29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

«Αρκούδα», γιορτή για τρεις και… πάλι τα ίδια (vids)

Η δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα βρήκε τα ελληνικά «χρώματα» στην πρώτη τους ήττα, με τον Παναθηναϊκό να μην τα καταφέρνει στο Μόναχο, φέρνοντας... μνήμες ενός πολύ πρόσφατου παρελθόντος που ήθελε να αφήσει πίσω του, όπως και η Μπαρτσελόνα, που είδε την Γκραν Κανάρια να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Ευρωλίγκα, ενώ Νταρουσάφακα-Μπάγερν έκαναν επίσης «σεφτέ», με την ΤΣΣΚΑ να μένει όρθια στο Τελ Αβίβ.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε την... παθογένεια των εκτός έδρας αγώνων του στο Μόναχο και ηττήθηκε με 80-79 από την Μπάγερν στις λεπτομέρειες. Οι «πράσινοι» έμοιαζαν έτοιμοι να πάρουν ένα σημαντικό «διπλό» που θα τους έβαζε σε... τροχιά «3 στα 3» με το επικείμενο εντός έδρας ματς με την Γκραν Κανάρια, αλλά ο Τζέιμς Γκιστ έκανε ένα τραγικό λάθος στα τελευταία δευτερόλεπτα και το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ έχασε την ευκαιρία να κάνει την τελευταία επίθεση και μαζί το παιχνίδι.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε με δυσκολία από το Τελ Αβίβ, αλλά στο τέλος μετρά το 89-86 που έφερε το «2 στα 2». Με τον Νάντο Ντε Κολό σε απίστευτη ημέρα και καταφέροντας να μείνει ψύχραιμη απέναντι στην πίεση των γηπεδούχων στο φινάλε, που δεν μπόρεσαν να προσφέρουν το καλύτερο... δώρο γενεθλίων που περίμενε ο Σιμόν Μιζράχι, η «Αρκούδα» έφτασε μέχρι το πρώτο της φετινό «διπλό».

Η Νταρουσάφακα έκανε το δικό της «σεφτέ» με 71-63 κόντρα στην Μπουντούτσνοστ, που δείχνει να ξεκινά να μένει πίσω. Με τον άλλοτε... δικό μας, Ζάνις Πέινερς, σε εξαιρετική ημέρα, η τουρκική ομάδα ξεκίνησε θετικά τις εντός έδρας υποχρεώσεις της κι έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο από εκείνο της πρεμιέρας με τη Ρεάλ, έχοντας τον Λετονό να... πυροβολεί κατά ριπάς.

Ο Κλέβιν Χάνα ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών και η Γκραν Κανάρια πανηγύρισε την ιστορική πρώτη νίκη της στη διοργάνωση, σε... εμφύλιο με την Μπαρτσελόνα, με 87-86. Οι «Μπλαουγκράνα» ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα, αλλά σύντομα αυτό το ξεκίνημα θα «ξεφούσκωνε», με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στη διεκδίκηση της νίκης σύντομα και να τα καταφέρνουν, εν τέλει, με την ψυχραιμία του προαναφερθέντος «άσου» τους, τη στιγμή που το σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς δείχνει να επαναλαμβάνει τις... αποτυχίες των προηγούμενων δύο ετών.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Τρίτη 16/10:

Νταρουσάφακα-Μπουντούτσνοστ 71-63
Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 86-89
Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός 80-79
Γκραν Κανάρια-Μπαρτσελόνα 87-86

Τετάρτη 17/10:

Αναντολού Εφές-Ζαλγκίρις
Φενέρμπαχτσε-Χίμκι
Αρμάνι Μιλάνο-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπασκόνια-Ολυμπιακός



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ