταία ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Ίκαρο προβλημάτισε τον Γιώργο Μακράκη και το επιτελείο του, με την Κρητική ομάδα να βρίσκεται ουσιαστικά εντός στόχων, απέχοντας μόλις μια νίκη από την άνοδο, και μια ήττα από την ζώνη του υποβιβασμού, σε ένα παράδοξο πρωτάθλημα. Στα συν τα δυο διπλά σε Μετς και Βούλα, στα μείον η βαριά εντός έδρας από τον ΚΑΟ Κορίνθου.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Γιάννης Κίτσος 0,4 π. (7)
Γιάννης Γουμενάκης (5)
Γιάννης Σταμπουλής 13,6 π. (11)
Νίκος Μποχωρίδης 16,8 π. (11)
Αλέξης Πετράκης 5,6 π. (9)
Γιάννης Λιανός 12,9 π. (11)
Μάριος Πρωτογεράκης 1,5 π. (11)
Στέλιος Χάλαρης 10,6 π. (11)
Στάθης Παπαδάκης 5,2 π. (11)
Χρήστος Λάκκας 8,6 π. (11)
Γρηγόρης Μαραγκουδάκης (4)
Δημήτρης Μαρνελάκης (1)
Μάνος Μηλαθιανάκης (1)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Διαγόρας Δρυοπιδέων (Ρεκόρ 6-5)

Δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του

Όταν μια ομάδα έχει χτιστεί με όραμα να πρωταγωνιστήσει, και ο ιδιοκτήτης έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, τότε η πίεση μεγαλώνει, και δείχνει να γίνεται πολύ μεγάλη όταν έχει να κάνει με μια ρούκι ομάδα στην κατηγορία, με ένα νεαρό και ιδιαίτερα εξελίξιμο τεχνικό.

Αυτό είναι το έργο που παίζεται για ένα σύλλογο με καταβολές από την Κύθνο, ο οποίος αγωνίζεται στο Αιγάλεω, και χωρίς υπερβολές διαθέτει το δεύτερο πιο ακριβό ρόστερ του πρωταθλήματος. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο για τους νεοφώτιστους και κυπελλούχους ΕΣΚΑ την περσινής σεζόν, αλλά το τέλος του 2017 τους βρίσκει με θετικό πρόσημο στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ έχουν ως παρακαταθήκη το μεγάλο διπλό στο κλειστό του Στρέφη με τον Τρίτωνα.

Η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη διαθέτει τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας (Νίκος Πέττας), ποιοτικούς παίκτες σε αρκετές θέσεις, αλλά εκεί που έδειξε να πάσχει ήταν στους ρολίστες, έχοντας ωστόσο κάνει βήματα προόδου και σε αυτόν το τομέα. Ο Διαγόρας κατά την δική μας γνώμη αποτελεί σοβαρό διεκδικητή της 2ης θέσης που οδηγήσει στην Α2, ενώ στα μείον του βρίσκεται η παρουσία του κόσμου, μιας και στο Αιγάλεω η ομώνυμη ομάδα επισκιάζει όλες τις υπόλοιπες.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Γιώργος Κουκάς 13,8 π. (11)
Μανώλης Καλλίλας 0,7 π. (3)
Ευθύμης Καραλής 6,1 π. (10)
Τάσος Κωνσταντώνης 1,9 π. (9)
Νίκος Πέττας 22,7 π. (11)
Πάνος Μαυροειδάκος 4,3 π. (11)
Μιχάλης Καρασταμάτης 6,5 π. (10)
Λεωνίδας Παπαδολιάς 5 π. (6)
Χριστόφορος Λυκογιάννης 6 π. (9)
Δημήτρης Κατιάκος 12,7 π. (11)
Παναγιώτης Καραβανάς 1,1 π. (7)
Κωνσταντίνος Μπιμπούδης (1)
Γιάννης Καράμπαμπας 2,4 π. (3)
Ηλίας Εμίρης 4,4 π. (5)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

ΕΦΑΟΖ (Ρεκόρ 6-5)

Η ομάδα «θαύμα» της κατηγορίας

Ο Τάκης Ζήβας είδε το καλοκαίρι που μας πέρασε να χάνει τους τρεις πρώτους του σκόρερ (Λεγκίκας, Παπαδημητρίου και Γεωργοπαπαδάκος) και έχοντας ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας κατάφερε με άξονες τρεις έμπειρους αθλητές (Εμμανουηλίδης, Σαμοθράκης και Υφαντής) να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία όπως τόνισε και ο αναγεννημένος, Νίκος Παπαρέγκας, μπορεί να χτυπήσει ακόμα και τις θέσεις της ανόδου.

Ο Έλληνας προπονητής, διανύει το εικοστό του συνεχόμενο χρόνο στο κλειστό του Ζωγράφου, και είτε η ομάδα λέγεται Φιλαθλητικός, είτε ΕΦΑΟΖ, δεν χρειάζεται πράξεις για να αποδείξει την αξία του, ενώ εκτός από τον Παπαρέγκα, έχει να παρουσιάσει και στον μπασκετικό χώρο και τον Γιάννη Γκαβασιάδη. Στόχος της ομάδας του είναι σίγουρα η γρηγορότερη παραμονή, σε ένα πρωτάθλημα που σε δυο αγωνιστικές και με δυο άτυχα αποτελέσματα έρχονται τα πάνω κάτω.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Στέλιος Παπαφλωράτος 4,4 π. (10)
Βασίλης Εμμανουηλίδης 10,5 π. (10)
Γιάννης Γκαβασιάδης 12,1 π. (11)
Παντελής Κοψιάς 2,9 π. (10)
Γεράσιμος Γρατσιάτος 8,6 π. (9)
Χρήστος Αλεξανδρόπουλος 2,2 π. (11)
Μπάμπης Σαμοθράκης 9,7 π. (11)
Παναγιώτης Στάθης 2,4 π. (9)
Τηλέμαχος Σαρλής 2 π. (4)
Παναγιώτης Υφαντής 9,5 π. (10)
Γιάννης Καστανιώτης 5,2 π. (9)
Νίκος Παπαρέγκας 12,9 π. (11)
Γιώργος Τσιτσιγιάννης 3,1 π. (10)
Χρήστος Ξυδης (1)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Τρίτωνας (Ρεκόρ 6-5)

Προβλημάτισε στο κλείσιμο του έτους

Ο Τρίτωνας ξεκίνησε εντυπωσιακά το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας στις πρώτες 8 αγωνιστικές ρεκόρ 6-2, και κρατώντας σταθερά την 2η θέση. Ωστόσο οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές και το 0/3 προκάλεσαν προβληματισμό στον Μιχάλη Μιχελάκο και τους συνεργάτες του, και ίσως στην ομάδα της Αθήνας να αναθεώρησαν τους στόχους τους.

Στην δεύτερη του σεζόν στο πρωτάθλημα ο Τρίτωνας διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ, με μια πεντάδα έμπειρων και ποιοτικών αθλητών, και σίγουρα έχει τα φόντα να ξεπεράσει την μίνι κρίση, και να επιστρέψει στις επιτυχίες, και στον αρχικό του στόχο που είναι οι πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι κοιτάζοντας το σκοράρισμα, μόλις 9 παίκτες έχουν σκοράρει, στον μικρότερο αριθμό από όλες τις ομάδες, ενώ ο Μιχάλης Μιχελάκος έχει ανοίξει το ροτέσιον, έχοντας ρίξει στο παρκέ 16 παίκτες.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Κωνσταντίνος Ευστρατίου 2,2 π. (11)
Νίκος Κούτουλας 6,6 π. (11)
Μανώλης Καλατζής 4,4 π. (11)
Λάζαρος Τασσόπουλος 12,2 π. (11)
Γιάννης Ντιμπ 11,7 π. (11)
Ναούμ Θυμνιός 9,8 π. (11)
Δημήτρης Καραδολάμης 12,3 π. (11)
Άρης Φράγκος (6)
Χρήστος Γκαβανόπουλος 12,7 π. (11)
Γιάννης Κουκουνιάς 4,4 π. (10)
Χρήστος Δαμιανάκος (2)
Αδάμ Ασπρόπουλος (3)
Κωνσταντίνος Κοντινός (2)
Θεόδωρος Ντρόμπαρης (4)
Γιάννης Μπαρτζώκας (1)
Πρόδρομος Ζησόπουλος (1)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Παγκράτι (Ρεκόρ 5-6)

Τα «μωρά» του Χούμπαυλη

Το Παγκράτι μετά από 10 συνεχόμενα χρόνια στην Α2, βρέθηκε στην Β' Εθνική, έχοντας ως στόχο να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία, και να δημιουργήσει ένα σύνολο από έμπειρους παίκτες και νεαρά και ταλαντούχα παιδιά, ενώ έδωσε τα σκήπτρα και σε ένα ρουκι προπονητή, τον Νάσο Χούμπαυλη, στα δικά του πρώτα βήματα στο στήσιμο μιας ομάδας και στην προπονητική.

Η Αθηναϊκή ομάδα, έχοντας ένα ικανοποιητικό και τακτοποιημένο μπάτζετ, έφερε στο Μετς παίκτες όπως οι Καυκής και Γεωργοπαπαδάκος, αλλά και πολλά νέα παιδιά, παρουσιάζοντας μια ομάδα με έμφαση στην άμυνα και με αρκετά σκαμπανεβάσματα, με μεγάλο παράσημο το διπλό στην Μάνδρα απέναντι στον Μανδραϊκό, ενώ μετρά δυο ήττες στην έδρα του, με αυτή από τον ΕΦΑΟΖ να ήταν ιδιαίτερα ηχηρή. Στόχος των «ροσονέρι» είναι η παραμονή, σε ένα πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις, στο οποίο το νεανικό σύνολο που διαθέτει καλείται να ανταπεξέλθει.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Γιώργος Ξιούρας 3,8 π. (10)
Παναγιώτης Καυκής 9,1 π. (11)
Ανδρέας Γιαννίκος 8,1 π. (11)
Σάκης Γεωργοπαπαδάκος 12,6 π. (11)
Χρήστος Κούτρας 2,7 π. (8)
Αλέξανδρος Μήτσιαλος 10,2 π. (10)
Γρηγόρης Τζατζάς 1,2 π. (6)
Γιώργος Λυτόπουλος 6,6 π. (11)
Κωνσταντίνος Φάσουρας 0,9 π. (7)
Γιώργος Χριστόπουλος 7,1 π. (11)
Δημήτρης Μπένος 8,6 π. (10)
Παναγιώτης Γερονίκος 3 π. (9)
Αντώνης Σφηκάκης (2)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

 

ΚΑΟ Κορίνθου (Ρεκόρ 5-6)

Πρωτάρηδες είπατε ;;;

Πριν από μερικά χρόνια έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα στην Γ' Εθνική και στις Εθνικές κατηγορίες ο Απόλλωνας Αρχαίας Κορίνθου, με τον Κώστα Οικονομάκη από τον πάγκο και τον Σταύρο Δανηίλ να βρίσκεται και τότε στις επάλξεις να οδηγούν την ομάδα της Πελοποννήσου μια ανάσα από την άνοδο.

Από τότε το μπάσκετ της Κορίνθου πέρασε κάποιες ανακατατάξεις, με την σημαντικότερη να έρχεται το περσινό καλοκαίρι, όταν ο Παλαίμων με τον Απόλλωνα ένωσαν τις δυνάμεις τους, με τον ΚΑΟΚ, να καταφέρνει μετά από ένα χρόνο να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β' Εθνική. Έχοντας σταθερή και φιλόδοξη διοίκηση, και αμέριστη βοήθεια από την τοπική κοινωνία μόνο ως πρωτάρα ομάδα δεν εμφανίστηκε, έχοντας ως παρακαταθήκη δυο μεγάλα διπλά σε Κορωπί και Ηράκλειο. Είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό τον Γιώργο Κωνσταντίνου, και παρότι δεν πραγματοποίησε πολλές μεταγραφές, φαντάζει ικανή να σώσει την παρτίδα στην πρώτη της σεζόν, μιας και αυτός είναι ο ρεαλιστικός της στόχος, και να καλύψει την έλλειψη εμπειρίας στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Αλέξανδρος Πράττης 2,5 π. (11)
Γιώργος Κωνσταντίνου 3 π. (8)
Μάριος Σακελλάρακης 8,2 π. (11)
Δημήτρης Μακρής 11,3 π. (11)
Γιώργος Κατσαμάκης 4 π. (11)
Κώστας Κεφαλάς 12,5 π. (11)
Νίκος Καρούζος 10,3 π. (11)
Σταύρος Δανιήλ 4,2 π. (6)
Νίκος Γεωργούλης (3)
Λάμπρος Αντωνόπουλος 3,9 π. (11)
Παντελής Σκορδάς 8,4 π. (11)
Δημήτρης Γιανναλέτσος 7,9 π. (11)
Δημήτρης Ράπτης (2)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

ΓΣ Μάνδρας Νικηφόρος (Ρεκόρ 5-6)

Μια περίεργη σεζόν

Ο τίτλος στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει από μόνος του, για μια ομάδα με άρτια οργάνωση και ρόστερ, που είδε τα φτερά της να κόβονται, όπως και όλης της ευρύτερης περιοχής, μετά τις καταστροφές που άφησαν οι πλημμύρες στα μέσα του Νοέμβρη.

Φυσικά ο σύλλογος όπως και άπαντες έπρεπε να συνεχίσουν την ζωή τους, με την φετινή πορεία του Μανδραϊκού να μην είναι αυτή που περίμεναν αρχικά στην Δυτική Αττική, αν και το υλικό και η διάθεση υπάρχει ώστε η ομάδα να διεκδικήσει μια θέση στα υψηλά πατώματα. Ο Θεόφιλος Μπεκές συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στον σύλλογο που άλλαξε όνομα, και από Μανδραϊκός ΑΟ ονομάζεται ΓΣ Νικηφόρος Μάνδρας, ενώ έχει την τύχη να διαθέτει αθλητές με ποιότητα και προσωπικότητα. Βασικός και ορατός στόχος η προώθηση της ομάδας της Μάνδρας στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Γιάννης Τζιβελέκας 10,8 (11)
Μουράτης Κούσουλας 10,4 (8)
Διονύσης Καραμπάτσος 9,7 π. (10)
Αλέξανδρος Γκαϊτάσοφ 7 π. (11)
Νίκος Γεωργοπαπαδάκος 9,7 π. (11)
Διονύσης Μουστόπουλος 14,3 π. (11)
Λουκάς Βαφιάς 6,5 π. (10)
Νίκος Ψυλέας 15,4 π. (11)
Δημήτρης Παπανικολάου 0,5 π. (4)
Πορφύριος Κωτσόπουλος 0,4 π. (5)
Έλβις Ντότσι (3)
Βαγγέλης Παπαπέτρος 0,6 π. (5)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Πανελευσινιακός (Ρεκόρ 5-6)

Αρχίζει να ξεμπερδεύεται και αποδίδει...

Ο Πανελευσινιακός διανύει την τρίτη του σεζόν στην Β' Εθνική, και έχει την τύχη σε αυτές τις παρουσίες του να έχει στον πάγκο τον Λευτέρη Τσαουσίδη, ο οποίος κατάφερε ένα μικρό «θαύμα» την περσινή σεζόν, κρατώντας την ομάδα στην κατηγορία, την ώρα που αγωνίζονταν ουσιαστικά μισή...λόγω τραυματισμών.

Την φετινή σεζόν οι «σταχυοφόροι» θέλησαν να προσθέσουν ποιότητα στο ρόστερ τους, έχοντας περισσότερες προσδοκίες, αλλά αυτό αρχικά λειτούργησε αρνητικά, με την τους ρόλους και την χημεία να διαταράσσονται, και το ξεκίνημα μόνο ελπιδοφόρο να μην είναι με είναι. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε ο ομάδα της Ελευσίνας έχοντας εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο, και καλό ρόστερ κατάφερε να βρει τις ισορροπίες της, και πλέον μπορεί να έχει ρεκόρ 5-6 και να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά φαντάζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Δημοσθένης Αβραμίδης 7,2 π. (9)
Τάκης Νικολακόπουλος 12,9 π. (11)
Χριστόφορος Κελαϊδής 9,5 π. (10)
Ηλίας Ηλιάδης 6,2 π. (11)
Άγγελος Ρόκας (8)
Δημήτρης Κεφαλάς (3)
Φώτης Ζούμπος 7,5 π. (11)
Κώστας Τζιάλλας 9,5 π. (8)
Αριστοτέλης Στέφος 10,4 π. (11)
Νίκος Μαντζιώρης 8,5 π. (11)
Βαγγέλης Χόρτσας (6)
Γιάννης Κοντός (1)
Νίκος Λιάσκος (2)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Πρωτέας Βούλας (Ρεκόρ 5-6)

Η ομάδα «αίνιγμα» της κατηγορίας

Αν κάποιος είχε ένα ευρώ εύκαιρο και ήθελε να το ποντάρει σε παιχνίδι του Πρωτέα Βούλας η συμβουλή μας θα ήταν καλύτερα να το ξόδευε με άλλο τρόπο. Αυτό το πρόσωπο βγάζει η ομάδα των Νοτίων προαστίων στην δεύτερη της σεζόν στην κατηγορία, έχοντας πετύχει σπουδαία διπλά σε έδρες που ελάχιστες ομάδες κερδίζουν, όπως στο Αιγάλεω απέναντι στον Διαγόρα Δρυοπιδέων και στην Ερυθραία απέναντι στον Πανερυθραϊκό, ενώ σε έξι παιχνίδια στην Βούλα μετράει 3 νίκες και 3 ήττες, έχοντας μπλέξει σε περιπέτειες.

Επίσης αποτελεί την μια από τις τρεις ομάδες της κατηγορίας που άλλαξαν προπονητή, με τον Βαγγέλη Βλάχο, που ξεκίνησε την σεζόν στην Α2 και τον Εθνικό, να παίρνει την θέση του Δημήτρη Ποδαρά, κάνοντας ντεμπούτο την 9η αγωνιστική απέναντι στον ΚΑΟΚ. Αναφορικά με το ρόστερ, αυτό αποτελείται από μερικούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, και αρκετούς νεαρούς που έρχονται από τα εξαιρετικά φυτώρια που διατηρεί ο Πρωτέας, Δεν είναι τυχαίες οι ετήσιες επιτυχίες του τόσο στα παιδικά όσο και στα εφηβικά του τμήματα, ενώ συνολικά παίρνοντας παίκτες από αυτά, έχει χρησιμοποιήσει ως τώρα 16 αθλητές.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Βαγγέλης Μόρφης 4,1 π. (9)
Γιάννης Αγγελόπουλος 12,6 π. (11)
Σταμάτης Αθηνιώτης 5 π. (11)
Αλέξανδρος Αυγενικός 11 π. (11)
Παύλος Τοπάλης 13.1 π. (11)
Κώστας Βαρδαβάς 7.3 π. (10)
Βασίλης Γάργαλης 4,1 π. (10)
Γιώργος Μπάλας 2,8 π. (11)
Μανώλης Ματαλιωτάκης 8 π. (11)
Παύλος Παπάδης 2,6 π. (9)
Τάσος Καματερός 2,1 π. (10)
Στέφανος Ματσάγγος 0,9 π. (6)
Βασίλης Λάτσης (1)
Κωνσταντίνος Κρανιάς (2)
Βασίλης Τσακναρίδης (2)
Ιάσωνας Μπουρλάκης  (1)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Δάφνη Δαφνίου (Ρεκόρ 5-6)

Διερευνητική χρονιά στο Χαϊδάρι

Η Δάφνη Δαφνίου αποτέλεσε την πρωταθλήτρια ομάδα του πρώτου ομίλου της περσινής Γ' Εθνικής, και έχοντας ως γνώμονα το όραμα της διοίκησης της, κατάφερε με τον Μάριο Δεσποτάκη στον πάγκο να ανέρθει από την Β' ΕΣΚΑ ως την Β' Εθνική μέσα από συνεχόμενες ανόδους, ενώ πριν δυο σεζόν αγωνίστηκε και στον τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑ, όταν ηττήθηκε από τον πανίσχυρο Αμύντα.

Ωστόσο το περσινό καλοκαίρι εμπεριείχε σοβαρές αλλαγές στην ομάδα του Χαϊδαρίου, με τον Μάριο Δεσποτάκη να μην τα βρίσκει με την διοίκηση, η οποία έδωσε τα κλειδιά σε ένα νέο τεχνικό, και χωρίς εμπειρία στις Εθνικές κατηγορίες, τον Νίκο Ρήγγα, ο οποίος δείχνει να τα πηγαίνει καλά στην πρώτη του σεζόν ως head caoch.

Η ομάδα του Χαϊδαρίου, έχοντας πραγματοποιήσει μεταγραφές ουσίες, ξεκίνησε δυναμικά φτάνοντας στο 4-0, για να ακολουθήσει ένα αρνητικό σερί έξι ηττών σε επτά παιχνίδια, το οποίο προσγείωσε την Δάφνη, η οποία βέβαια ποτέ δεν πορεύτηκε με σκοπούς ανόδου, σε μια διερευνητική σεζόν για την ομάδα. Τροχοπέδη αποτέλεσε η φωτιά που έπιασε η οροφή του μικρού κλειστού «Χρ.Αγγουράκης» στο παιχνίδι με τον Ιωνικό Νικαίας, και η περίοδος ανακατασκευής της.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Σπύρος Γεωργούτσος 12,7 π. (11)
Κώστας Κουφόπουλος 0,9 π. (8)
Γιώργος Διαμαντόπουλος 3 π. (5)
Στέλιος Γκίνης 12,6 π. (11)
Γιάννης Καπώνης 7,2 π. (11)
Βασίλης Μιχόπουλος 11,2 π. (11)
Γιώργος Γκιουζέλης 6 π. (11)
Γιώργος Τσιάκος 11,2 π. (11)
Χρήστος Τσελεμπής 3,4 π. (8)
Γιάννης Κοροβέσης 1,3 π. (4)
Γιώργος Μέγας (2)
Ηλίας Σοφωνάς 4 π. (10)
Λευτέρης Χρυσός 3,4 π. (8)
Γιόβαν Θεοδοσίου 3,8 π. (4)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

ΑΕΝ Κηφισιάς (Ρεκόρ 5-6)

Με την δύναμη της έδρας...

Ο Δημήτρης Λιόγας βρίσκεται στην δεύτερη του σεζόν στις Αδάμες, και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εξαιρετική ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχασε σημαντικά στελέχη της περσινής ομάδα του, όπως οι Καραβανάς και Οικονομόπουλος.

Ωστόσο, έχοντας ως άξονες τους Φίλιππο Μοσχοβίτη και Ανδρέα Ψαρόπουλο, αλλά και τον Νίκο Καμαριανό στην δεύτερη του σεζόν στην ομάδα πορεύεται με στόχο την σωτηρία, έχοντας ως δυνατό όπλο την έδρα του, όπου μετράει 5 νίκες σε 6 παιχνίδια. Φυσικά ο έμπειρος τεχνικός γνωρίζει ότι για να καταφέρει η ομάδα των Βορείων προαστίων να διατηρηθεί στην κατηγορία, θα πρέπει να αρχίζει να κερδίζει και μακριά από τις Αδάμες.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Νίκος Καμαριανός 11,4 π. (11)
Φίλιππος Μοσχοβίτης 16,3 π. (11)
Κώστας Κεφαλάς 8,8 π. (11)
Χρήστος Μαρίνος 3,7 π. (9)
Μανώλης Μανούσος 1,3 π. (7)
Θανάσης Ντουζίδης 6,2 π. (11)
Ανδρέας Χαϊκάλης 3,6 π. (11)
Ανδρέας Χατζηνικόλας 10,2 π. (11)
Ανδρέας Ψαρόπουλος 17 π. (11)
Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (1)
Ιάκωβος Αλετράς (1)
Ιάκωβος Πρέκας 2,2 π. (8)
Μάριος Πριτσιούλης (1)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Κορωπί (Ρεκόρ 3-8)

Όσκαρ ατυχίας στα Ανατολικά...

Όταν μια σεζόν ξεκινάει στραβά, τότε ποτέ δεν ξέρεις αν αυτή θα ισιώσει. Αυτό βιώνει το Κορωπί στην τρίτη του σεζόν στην Β' Εθνική, και μετά από μια περσινή μαγική σεζόν, όπου ως τις αρχές του δευτέρου γύρου βρισκόταν στην κορυφή, κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού.

Έτσι, στην Ανατολική Αττική η σεζόν ξεκίνησε με τον Σάββα Κατσούνη στον πάγκο, αλλά το κακό ξεκίνημα έφερε τον Κώστα Ρουμελιώτη στον πάγκο, με τον Έλληνα τεχνικό να αναλαμβάνει την ομάδα την πέμτπη αγωνιστική, βρίσκοντας την στο 0-4. Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός που κέρδισε την άνοδο του με τον ΑΣ Καρδίτσας την περσινή σεζόν από τον Βόρειο όμιλο της ίδιας κατηγορίας, μετράει ρεκόρ 3-4, παρότι στο πρωτο του παιχνίδι με τον Ιπποκράτη Κω στο Κορωπί έχασε με τραυματισμό τον Σωτήρη Μπουρδάνο (δεν έχει επιστρέψει ακόμα), ενώ στην μεγάλη νίκη με τον Τρίτωνα έχασε και τον Αντώνη Γκοντόπουλο. Παρόλα αυτά έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία, αλλά δεν είναι σίγουρο πως το Κορωπί θα προλάβει να φτάσει στο ασφαλές όριο των 13 ε 14 νικών που δίνει σωτηρία, πληρώνοντας το άσχημο του ξεκίνημα, και ψάχνοντας πλέον για υπερβάσεις.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Σάββας Παπαθεοδώρου (3)
Σωτήρης Μπουρδάνος 12,4 π. (6)
Αντώνης Γκοντόπουλος 11,2 π. (11)
Δημήτρης Σερέτης 5,9 π. (11)
Θοδωρής Αγορής 9 π. (11)
Κώστας Σιμτζής 3,7 π. (11)
Αλέξανδρος Σπανός 9,6 π. (11)
Γιώργος Τσατάς (3)
Γιάννης Μαλτέσιος 15,7 π. (11)
Γιάννης Γκίνης 2 π. (9)
Φίλιππος Θεοδωράκος (2)
Ιάσωνας Πετς 2,2 π. (11)
Ντίνος Δενδρινός 8 π. (10)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές

Ίκαρος Νέας Σμύρνης (Ρεκόρ 2-9)

Οι «μαχητές» της Νέας Σμύρνης

Ο Ίκαρος αποτελεί μια ομάδα υπόδειγμα, που πηγαίνει κόντρα στην λογική των υψηλών μπάτζερ, έχοντας δημιουργήσει το δικό της μοντέλο. Ωστόσο, όσο και αυτό λειτούργησε άψογα πέρυσι στην Γ' Εθνική, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να τον κουβαλήσει και στην Β' Εθνική, στην δεύτερη προσπάθεια του στην συγκεκριμένη κατηγορία, τα τελευταία τρία χρόνια.

Η ομάδα της Νέας Σμυρνης αναγκάστηκε να χωρίσει τους δρόμους της με τον Αλέξη Παπαδάτο την 9η αγωνιστική, και μετά από μια πλήρως επιτυχημένη συνεργασία, προσλαμβάνοντας τον Γιάννη Μάνο, και φτάνοντας στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, απέναντι στο Ηράκλειο. Φυσικά αν θα προλάβει το τρένο της παραμονής θα πρόκεται για τρομερή επιτυχία, και έτσι θα πρέπει να τρέξει από εδώ και πέρα, ψάχνοντας και εκτός έδρας επιτυχίες. Τροχοπέδη ο λίγος αριθμός θεατών που μαζεύει στο μεγάλο κλειστό της οδού Αρτάκης.

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των παικτών ως τώρα:

Διογένης Γοργόνης (1)
Ανδρέας Μελισσουργός 0,9 π. (11)
Νίκος Βελιζιώτης 6,7 π. (11)
Γιάννης-Μάριος Γραμματικός 18,4 π. (11)
Ηλίας Ανέστης 1,3 π. (8)
Γιώργος Βούζας 11,7 π. (11)
Νίκος Λάβαρης 2,6 π. (10)
Σάββας Δορκοφίκης 8,4 π. (11)
Κώστας Μιχαλόπουλος 4,3 π. (9)
Ανδρέας Ζούκας 6,9 π. (11)
Μηνάς Πασπαλάς 0.8 π. (6)
Ανδρέας Σπυρόπουλος 6,2 π. (6)
Χρήστος Δαρμογιάννης (2)
Στάθης Χρυσανθίδης (2)

*Στην παρένθεση βρίσκονται οι συμμετοχές



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ