21.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρνείται να χάσει

Η ΤΣΣΚΑ αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει, παρότι το προσπάθησε αρκετά. Νίκησε στη Μόσχα τη Ζαλγκίρις με 99-97 ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση και το οποίο η Ζαλγκίρις έμοιαζε να το έχει στο τσεπάκι τρία λεπτά πριν από τη λήξη. Όμως ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Νέιτ Ουόλτερς, που αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα, είχαν διαφορετική άποψη.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από την αρχή ως το τέλος του. Η Ζαλγκίρις με καλή άμυνα δεν επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να επιβάλει το ρυθμό της και κατάφερνε να διατηρεί σε μεγάλα σημεία του αγώνα ένα μικρό προβάδισμα. Στο 37' μάλιστα με τρίποντο του Γκριγκόνις προηγήθηκε με διαφορά 9 πόντων (80-71) και έδειξε να αγκαλιάζει τη νίκη. Όμως ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δεν είχε πει την τελευταία λέξη του.

Πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δύο τρίποντα συν ένα ακόμα καλάθι στο τέλος έδωσαν τη δυνατότητα στην ΤΣΣΚΑ να τρέξει σερί 15-6, να ισοφαρίσει 86-86 και να στείλει τον αγώνα στην παράταση. 

Εκεί το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρις εσχάτων. Ο Ροντρίγκεθ έκανε το 97-94, οι Γκριγκόνις και Καβαλιάουσκας με βολές ισοφάρισαν 97-97 και ο Νέιτ Ουόλτερς καταδίκασε στο τέλος τη Ζαλγκίρις. Πρώτα με το φάουλ στον Κλάιμπερν, με το οποίο ο Αμερικανός έκανε το 99-97 και στη συνέχεια με το τρίποντο που έχασε στην εκπνοή και το οποίο σφράγισε τη νίκη της ΤΣΣΚΑ.

Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν ο άνθρωπος που έσωσε την ΤΣΣΚΑ. Με το δικό του κρεσέντο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση κι εκεί ήταν αυτός που επίσης έδωσε κρίσιμες λύσεις. Τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 6/10 τρίποντα και 6 ασίστ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Και οι δύο ομάδες εκτέλεσαν μαζί 67 βολές. 31 η ΤΣΣΚΑ και 36 η Ζαλγκίρις με καλά ποσοστά αμφότερες (81% η ΤΣΣΚΑ και 83% η Ζαλγκίρις)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ