22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Από τον Μπάρλοου στον Γκος (infographics)

Ο Φιλ Γκος έδωσε σήμερα προφορικά τη θετική απάντηση του στον ΠΑΟΚ κάτι που πιθανότατα θα επιβεβαιωθεί και επίσημα στη διάρκεια της αυριανής μέρας με την ανακοίνωση της ΚΑΕ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπει σε μια πολύ ξεχωριστή λίστα Αμερικανών που φόρεσαν για δύο συνεχόμενες σεζόν τα ασπρόμαυρα. Σε αυτήν είχαν μπει πριν από τον 35χρονο γκαρντ, άλλοι πέντε Αμερικανοί.

 

 

ΚΕΝ ΜΠΑΡΛΟΟΥ

Ο Κεν Μπάρλοου είναι ο πρώτος αυτής της λίστας. Είναι άλλωστε και ο μόνος Αμερικανός στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έπαιξε με τη φανέλα του για τρεις συνεχόμενες σεζόν. Βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη λίγο μετά την έναρξη της σεζόν 1990-91 αντικαθιστώντας τον Ίρβιν Τόμας για να μείνει στην πόλη μέχρι το καλοκαίρι του 1993.

 

 

ΠΕΡΙ ΚΑΡΤΕΡ

Αυτός που δύσκολα θα θυμούνται πολλοί, είναι ο Πέρι Κάρτερ. Αμερικανός που αγωνίστηκε ως κοινοτικός με τον Δικέφαλο τις σεζόν 2001-03 με προπονητή τον Μπάνε Πρέλεβιτς αρχικά και τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στη συνέχεια.

 

 

ΚΕΝΙ ΓΚΡΕΓΚΟΡΙ

Μία ιδιαίτερη περίπτωση αυτής της λίστας Αμερικανών του ΠΑΟΚ, είναι ο Κένι Γκρέγκορι. Ο Αμερικανός έπαιξε με τα ασπρόμαυρα τη σεζόν 2008-09 ωστόσο αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2009 για τη Βαλένθια και επέστρεψε για τη σεζόν 2009-10. Ουσιαστικά έπαιξε δηλαδή για δύο σερί σεζόν στον ΠΑΟΚ αλλά με μία παρένθεση μερικών μηνών.

 

 

ΝΤΑΝΤΕ ΣΤΙΓΚΕΡΣ

 

Παραμονές των πλέι οφ του 2011, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει τριπλή κίνηση με τους Σβόνκο Μπούλιαν, Ντιόντε Κρίστμας και Ντάντε Στίγκερς. Ο τελευταίος “κέρδισε” τον Σούλη Μαρκόπουλο που τον κράτησε στην Πυλαία και για τη σεζόν 2011-12.

 

 

ΚΙΘ ΚΛΑΝΤΟΝ

Ο τελευταίος, πριν τον Γκος, που πέρασε δύο διαδοχικές σεζόν στα ασπρόμαυρα ήταν ο Κιθ Κλάντον. Αποκτήθηκε στα τέλη της περιόδου 2015-16 και επέστρεψε για την περίοδο 2016-17.

 

 

*ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ