21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρνητικό ρεκόρ επί ημερών Σφαιρόπουλου

Πέραν του ότι έχασε από την ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά τις 19 Δεκεμβρίου 2004 και του ότι έχασε μεγάλο μέρος των ελπίδων του για την πρωτιά στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός έκανε στο ΟΑΚΑ μία κακή εμφάνιση. Τη χειρότερη σε ματς κανονικής περιόδου επί ημερών Σφαιρόπουλου.

 

Αυτό «λένε» οι αριθμοί αφού οι 51 βαθμοί στο ranking, που αποτυπώνει συγκεντρωτικά όλους τους αριθμούς της ομάδας, είναι η χειρότερη επίδοση των ερυθρόλευκων στα 82 ματς κανονικής περιόδου με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο τους. Η προηγούμενη χαμηλότερη ήταν εκείνη των 61 βαθμών στο περσινό, εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

 

Οι ερυθρόλευκοι είχαν αρκετές αρνητικές επιδόσεις στο σημερινό ντέρμπι…

 

*Οι 62 πόντοι τους αποτελούν αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων 32 αγώνων πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ. Θα πρέπει να γυρίσουμε στα ημιτελικά των πλέι οφ του 2003 όταν ο Ολυμπιακός σημείωσε σε ένα από τα παιχνίδια της σειράς 61 πόντους κι έχασε με 74-61. Ακολούθησαν 16 εντός και 15 εκτός έδρας ματς με την «Ένωση» με τον Ολυμπιακό να φτάνει σε μεγαλύτερη επιθετική επίδοση..

 

*Η προηγούμενη χειρότερη του φετινού πρωταθλήματος για τους ερυθρόλευκους, ήταν οι 68 πόντοι κόντρα στον Παναθηναϊκό ενώ η προηγούμενη χειρότερη επιθετική επίδοση κανονικής περιόδου ήταν εκείνη των 59 πόντων που σημείωσε πέρσι κόντρα στους «πράσινους».

 

*Ο Ολυμπιακός σημείωσε στη χειρότερη φετινή επίδοση του στα τρίποντα σουτάροντας με μόλις 20,68% (6/29). Το προηγούμενο χειρότερο ποσοστό του ήταν εκείνο του 1ου τελικού των περσινών πλέι οφ όταν σούταρε με 20% (5/25).

 

*Στατιστικό χαμηλό και στα επιθετικά ριμπάουντ με τους ερυθρόλευκους να έχουν μόλις τρία. Την ίδια επίδοση είχαν στον 4ο τελικό των περσινών πλέι οφ ενώ για να βρούμε ανάλογη σε παιχνίδι κανονικής περιόδου πρέπει να γυρίσουμε δύο χρόνια πίσω στο ματς με την Κολοσσό στη Ρόδο όταν είχε και πάλι τρεις.

 

*Ήταν από τις χειρότερες εμφανίσεις στη σπουδαία καριέρα του Σπανούλη κάτι που επιβεβαιώνουν τα εννιά λάθη και το -7 στο ranking. Τα εννιά λάθη μάλιστα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ καριέρας. Είχε από επτά τρεις φορές με το Μαρούσι, μία με τον Παναθηναϊκό κι άλλες τρεις με τον Ολυμπιακό.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ