24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

«Ασθένειες» που ψάχνουν γιατρικό

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θύμισε κάτι από... πέρσι και μοιραία ηττήθηκε στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου.

Εδώ και χρόνια οι πρωταθλητές Ελλάδας ταλανίζονται από ένα πρόβλημα το οποίο δείχνουν ότι δεν μπορούν -τουλάχιστον προς το παρόν- να το λύσουν. Αυτό είναι η αδυναμία τους για εύκολες νίκες μακριά από την έδρα τους. Οι «πράσινοι» όφειλαν να παρουσιαστούν καλύτεροι και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα που θα τους έφερνε στο 2-0 και θα έβλεπαν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Δυστυχώς γι' αυτούς, το ίδιο αποδείχτηκε και στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, μετά την ήττα στη Βαυαρία.

Το «τριφύλλι» έμοιαζε στην αρχή να παίζει ένα «δικό» του παιχνίδι. Ήταν φανερό ότι υπήρχε ποιοτική διαφορά μεταξύ των αντιπάλων, ενώ οι Έλληνες οπαδοί έδωσαν δυναμικό «παρών» κι έκαναν την επιβλητική «Audi Dome Arena» να θυμίζει κάτι από ΟΑΚΑ.

Αντίθετα με άλλες περιπτώσεις, ο Λεκαβίτσιους ήρθε από τον πάγκο και δικαίωσε τον Τσάβι Πασκουάλ για την επιλογή του, καθώς παρά τα μικρά λαθάκια στα οποία υπέπεσε συνολικά η παρουσία του ήταν σίγουρα θετική. Το πρόβλημα με τον Ματ Λοτζέσκι έπαιξε ρόλο στο επιθετικό πρόβλημα του δευτέρου ημιχρόνου, την ώρα που ο Νικ Καλάθης έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που τελειώνει έναν αγώνα με εννιά πόντους κι οκτώ ασίστ κι όλοι συμφωνούν ότι βρέθηκε σ' ένα μέτριο βράδυ. Κι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ο Καταλανός τεχνικός έχει ευθύνες διότι οι αγώνες που κρίνονται στο τέλος συνήθως δεν καταλήγουν όπως θα έπρεπε για τον Παναθηναϊκό. Αν στο πρώτο ημίχρονο το σχήμα με τους τρεις γκαρντ απέδωσε, στο δεύτερο μέρος και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξαν κάποιες αργές αντιδράσεις από τον πάγκο. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η παρουσία του Ντεσόν Τόμας στην πεντάδα, στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Ο Αμερικανός υστέρησε και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ παράλληλα δέχτηκε πόντους από τον προσωπικό του αντίπαλο που επέτρεψαν στην Μπάγερν να ξεφύγει. Θα έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα από το γήπεδο.

Το λάθος του Τζέιμς Γκιστ ήταν απλά το «κερασάκι» σε μία πικρή τούρτα, καθώς φάνηκε η έλλειψη καθαρού μυαλού σ' εκείνο το σημείο. Αν κάτι πρέπει να κρατήσουν οι «πράσινοι» από αυτόν τον αγώνα, είναι η απόδοση του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος απέδειξε -αν και δεν είχε να αποδείξει κάτι επί της ουσίας- ότι ήταν τουλάχιστον παράξενο να θεωρείται «στοίχημα». Ο Αμερικανός σκόρερ αλλά και ο Νίκος Παππάς έδειξαν παράλληλα και αμυντική προσήλωση κι αυτό πρέπει να τους πιστωθεί, όπως απαρατήρητη δεν πέρασε και η πολύ καλή παρουσία του Ντίνου Μήτογλου.

Χρόνος για χάσιμο ή για δεύτερες σκέψεις δεν υπάρχει, αφού ακολουθεί αύριο (18/10) ο αγώνας με την Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ όπου η επιστροφή στην... κανονικότητα είναι η μόνη λύση. Όσο για το πόσο κακή ήττα ήταν η συγκεκριμένη, αυτό θα φανεί στο τέλος. Με 28 αναμετρήσεις μπροστά του ακόμα, ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα έχει τις ευκαιρίες να ρεφάρει. Για να το πετύχει αυτό όμως θα πρέπει να ξεπεράσει τις «ασθένειες» που τον ταλαιπωρούν σταθερά όταν φεύγει μακριά από το γήπεδό του... Αν θα τα καταφέρει, θα φανεί σύντομα, καθώς σε δύο εβδομάδες θα ταξιδέψει στην Ποντγκόριτσα για τον αγώνα με την Μπουντούτσνοστ. Κι εκεί το λάθος δεν συγχωρείται.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ