20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Από τον “χορό των μελλοθάνατων” στο κόλπο των πλέι οφ (infographics)

Οταν ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέλαβε τον Άρη, η ομάδα βρισκόταν σε οριακό βαθμολογικά σημείο “φλερτάροντας” με την καταστροφή. Ότι κι αν άλλαξε στο διάστημα από τις 22 Μαρτίου -όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Βαγγέλη Αγγέλου- η ουσία είναι πως ο Άρης που ήταν “στην κόψη του ξυραφιού” βρέθηκε στο σημείο να διεκδικεί την είσοδο του στα πλέι οφ. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει την Κυριακή στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό στον “τελικό” της 8ης θέσης, όσα πέτυχαν ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας σε αυτές τις 50 περίπου μέρες συνιστούν “παράσημο”. Πολύ περισσότερο για μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε σε όλα τα επίπεδα φέτος.

 

Στο ερώτημα αν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ του Άρη του Γιαννάκη και εκείνον του Αγγέλου, οι απαντήσεις δεν είναι προφανείς και πολύ περισσότερο ασφαλείς. Ο Άρης νίκησε στα τρία τελευταία παιχνίδια του και σε τέσσερα από τα έξι με τον Αγγέλου όμως ο αντίλογος -προς υπεράσπιση και του Γιαννάκη- μπορεί να είναι ότι ευνοήθηκε ο νυν προπονητής και φυσικά η ομάδα από το πιο βατό πρόγραμμα που είχε στο διάστημα της παρουσίας του στο “Παλέ”.

 

Ας περιοριστούμε λοιπόν σε πιο αντικειμενικά δεδομένα. Βασιζόμενοι σε όσα δείχνουν οι αριθμοί, η σύγκριση του Άρη των πρώτων 19 αγωνιστικών στο διάστημα στο οποίο είχε στον πάγκο του δηλαδή τον Γιαννάκη και σε εκείνων των έξι τελευταίων στις οποίες προχώρησε με τον Αγγέλου στο “τιμόνι”, δείχνουν δύο βασικές διαφορές: Στην άμυνα και στη δημιουργία.

 

Ο Άρης των τελευταίων έξι αγωνιστικών μείωσε σημαντικά το αμυντικό παθητικό του, κατά 10 πόντους σε σύγκριση με τις πρώτες 19. Στην επίθεση δεν έγινε πιο παραγωγικός. Προσπάθησε ωστόσο και κατάφερε όπως δείχνουν οι αριθμοί, να φτάσει στο καλάθι με περισσότερες συνεργασίες έχοντας +2,3 ασίστ. Έτσι, ίσως, εξηγείται και η αύξηση του ποσοστού των “κιτρινόμαυρων” από το τρίποντο κατά 4%.

 

Ιδού λοιπόν οι αριθμοί των δύο περιόδων του φετινού Άρη στη Stoiximan.gr Basket League...

 

 

Υπάρχει και μία προέκταση της αλλαγής της εικόνας του Άρη, που αποτυπώνεται στο παιχνίδι του Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο διεθνής γκαρντ σε αυτά τα έξι τελευταία παιχνίδια του Άρη μπορεί να περιόρισε κάπως την επιθετική παραγωγικότητα του όμως έδωσε μεγαλύτερη βοήθεια σε άλλους τομείς, στη δημιουργία δηλαδή και στα ριμπάουντ.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ