24.4 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Από το Εurocup στο BCL και η Τόφας!

Συνεχίζει να... κλέβει τις ομάδες από το Εurocup τo BCL και να αναβαθμίζεται συνεχώς με την Τόφας να αποτελεί τη νέα ηχηρή προσθήκη της διοργάνωσης της FIBA.

Το ΒCL δικαιολογημένα έχει... κλέψει τις εντυπώσεις στην άτυπη μάχη με το Εurocup και σε λιγο χρονικό διάστημα κατάφερε να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τρεις ομάδες που βρίσκονταν στην... οικογένεια της Εuroleague τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα μετά την Νταρουσάφακα και τη Ρίτας Βίλνιους ήρθε σε συμφωνία με την τουρκική Τόφας η οποία αγωνιζόταν από την περίοδο 2017/18 στο Εurocup ενώ είχε το δικαίωμα να δώσει το παρών στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν, καθώς είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αυτή είναι η πέμπτη ομάδα που προστίθεται στην διοργάνωση του BCL μετά τις Νταρουσάφακα, Ρίτας Βίλνιους, Μπιλμπάο και Φορτιτούντο Μπολόνια. Να υπενθυμίσουμε ότι στην τουρκική ομάδα αγωνίζονται οι άλλοτε παίκτες του Παναθηναϊκού, Ματ Λοτζέσκι και ο Ράιον Μπράουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τόφας:

«Το κλαμπ μας, το οποίο βρίσκεται στο Eurocup από το 2017, είχε σημαντικές εμπειρίες κατά τη διάρκεια αυτής της τριετούς περιόδου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους οργανισμούς Euroleague και Eurocup για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η ειδική πρόσκληση που λάβαμε από τον οργανισμό FIBA ​​Basketball Champions League είναι ένας πιο κατάλληλος τρόπος για τη στρατηγική και τον μελλοντικό σχεδιασμό των συλλόγων μας, και ότι θα λάβουμε μέρος στο BCL για να είμαστε αποτελεσματικοί από την επόμενη σεζόν. Πιστεύουμε ότι το Champions League του Μπάσκετ έχει αυξημένη δυναμική στην Ευρώπη και ότι μπορεί να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ευρωπαϊκού μπάσκετ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με το επιχειρηματικό του σχέδιο και τα αθλητικά του κριτήρια.

Έχει συμμετάσχει σε οργανισμούς της FIBA ​​πολλές φορές στο παρελθόν: Cup Winners 'Cup (Saporta Cup), Korac Cup, FIBA ​​Euroleague και FIBA ​​EuroChallenge. Η λέσχη μας, η οποία έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες από την ίδρυσή της εστιάζοντας στον αθλητισμό και την ανάπτυξη των νέων, θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει με υπερηφάνεια τη χώρα μας και την Προύσα σε αυτό το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στους αγώνες μας στο FIBA ​​Basketball Champions League, έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς μπάσκετ της Ευρώπης, δηλώνουμε ότι θέλουμε να δούμε όλους τους οπαδούς μας μαζί μας και προσβλέπουμε σε νέες νίκες μαζί».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ