28.1 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ασπρόμαυρη» προέλαση, λετονικά χαμόγελα στην παράταση (vids)

Η 5η αγωνιστική του Champions League ξεκίνησε ιδανικά για τα ελληνικά «χρώματα», με τον ΠΑΟΚ να περνά από την Τσεχία, ενώ το πρώτο «θρίλερ» βάφτηκε στα χρώματα της Βέντσπιλς στην παράταση.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Α' Όμιλος

Ένα αρκετά καλό δεύτερο ημίχρονο αρκούσε στη Μούρθια, για να πάρει το «διπλό» στην Πολωνία, με 87-68 κόντρα στην Άνβιλ. Οι Ισπανοί είχαν το προβάδισμα στο ημίχρονο (37-39) και συνέχισαν εμφατικά στο δεύτερο ημίχρονο, αποφασισμένοι να «καθαρίσουν», με τους Σάρλον Κλουφ και Σαντιέλ Ρόχας να έχουν από 15 πόντους, ενώ από 19 είχαν οι Μίχαλ Μίχαλακ και Τσέις Σίμον στην αντίπερα όχθη.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Ένα «χιτσκοκικό» φινάλε στην παράταση είχε νικήτρια τη Βέντσπιλς, με 93-92 επί της Λούντβιγκσμπουργκ. Οι Λετονοί γλίτωσαν χάρη στον Λόμας, που με τρίποντό του έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο κι εκεί, με τον Μάρις Γκούλμπις να φτάνει τους 19 πόντους και τον Άαρον Τζόνσον να προσθέτει 17 πόντους με 13 ασίστ, το αποτέλεσμα ήρθε, αφού μετά το τρίποντο του Μάλκολμ Χιλ και το λάθος των γηπεδούχων, ο Τζόουνς αστόχησε στο σουτ για το «διπλό» των Γερμανών, για τους οποίους πήγαν στράφι οι 19 πόντοι με επτά ριμπάουντ του πρώτου.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Η Νίζνι πήρε τη δεύτερη νίκη της, χάρη στο 85-71 με αντίπαλο τη Λε Μαν. Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 20-12 στην πρώτη περίοδο, ελέγχοντας πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης μέχρι το φινάλε, με τον Κρίστοφερ Σεράποβιτς να σημειώνει 15 πόντους με οκτώ ριμπάουντ και τον Ιβάν Στρεμπκόφ να προσθέτει 15 πόντους με εννέα ασίστ. Οι 13 πόντοι του Ντεμέτριους Κόντζερ και του Ουίλφριντ Γιεγκέτ δεν έφταναν για τη γαλλική ομάδα.

Τρίτη 6/11:

Άνβιλ-Μούρθια 68-87
Νίζνι-Λε Μαν 85-71
Βέντσπιλς-Λούντβιγκσμπουργκ 93-92 (84-84 κ.α.)

Τετάρτη 7/11:

Αβελίνο-Μπάνβιτ

Β' Όμιλος:

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση με την... απλή μέθοδο των τριών και κέρδισε στον πρώτο του αγώνα επί τσεχικού εδάφους, με 94-69 απέναντι στην Οπάβα. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, όταν σοβαρεύτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και ξεπέρασαν το αρχικό «σοκ» των πολλών τριπόντων των γηπεδούχων, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και πήραν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, ερχόμενοι ίσως σιγά σιγά σε «μονοπάτι» πρόκρισης.

Δείτε όσα έγιναν στον αγώνα ΕΔΩ.

Η Βενέτσια ήταν επιβλητική στη Βόννη και πέρασε με 94-84. Το 20-34 ήταν ένα καλό εφαλτήριο, με τους Ιταλούς να έχουν τον πρώτο λόγο διαρκώς, σε ένα ματς όπου ο Όστιν Ντέι είχε 21 πόντους, ενώ ο Μάικ Μπράμος ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους και 4/6 τρίποντα. Για τη γερμανική ομάδα, ο Τζόσουα Μέιο είχε 26 πόντους με έξι ασίστ.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Τρίτη 6/11:

Οπάβα-ΠΑΟΚ 69-94
Τενερίφη-Χολόν 86-52
Βόννη-Βενέτσια 84-94
Ναντέρ-Φριμπούρ 94-87

Γ' Όμιλος:

Η Λιετκαμπέλις έφτασε άνετα στη δεύτερη φετινή της νίκη, καταβάλλοντας την Ντιζόν με 78-62. Η λιθουανική ομάδα είχε τον έλεγχο, αλλά οι αντίπαλοί τους ήταν ανταγωνιστικοί για 30 λεπτά, με ένα επιμέρους σκορ 28-18 στην τελευταία περίοδο να τους αποτελειώνει, μαζί με τον Σίμας Γιασάτις των 16 πόντων. Για τους ηττημένους, ο Γκάβιν Ουέαρ είχε 13 πόντους με εννέα ριμπάουντ.

Αποστολή Αμβέρσα... εξετελέσθη για την Μπάμπεργκ, που πήρε το «διπλό» με 85-76. Οι παίκτες του Άιναρς Μπαγκάτσκις, παρότι είδαν τους Βέλγους να επιστρέφουν και να φέρνουν το ματς στα ίσια μετά το 15-30 του πρώτου δεκαλέπτου, ξαναπήραν τα ηνία κι έφτασαν στο ροζ φύλλο με τρομερό τον Στέφαν Γέλοβατς στους 30 πόντους με επτά ριμπάουντ, τη στιγμή ο Ίσμαελ Μπάκο είχε 25 πόντους με έξι ασίστ για τους γηπεδούχους, αλλά δεν αρκούσε αυτό, ούτε και το double double 16 πόντων με 11 ριμπάουντ του Πάρις Λι.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Τρίτη 6/11:

Λιετκαμπέλις-Ντιζόν 78-62
Άντβερπ-Μπάμπεργκ 76-85

Τετάρτη 7/11:

ΑΕΚ-Φουενλαμπράδα
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Νίμπουρκ

Δ' Όμιλος:

Τετάρτη 7/11:

Ολίμπια Λιουμπλιάνας-Νεπτούνας
Μπεσίκτας-Μπολόνια
Μπαϊρόιτ-Οστάνδη
Στρασμπούρ-Προμηθέας Πατρών



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ