24.2 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Αυλαία για τον Βινς Κάρτερ (vids)

Είναι ο τελευταίος μεγάλος της γενιάς του που ακόμη βρίσκεται στο παρκέ. Και την απόφαση να το εγκαταλείψει μάλλον δεν την πήρε κι εύκολα. Την πήρε όμως και ο Βινς Κάρτερ ανακοίνωσε πως η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία του στο ΝΒΑ.

Ο Κάρτερ, ένας από τους πλέον θεαματικούς παίκτες, που έκαναν το παιχνίδι απλά πιο όμορφο από όσο ήδη είναι, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του. Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το The Jump του ESPN. Θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση έχοντας κάνει ρεκόρ ως ο παίκτης που έχει αγωνιστεί περισσότερες σεζόν στο ΝΒΑ: Συνολικά 22! Δείτε και πως έγινε η ανακοίνωση μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Ο Κάρτερ είναι 42 χρονών, γεννήθηκε στην Ντεϊτόνα Μπιτς στην Φλόριντα, αποφοίτησε από το Νορθ Καρολάινα και αγωνίστηκε στους Τορόντο Ράπτορς, τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, τους Ορλάντο Μάτζικ, τους Φίνιξ Σανς, τους Ντάλας Μάβερικς, τους Μέμφις Γκρίζλις, τους Σακραμέντο Κινγκς και τους Ατλάντα Χοκς. Έχει αγωνιστεί σε οχτώ All Star Game, είχε αναδειχθεί ρούκι της χρονιάς το 1999, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων το 2000 κι έχει δύο χρυσά μετάλλια με την Εθνική ΗΠΑ (2000, Ολυμπιακοί Αγώνας και 2003, Παναμερικανικό Πρωτάθλημα).

Δύσκολα θα ξεχάσει κανείς μία από τις πλέον αγαπημένες φάσεις του παγκοσμίου μπάσκετ όταν πέρασε πάνω από τον Βάις στο Σίδνεϊ στον αγώνα ΗΠΑ-Γαλλία για να καρφώσει.

Δείτε και ένα βίντεο με το καλύτερο κάρφωμα που έκανε κάθε χρονιά από αυτές που αγωνίστηκε:

Και τα καλύτερα της σεζόν που ολοκληρώθηκε... Στα 42 του!

Κι αν για τον Ντουέιν Ουέιντ η φράση που συνόδευσε την σεζόν της αποχώρησής του ήταν το one last dance, για τον Κάρτερ πρέπει να είναι το One Last Dunk! Όπως γράφει και το Slam, απλά απολαύστε αυτή την τελευταία του σεζόν!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ