26.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Από την αμφιβολία στα εύσημα ο Παναθηναϊκός (pics)

Ο Ρικ Πιτίνο αναρωτήθηκε εάν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα επιλέξει τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξήγησε πως εάν χάσουν από την Μπούντουσνοστ θα είναι μεγάλη αποτυχία για όλους.

Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν στο ΟΑΚΑ το συγκρότημα από το Μαυροβούνιο στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας (04/04, 21.00), στην αναμέτρηση που θα κρίνει την πορεία τους στη διοργάνωση. Ο προπονητής τους, μιλώντας στη Media Day της Τετάρτης (03/04), στάθηκε αρχικά στα σενάρια πρόκρισης: «Είναι τόσα πολλά τα σενάρια. Με νίκη θα είμαστε έβδομοι ή έκτοι. Να δούμε όπως πώς θα παίξει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (σ.σ. κόντρα στην Μπασκόνια), της οποίας ο αγώνας προηγείται. Θέλει να μας αντιμετωπίσει ή όχι;», αναρωτήθηκε.

Για το σερί των «πρασίνων», που ανακόπηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης, επεσήμανε: «Χάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι μας. Το συζητήσαμε. Παίξαμε 35 καλά λεπτά και μετά κάναμε λάθη. Είναι μια επικίνδυνη ομάδα η Μπούντουσνοστ. Ελεύθεροι στο στιλ, δεν έχουν κάτι να χάσουν, σουτάρουν πολλά τρίποντα. Στη Φενέρμπαχτσε "χτύπησαν" το ματς, στη Βαρκελώνη ήταν δέκα πόντους μπροστά πριν γυρίσει εις βάρος τους το αποτέλεσμα. Οπότε δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Νικήσαμε τον εαυτό μας. Το καταλάβαμε. Η επιτυχία είναι δύσκολη. Κερδίσαμε έξι ματς στη σειρά, νομίζαμε πως κερδίσαμε. Πρέπει, όμως, να δώσουμε τα εύσημα στον αντίπαλο που είχε πολύ καλές επιλογές, σε αντίθεση με εμάς. Πριν από δύο μήνες αμφιβάλλατε όλοι για τον Παναθηναϊκό κι αν θα μπορέσει να προκριθεί. Νομίζω πως η ομάδα πρέπει να πάρει τα εύσημα που έφθασε έως εδώ, τους τελευταίους δύο μήνες, γιατί άλλαξε την προσωπικότητά της, την κουλτούρα της. Άλλαξε τα πάντα γύρω από τη γωνία που έβλεπε τα παιχνίδια».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο η Ευρωλίγκα θυμίζει το ΝΒΑ, ο 66άχρονος τεχνικός εξήγησε πως μοιάζει περισσότερο με το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ: «Δεν έχει σχέση με το ΝΒΑ η Ευρωλίγκα, αλλά μοιάζει σχεδόν σε όλα με το NCAA. Οι άμυνες, η κίνηση της μπάλας, το πικ εν ρολ. Υπάρχουν φυσικά κάποιες διαφορές, αλλά μικρές. Όταν ήρθα εδώ δεν ήξερα καμία ομάδα, δεν ήξερα τους παίκτες. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη προσαρμογή μου. Η γνώση που χρειαζόμουν για όλα αυτά».

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, από την πλευρά του, ανέφερε: «Πριν από τρεις μήνες, εάν μας έλεγαν πως τα πράγματα θα πήγαιναν έτσι, σίγουρα θα ήμασταν χαρούμενοι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπούντουσνοστ είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα και παίζει καλύτερα εν συγκρίσει πρώτο μισό της σεζόν. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, γιατί έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε και να αποδώσουν καρπό οι κόποι μας το τελευταίο τρίμηνο. Εάν χάσουμε θα είναι μεγάλη αποτυχία για όλους μας. Είναι μια επικίνδυνη ομάδα. Απειλούν από όλες τις θέσεις. Ο Μπιτάτζε σουτάρει τρίποντα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην άμυνά μας. Εάν ξεκινήσουμε από αυτήν και βρούμε ενέργεια από τον κόσμο θα είναι το "κλειδί" για να τα καταφέρουμε».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε για την προηγούμενη ήττα τους στο ΟΑΚΑ, ύστερα από τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ: στο φινάλε: «Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι μάθημα, ενώ και με την Μπασκόνια είχαμε ένα άσχημο ημίχρονο. Του Ρούντι ήταν ένα τυχερό σουτ, αλλά το έχουμε αφήσει πίσω. Αύριο (04/04) θα πρέπει να παίξουμε για σαράντα λεπτά καλό μπάσκετ». Ρωτήθηκε και για το εάν προτιμάει κάποια συγκριμένη ομάδα, στα πλέι οφ, και ξεκαθάρισε: «Δεν θα απαντήσω ποια ομάδα θέλω! Αυτή τη στιγμή είμαστε στην οκτάδα, αλλά εάν δεν κερδίσουμε μπορεί να μην είμαστε».

Δηλώσεις έκανε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι. Δεν μας νοιάζει αυτό, πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε αποκτήσει την ταυτότητά μας. Είμαστε στην τελική ευθεία, πρέπει να κερδίσουμε. Δεν είναι καθόλου εύκολο να παίζεις δύο μήνες "τελικούς", αλλά τα αποδυτήριά μας ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε. Πρέπει να κερδίσουμε ακόμα ένα τέτοιο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι πως δείξαμε το χαρακτήρα μας όταν βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ