26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Από τη Ρωσία με… αγάπη!

Η Χίμκι επικράτησε της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο με 87-74, μετατρέποντας σε άνετο περίπατο, μία αναμέτρηση που αναμενόταν να είναι ντέρμπι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Χίμκι να μπαίνει σε θέση οδηγού και να προηγείται χάρη σε δύο γρήγορα καλάθια του Γιάνις Τίμα κι ένα του Μπούκερ. Το 0-6, μετατράπηκε σε 11-11 , περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου κι από τότε οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου που έκλεισε με την Μπάγερν μπροστά με 19-17. Βασικός συντελεστής στο αποτέλεσμα αυτό ήταν ο Γκρεγκ Μονρό, που είχε ήδη 8 πόντους. Στην 2η περίοδο το σκηνικό παρέμεινε ίδιο για μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Μονρό κουβαλούσε τους γηπεδούχους, έχοντας φτάσει τους 14 πόντους,  ο Τίμα απαντούσε με τους δικούς του 13, και ο Σβεντ να στέκεται άξιος συμπαραστάτης έχοντας 9 πόντους και 4 ασίστ. Η Χίμκι έκλεισε το πρώτο μέρος, όπως ακριβώς το άνοιξε, με 6-0 σερί και το σκορ να διαμορφώνεται σε 37-44.

Το δεύτερο μέρος άνοιξε με την Μπάγερν να μην αρκείται στο μέχρι εκείνη τη στιγμή αγαπημένο της σερί (6-0) και να το μετατρέπει αυτή τη φορά σε 12-0. Η ομάδα του του Κουρτινάιτις ξέφυγε με +19 και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Με τους Τίμα, Σβέντ, Γκιλ και Μπούκερ να γίνονται από νωρίς διψήφιοι και  να αποτελούν μόνιμη απειλή, οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να σκληρύνουν την άμυνα και να επιστρέψουν στο ματς. Η 3η περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 55-70 και την ομάδα του Ράντονιτς να μη δείχνει να έχει τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει. Η 4η περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο με τελικό σκορ το 74-87.

ΟΙ ΔΙΨΗΦΙΟΙ: Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν για άλλη μία φορά ο κορυφαίος της ομάδας του έχοντας 19 πόντους, 9 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Ωστόσο αυτή τη φορά είχε και άξιους συμπαραστάτες, αφού Τίμα (13 π.), Γκιλ (17 π.) και Μπούκερ (13 π.) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και προσέφεραν τα μέγιστα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Χίμκι ξεκίνησε το παιχνίδι με σερί 6-0, έκλεισε το ημίχρονο επίσης με σερί 6-0 και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με 12-0 σερί, γεγονός που αποτέλεσε βασικό στοιχείο, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι, ώστε να φτάσει στην άνετη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ