29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

«Αυτοκτόνησε» ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να «έχει» το παιχνίδι στο Μόναχο, αλλά η αστοχία του και τα πολλά «φτηνά» λάθη που έκανε, του κόστισαν τη νίκη, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 80-79.

Πλέον οι «πράσινοι» είναι στο 1-1 και θα στραφούν στο παιχνίδι της Πέμπτης (18/10) με αντίπαλο την Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Βαυαροί επίσης «ανέβηκαν» στο 1-1 και θα πάνε στη Βαρκελώνη να παίξουν με την Μπαρτσελόνα.

 

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου καθώς προηγήθηκε γρήγορα 7-0 στο 2’ και 11-4 στο 5’. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 11-10 στο 7’, αλλά ένα τρίποντο του Λοτζέσκι ανέβασε τη διαφορά στους έξι (12-18, 8)’, με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει πάντως με 20-20, καθώς οι Βαυαροί κυριάρχησαν στο τελευταίο δίλεπτο.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εντελώς διαφορετικό, καθώς το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς φαινόταν να πατάει καλύτερα στο παρκέ και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα με 22-20 στο 11’ και με 32-26 στο 15’. Ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ κι αυτό απέδωσε, καθώς ο Παππάς, ο Λεκαβίτσιους και ο Λάνγκφορντ έκαναν ένα βήμα μπροστά και βοήθησαν τους πρωταθλητές Ελλάδας να πάνε στην ανάπαυλα με προβάδισμα ενός πόντου (41-40).

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στην τρίτη περίοδο. Οι «πράσινοι» έδειχναν και ήταν καλύτεροι όμως δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν διαφορά ασφαλείας. Προηγήθηκαν 47-42, 53-48 και 56-50, αλλά στο 30’ ο φωτεινός πίνακας της εντυπωσιακής «Audi Dome Arena» έγραφε 58-56 και όλα ήταν ανοιχτά.

Οι Βαυαροί ήταν συνεχώς μπροστά στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έδειχναν ένα βήμα πιο κοντά στην επικράτηση. Μάλιστα ξέφυγαν 73-68 στο 38' κι έμοιαζαν να «κλειδώνουν» τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε και με τον Κιθ Λάνγκφορντ να σκοράρει ασταμάτητα μείωσαν 76-74, 78-77 και 80-79. Ο Παππάς έκανε φάουλ στον Μπούκερ, αυτός αστόχησε σε δύο βολές, αλλά ο Τζέιμς Γκιστ έκανε το μοιραίο λάθος με 5'' να απομένουν και ο αγώνας χάθηκε με τραγικό τρόπο για την ελληνική ομάδα.

Οι άνθρωποι του αγώνα: Ο Νιχάντ Τζέντοβιτς με 19 πόντους αποδείχτηκε άλυτος γρίφος για την άμυνα του Παναθηναϊκού η οποία στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να τον περιορίσει. Κρίσιμα καλάθια και από τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς των έντεκα πόντων. Για το «τριφύλλι», ο Κιθ Λάνγκφορντ προσπάθησε μόνος του να κάνει την ανατροπή κι έφτασε τους 18 πόντους. Σημαντική η προσφορά του Ντίνου Μήτογλου με δέκα πόντους ξι έξι ριμπάουντ. Μέτρια βραδιά για τα στάνταρ του Καλάθη, παρά τους εννιά πόντους και τις οκτώ ασίστ.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα στατιστικά αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι μία απλώς υποφερτή βραδιά στα σουτ θα είχε δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό. Τα 4/20 τρίποντα (20%) αποτελούν τραγική επίδοση, ενώ πάρα πολλά ήταν και τα 17 λάθη της ομάδας του Πασκουάλ, που στην ουσία «έσβησαν» τις 18 ασίστ, με πιο κομβικό βέβαια αυτό στο φινάλε από τον Γκιστ. Ισορροπημένη η κατάσταση στα ριμπάουντ, ενώ η Μπάγερν ήταν καλύτερη μόνο στα τρίποντα, κυρίως επειδή σούταρε λιγότερα (4/13, 30%).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ