26.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ας τελειώνει και… ραντεβού στα playoffs (vid)

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια απλούστατη αποστολή πρόκρισης, με το ΟΑΚΑ και τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο να νικούν την Μπουντούτσνοστ και να οδηγούν την ομάδα στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, μακριά από κάθε σενάριο.

Στην Ποντγκόριτσα πέτυχε το πρώτο του φετινό «διπλό». Η μοίρα τον φέρνει, τώρα, ώστε με μια νίκη εναντίον της ίδιας ομάδας, να «σφραγίσει» την παρουσία του στα playoffs της φετινής Ευρωλίγκα. Τώρα, αν θα είναι 6ος ή 7ος, πέφτοντας πάνω στη Ρεάλ ή την ΤΣΣΚΑ, αυτό θα εξαρτηθεί από τους Μοσχοβίτες και την Μπασκόνια. Αυτό που νοιάζει τον Ρικ Πιτίνο και τους παίκτες του, είναι το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο.

Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, βρέθηκε για ένα μεγάλο διάστημα να δίνει την αίσθηση, ότι δεν αξίζει καν να διεκδικεί την πρόκριση. Τη στιγμή, που είναι... καβάλα στο άλογο, βλέποντας ένα τόσο αρνητικό κλίμα να αλλάζει, πρέπει να νιώθει ήδη κερδισμένος για όσα έχει πετύχει. Η πρόκριση θα είναι το αποκορύφωμα και θα επικυρωθεί απόψε (4/4, 21:00, Novasports1HD) απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, που έρχεται να παίξει για το ονόρε, ενώ στο μυαλό της έχει το πώς θα πάρει «διπλό» στο Ζάγκρεμπ σε μερικές μέρες, για να περάσει στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, έχοντας όμως τον Γιασμίν Ρέπεσα στον πάγκο της, σε αντίθεση με την παρουσία του Αλεκσάνταρ Ντζίκιτς στον πρώτο γύρο.

Και η παράδοση, άλλωστε, δεν είναι για «σπάει» για τον πλήρη - μοναδική απουσία η δεδομένη του Παππά - Παναθηναϊκό. Πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχει και χρέος του είναι να τις κάνει έξι. Για να τελειώνει η δουλειά και να μην μπλέξει σε κανένα από τα σενάρια, μεταξύ των 64 της Ευρωλίγκα, που φέρνουν αποκλεισμό. Να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να ζήσει μια όμορφη περιπέτεια στα playoffs.

Θυμηθείτε τον αγώνα του πρώτου γύρου:

Η προϊστορία των δύο ομάδων:

01/11/2001: Παναθηναϊκός-Μπουντούτσνοστ 91-82
17/01/2002: Μπουντούτσνοστ-Παναθηναϊκός 72-84
09/10/2002: Παναθηναϊκός-Μπουντούτσνοστ 87-71
11/12/2002: Μπουντούτσνοστ-Παναθηναϊκός 84-92
02/11/2018: Μπουντούτσνοστ-Παναθηναϊκός 67-72



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ