26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αυτός ο Παναθηναϊκός σε κάνει να πιστεύεις!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στη λογική του μαχητικού του δεύτερου ημιχρόνου με τη Ρεάλ, «ξέσπασε» για... τα σπασμένα στη Βαλένθια και η αγωνιστική του εικόνα, που υπήρξε πλήρης για 40 λεπτά, συνδυαζόμενη με νεύρο και ενέργεια, ήταν ακόμη πιο ελπιδοφόρα και από το ευρύ 91-72, που τον ανέβασε στο 8-14 στην φετινή Ευρωλίγκα, δείχνοντας πως μια τέτοια ομάδα μπορεί να πετύχει κάτι καλό στο μέλλον και γιορτάζοντας με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση τα 500 ματς στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε «τσαμπουκά» μπαίνοντας στον αγώνα και, μετά την απάντηση στο αρχικό του 4-0, πήρε την πρωτοβουλία, με τους Νέντοβιτς και Παπαγιάννη να δίνουν το σύνθημα στους υπόλοιπους, ενώ και ο Ουάιτ έδειχνε ευδιάθετος, με αποτέλεσμα στα πρώτα επτά λεπτά η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο νούμερο (20-10 στο 7'). Ο Χέρμανσον, εκεί, προσπάθησε να «ξυπνήσει» την ομάδα του κι εκείνη πλησίασε απειλητικά, με ένα επιμέρους 2-10 να περιορίζει τη ζημιά (22-20).

Η αντίδραση, που έψαχναν οι «πράσινοι», ήταν στο πρώτο τρίποντο του αγώνα για την ομάδα από τον Σέρβο στο 13ο λεπτό (29-24), που πυροδότησε μια «έκρηξη» με «παράγοντα Χ» τον Όγκαστ, ο οποίος με ενέργειες, που έδειξαν τρομερή... πλαστικότητα κινήσεων, έδωσε το έναυσμα για να φτάσει η ομάδα του μέχρι το +16 (48-32), προτού δύο βολές του Λαμπεϊρί σημειώσουν το 48-34 για το ημίχρονο.

Με τη δράση των Ελλήνων του «τριφυλλιού», η διαφορά έμενε σταθερά στα πρόθυρα των 20 πόντων. Οι Πρέπελιτς-Κάλινιτς προσπάθησαν με μακρινά σουτ να μειώσουν την απόσταση σε σημείο να ελπίζει η Βαλένθια (59-48 στο 26'), αλλά η απάντηση θα ερχόταν ξανά, με τον Μπέντιλ να... ντύνεται Όγκαστ και να αποτελεί εκείνος τον ξεχωριστό παράγοντα, που έψαχνε ο Κάτας, με αποτέλεσμα να μην αφήνει ο Παναθηναϊκός δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν (68-52).

Το σκηνικό του αγώνα δε θα άλλαζε στην τελευταία περίοδο, με όλα να δουλεύουν... ρολόι για μια στρογγυλή «20άρα» στα μέσα της τελευταίας περιόδου με τρίποντο του Μποχωρίδη (80-60). Η εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ δε θα δικαιολογούσε οποιαδήποτε ελπίδα για τις «Νυχτερίδες», ώστε να επιστρέψουν, πλην οποιασδήποτε θεαματικές αλλαγής στην απόδοσή τους, κάτι που δε συνέβη, με τον Παναθηναϊκό να έχει «κλειδώσει» άνετα το αποτέλεσμα, καταλήγοντας στο τελικό +19 (91-72).

Δεκάλεπτα: 22-20, 48-34, 68-52, 91-72

ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Χ: Ο Όντεντ Κάτας πήρε πολλά στοιχεία, και δη στην επίθεση, από πολλούς παίκτες του, ακόμη κι εκείνους που μοιάζουν να έχουν μειωμένο ρόλο στο ρόστερ. Καθοριστική σε σημεία, άλλωστε, υπήρξε η συμβολή του γεμάτου ενέργεια Άαρον Ουάιτ (12 π., 5 ρ.), του... πλαστικού Ζακ Όγκαστ (8 π.) και του αποφασιστικού Μπεν Μπέντιλ (7 π.), με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να κάνει το πιο μεστό του ματς για την φετινή χρονιά, με 12 πόντους, τρία ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι έξι παραπάνω κατοχές του Παναθηναϊκού (πέντε περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ-ένα λιγότερο λάθος), σε συνδυασμό με την καλή του ευστοχία με 51.6% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι του άθλιου ποσοστού του 39.6% για τη Βαλένθια, που έδειξε σε πόσο κακή κατάσταση βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, δικαιολογούν τη διαφορά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ